Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 554
  • 1 692
  •   1
Отговори
# 1 215
Здравейте:) Днес звъннах на цибалаб да попитам за Панорама и ми казаха,че е късно да се направи 18 седмица SadГледам ,че вие повечето сте се спряли на Vision или Nifty pro и сега виждам,че има и подобен Niptify което е мн объркващо😅имаше случай на разменени резултати но към кои беше😅сега вече съм в чужденка къде да пусна ,а съм 17с ще съм благодарна ,ако някой ме посъветва от своя опит и поучвания:)))
Вие сте втората, която пише тук за такива случка. Обясниха ли защо е късно и според кого? Понеже в изискванията на производителя тая тъпотия не се споменава никъде.

# 1 216
hardcandy свързаха ме с Др и ми казаха,че се прави до 14седмица и ,че вече е късно.Тъй като бях попаднала на 1вото мнение не се изненадах и не попитах за подробности .Мисля си ,че може цибалаб да не иска да поема такава отговорно ,но нз какви са причините🤷♀Видях,че и вие сте се насочили във времето към Панорама ,ако сте правили теста в коя лаборатория го направихте?

# 1 217
Аз не съм го правила, но ако някога ми се наложи отново вместо Вижън бих направила Панорама. Разбрах за него твърде късно за съжаление. Коментирахме го с феталния морфолог - др Стратиева/Оскар Клиник едва след резултата от амниоцентезата при мен. Ако искате можете да звъннете и да ги разпитате дали там може да бъде взета проба.

# 1 218
Аз не съм го правила, но ако някога ми се наложи отново вместо Вижън бих направила Панорама. Разбрах за него твърде късно за съжаление. Коментирахме го с феталния морфолог - др Стратиева/Оскар Клиник едва след резултата от амниоцентезата при мен. Ако искате можете да звъннете и да ги разпитате дали там може да бъде взета проба.

Много съжалявам за това което си изживяла😔
Благодаря за подробния отговор и препоръки

# 1 219
Моя колежка ореди Коледа в 18та седмица направи Nifty Pro в Пловдив.
Потърсете техни контакти.

# 1 220
Здравейте:) Днес звъннах на цибалаб да попитам за Панорама и ми казаха,че е късно да се направи 18 седмица SadГледам ,че вие повечето сте се спряли на Vision или Nifty pro и сега виждам,че има и подобен Niptify което е мн объркващо😅имаше случай на разменени резултати но към кои беше😅сега вече съм в чужденка къде да пусна ,а съм 17с ще съм благодарна ,ако някой ме посъветва от своя опит и поучвания:)))

Аз направих Nifty pro,  в лаборатория Лина в гр. Пловдив  и съм доволна, бързи и коректни...

# 1 221
Привет, момичета.
Включвам се и аз по темата.

Като чета за тази объркана проба с друга, много неприятна случка.
Аз и при двете бременности избрах Vision test  (при 1вото), а сега пуснахме един голям пакет, както преди съм писала  THE VISION.

Всичко е наред с генитичния на бебчето, както и за наследствените заболявания при него. Резултатите за гените при мен и мъжът ми обаче покадаха мутации за муковисцидоза при мъжът ми. Нещо което не знаехме преди. Но бебчо не го е унаследил.

При нас ни казаха, че няма ограничение в коя г.с се прави, както някоя друга дама цитираше Panorama, мисля. Идеята е по-рано, в случай на положителен да се реагира. Успехи на всички и здрави бебчета.

# 1 222
Здравейте отново момичета,

Относно разменените тестове...Хвърлихте ме в размисъл, тъй като получих резултати от Вижън и според италианците бебето е момче, но вчера бях на ФМ в 13 г.с. и моя доктор е категоричен за момиче. Според вас възможно ли е тестът да греши, а доктора- не или в такава ранна седмица сигурно той не е видял правилно?...

# 1 223
Според вас възможно ли е тестът да греши, а доктора- не или в такава ранна седмица сигурно той не е видял правилно?...
Тестът може да греши само ако са ти объркали пробата с нечия чужда. Докторът може да не види, докато ДНК на бебето е факт, който няма как да бъде не-видян.

# 1 224
Според вас възможно ли е тестът да греши, а доктора- не или в такава ранна седмица сигурно той не е видял правилно?...
Тестът може да греши само ако са ти объркали пробата с нечия чужда. Докторът може да не види, докато ДНК на бебето е факт, който няма как да бъде не-видян.
Точно това имах предвид... Дали е възможно да са ми объркали пробата с нечия чужда както се е случвало с други дами. Предполагам окончателно ще се разбере на следващия преглед, живот и здраве.

# 1 225
На мен пренаталният ми излезе докато бях в кабинета за прегледа в 12г.с. и казах на доктора, че всичко е наред с него и не му казах пола. Докато ме гледаше на ехографа каза "по принцип е мноого рано да се каже по ехограф какъв е пола..но засега май май е момченце, а и в пренаталния, ако си го пуснала" аз сама също видях на ехографа частите му, защото беше в удобна поза да се види. След това ми гледа и пренаталния, и каза "да, и тук е момче". На следващата седмица на феталната ми казаха, че се вижда да е момче, но ехографски не може да се потвърди на 100% в тази седмица. Сега в 20г.с  на втората фетална, при друг лекар, ми казаха "знаеш ли пола?" и казах, че са ми казвали момче, но не беше сигурно "е, вече със сигурност мога да потвърдя, че е момче, защото много удобно е застанал да го видим". На тези по фетална не съм им казвала за пола от пренаталния преди да ми споменат нещо за пол, а когато казваха, че виждат да е момче им казвах, че и на пренаталния така пише "щом пренаталният го е потвърдил, значи ще е момче". Но от всичко, което разбрах, то преди втората фетална не дават по-окончателен отговор, а и позата, която е заело, също може да попречи дори и на втората.

# 1 226
landofroses,разменени проби има,но са рядкост. Бих се доверила на резултата от пренеталния. И на мен на ехограф ми казаха едно ,на пренеталния друго излезна.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 12:10 от Smile_ :)

# 1 227
На мен пренаталният ми излезе докато бях в кабинета за прегледа в 12г.с. и казах на доктора, че всичко е наред с него и не му казах пола. Докато ме гледаше на ехографа каза "по принцип е мноого рано да се каже по ехограф какъв е пола..но засега май май е момченце, а и в пренаталния, ако си го пуснала" аз сама също видях на ехографа частите му, защото беше в удобна поза да се види. След това ми гледа и пренаталния, и каза "да, и тук е момче". На следващата седмица на феталната ми казаха, че се вижда да е момче, но ехографски не може да се потвърди на 100% в тази седмица. Сега в 20г.с  на втората фетална, при друг лекар, ми казаха "знаеш ли пола?" и казах, че са ми казвали момче, но не беше сигурно "е, вече със сигурност мога да потвърдя, че е момче, защото много удобно е застанал да го видим". На тези по фетална не съм им казвала за пола от пренаталния преди да ми споменат нещо за пол, а когато казваха, че виждат да е момче им казвах, че и на пренаталния така пише "щом пренаталният го е потвърдил, значи ще е момче". Но от всичко, което разбрах, то преди втората фетална не дават по-окончателен отговор, а и позата, която е заело, също може да попречи дори и на втората.
Благодаря много за споделения опит! Значи да си вярвам на теста засега пък другия път ще видим...На ФМ миналата седмица докторката не се нае да познае пол и каза, че е много рано, и че се виждало ясно чак след 15-та седмица.

# 1 228
  • България
Здравейте отново момичета,

Относно разменените тестове...Хвърлихте ме в размисъл, тъй като получих резултати от Вижън и според италианците бебето е момче, но вчера бях на ФМ в 13 г.с. и моя доктор е категоричен за момиче. Според вас възможно ли е тестът да греши, а доктора- не или в такава ранна седмица сигурно той не е видял правилно?...

Пък и момиче по-скоро може да се обърка на ехографа, ако бебчо се крие. Бих се доверила на пренаталния.

Иначе на нас ни казаха още на първата фетална от сорта "много момче изглежда", която беше към 13 г.с. После пренаталния потвърди, както и всеки доктор, който ме е гледал след това.

# 1 229
Здравейте, Какво е мнението ви за тест VERACITY в Synevo. Цената от 590лв. изглежда нереално ниска спрямо повечето на пазара. В 15 седмица и 6 дни съм. За момента резултатите от БХС и фетална морфология не са притеснителни, възрастта ми е 31, но обмислям дали да не направя базов пренатален тест за свое спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт