Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 917
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 570
При вас за колко дни излезе резултата от Вижън,вторник сутринта ми взеха кръв,може ли да се надявам утре на обаждане
Взеха ми кръв в понеделник и в петък ми звъннаха за резултата☺

# 571
  • София
Вижън - за 7 дни ми излезнаха резултатите.

Ники2121, трябва си време да се осъзнае пола, че е верен (особено ако е много желан да е точно такъв) Grinning Нашата мъничка скришунка още не се показва на ехографа (17гс), заради позата, но както и други съфорумнички, така и АГ си каза - няма как да объркат хромозоми Х и У, които гледат подробно все пак.

# 572
Вижън - за 7 дни ми излезнаха резултатите.

Ники2121, трябва си време да се осъзнае пола, че е верен (особено ако е много желан да е точно такъв) Grinning Нашата мъничка скришунка още не се показва на ехографа (17гс), заради позата, но както и други съфорумнички, така и АГ си каза - няма как да объркат хромозоми Х и У, които гледат подробно все пак.
За мен това е първа бременност ,затова толкова се вълнувам и не осъзнах какво пиша .Аз разбрах от прена тест какъв ще е .😁За това ,че е биология и няма как да се обърка разбрах .Малко само не разбрах какво искаш  да кажеш ,че си трябва време да се осъзнае пола поради това че не мога да го осъзная ли от самата еуфория най -вероятно 😄😂 Но вече със сиг разбрах  най -важното ,че няма как да се сбърка ,просто от самата паника ли от радост ли и не осъзнаваш ,както каза ти 😄

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 20:16 от Ники2121

# 573
Момичета, за момента съм харесала тест на vision, още не съм звъняла да говоря с тях. Но имам такъв въпрос - таксата предварително ли се плаща ?

# 574
Не, на място след взимане на кръвната проба (МЦ Афродита).

# 575
Не, на място след взимане на кръвната проба (МЦ Афродита).
Същото.
Дадох кръв и после веднага платих
На 6-ти ден ми се обадиха

# 576
  • София
На място след взимане на кръвната проба - може кеш или с карта

# 577
Аз понеже още работа и ме улесниха,жената ме чакаше до удобна за мен лаб.Лина и влязохме с предимство дори.
Каза ми кеш или по банков път
(Уточнявам не съм от Сф)

# 578
Здравейте, някой имал ли е false positive резултат, от която и да е лаборатория?

# 579
Здравейте, някой имал ли е false positive резултат, от която и да е лаборатория?

Sedi, доколкото знам, при позитивен, от самата лаборатория повтарят изследването, за да се уверят в резултата преди да го изпратят. Много малко вероятно е да е грешка, ако е положителен. Обикновено при такъв резултат се прави хоринобиопсия или амниоцентеза, заедно с обстоен преглед от специалист по фетална морфология.

# 580
  • София
Абе, зависи май къде е излязло нещо положително - според това, което видях в резултатите при MaternIT, ако излезе в микроделециите (поне при някои от тях) има дори към 40% шанс да е фалшиво позитивен резултат. В тризомиите шансът е доста по-малък.

# 581
Абе, зависи май къде е излязло нещо положително - според това, което видях в резултатите при MaternIT, ако излезе в микроделециите (поне при някои от тях) има дори към 40% шанс да е фалшиво позитивен резултат. В тризомиите шансът е доста по-малък.

Може ли линк за тези данни с 40%? Това е направо шокиращо, ако е вярно и аз никога не бих избрала подобен тест. Аз правих Вижън и там вариант за фалшиво положителен е нищожен. Поне това е според документите, които подписах.

# 582
  • София
А какъв Вижън правихте - със или без микроделеции?
Иначе преди няколко страници сме го обсъждали това и бях качила снимки от резултатите. Като цяло, при положителен резултат тестът не е на 99% сигурен, при отрицателен е. Аз поне така го разбрах като четох.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 11:11 от ToniShu

# 583
А какъв Вижън правихте - със или без микроделеции?
Иначе преди няколко страници сме го обсъждали това и бях качила снимки от резултатите. Като цяло, при положителен резултат тестът е е на 99% сигурен, при отрицателен е. Аз поне така го разбрах като четох.
Искаш да кажеш че при положителен резултат (за някоя болест ) тестът не е 99%.А за отрицателен (че няма болести ) е на 99% ? Simple Smile

# 584
  • София
Не съм лекар, не мога да знам дали със сигурност правилно разбирам всичко. Нито пък знам как изглеждат резултатите и какви са технологиите на всички тестове.

Общи условия

Активация на акаунт