Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 566
  • 1 692
  •   2
Отговори
# 1 500
Благодаря, Рокет!
10 календарни или работни?
При мен NiftyPro отне точно 10 дена.
Пробата ми я взимаха в провинцията обаче и не знам точно как и колко е пътувала.

# 1 501
Мъфинче, 10 календарни.
Дадох кръв в понеделник и получих резултатите в четвъртък следващата седмица.

# 1 502
Момичета, спрели сме се на nifty pro, но моя АГ препоръчва да не се прави преди 12г.с., за най-голяма достоверност. На мен обаче ми се струва късно и не знам как ще изчакам до тогава. Вие в коя г.с. правихте вашите?

# 1 503
  • София
Моят мисля, че също беше след 12г.с. тъй като помня, че даже докато излезне резултата вече бях почти в 4-ти месец.

# 1 504
Аз го правих някъде между 12 и 13та, защото исках първо да мина феталната морфология и да видя, че нещата се развиват наред там и че няма някакви маркери, които директно биха  ни насочили към амниоцинтеза например.
За мен не е късно да се изчака.
Когато 2019г правих изследването с баткото, масово марките предлагаха 12+ гс.

# 1 505
Момичета, спрели сме се на nifty pro, но моя АГ препоръчва да не се прави преди 12г.с., за най-голяма достоверност. На мен обаче ми се струва късно и не знам как ще изчакам до тогава. Вие в коя г.с. правихте вашите?

В 9-та, Натера може и тогава. Нямах търпение никакво аз

# 1 506
Аз го правих в 14та седмица. Даже дали не бях почти вече в 15та. По телефона ми казаха , че може и в 20та да се направи, ако искам, но е добре да се направи до около 14та.

# 1 507
Здравейте
Чета темата и забелязах че почти всички от вас правят тестовете в лаборатории извън болниците.следя се в болницата Надежда,някой има ли опит с тях и тестовете им.
Благодаря

# 1 508
Момичета,
Излезе ми пренаталния тест в cell genetics. Всичко е наред, само ми се струва нереално висока фракция - 34% в 10 +3 г.с.
Това нормално ли е?

# 1 509
Здравейте. Днес от генетичния тест ми излезе резултат за повишен риск от синдром на Търнър. Някой сблъсквал ли се е с подобен резултат? Моля да споделите. Много съм притеснена

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 21:52 от Sunny1212

# 1 510
Момичета,
Излезе ми пренаталния тест в cell genetics. Всичко е наред, само ми се струва нереално висока фракция - 34% в 10 +3 г.с.
Това нормално ли е?
Здравей! За Niptify ли става въпрос? Тъй като в Cell genetics предлагат и други тестове.
Аз правих Niptify, помня че ми обясниха нещо за фракцията и как технологията позволява да я увеличат, или нещо от сорта. 😀
За да не пиша глупости, ето цитат от сайта им:

"Niptify прилага иновативна FOCUS PLUS технология, която извлича 3.6 пъти повече фетална ДНК от плода, което максимизира чувствителността на теста и осигурява надежден резултат за една спокойна бременност."

Сега погледнах моите резултати, в 11+3 фракцията е 37,29%. 🙂

# 1 511
Момичета,
Това нормално ли е?
Здравей! За Niptify ли става въпрос? Тъй като в Cell genetics предлагат и други тестове.
Аз правих Niptify, помня че ми обясниха нещо за фракцията и как технологията позволява да я увеличат, или нещо от сорта. 😀
За да не пиша глупости, ето цитат от сайта им:

"Niptify прилага иновативна FOCUS PLUS технология, която извлича 3.6 пъти повече фетална ДНК от плода, което максимизира чувствителността на теста и осигурява надежден резултат за една спокойна бременност."

Сега погледнах моите резултати, в 11+3 фракцията е 37,29%. 🙂

Да, за Niptify! Ох, супер! Сега вече имоята фракция изглежда нормална, значи е 10%. ( Ако я разделя на 3.6)
Ей, ще спя спокойно! 🤍 Хиляди благодарности.

# 1 512
Здравейте,
Кой тест сте правили?
Колко е феталната фракция?
На феталната морфология видяха ли нещо притеснително?
Съжалявам за резултата... Предполагам ще ви предложат да направите амниоцинтеза.

Здравейте. Днес от НИПТ тест ми излезе резултат за повишен риск от синдром на Търнър. Някой сблъсквал ли се е с подобен резултат? Моля да споделите. Много съм притеснена

# 1 513
Здравейте,
Кой тест сте правили?
Колко е феталната фракция?
На феталната морфология видяха ли нещо притеснително?
Съжалявам за резултата... Предполагам ще ви предложат да направите амниоцинтеза.

Здравейте. Днес от НИПТ тест ми излезе резултат за повишен риск от синдром на Търнър. Някой сблъсквал ли се е с подобен резултат? Моля да споделите. Много съм притеснена
Здравейте. Niptify на Cells genetics. Факцията 32.37. Утре съм на първа фетална морфология.

# 1 514
Не съм запозната с тези тестове, ние правихме Вижън.
Там не пише ли положителен или отрицателен резултат?
Ако е завишен риска пише ли колко е?

Общи условия

Активация на акаунт