Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 139
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 645
Съжалявам за загубата ви преди. Каква беше причината, сърчицето ли спря, имаше ли индикации? Уж всички казват, че колкото повече се напредва рисковете намаляват, но за съжаление си се случват тези ужасни неща. Какъв тест избрахте?
Аз в крайна сметка може би най-разширеният ще пусна на Vision. Точно преди Нова година, резултата ще излезе преди БХС. Според едната лекарка нямало нужда от пренатален, на БХС и фетална ще се види ако има нещо съмнително, но аз изобщо не бих пропуснала тест.

# 646
Ами то свърши вече утре в 9 ще ми вземат кръв за теста и вече божа работа какво ще стане.Според доктора ми ако имало нещо съм щяла да имам кървене не съм мн съгласна но както и да е.

Много ме "кефят" такива доктори! Все едно тия тестове са по 5 лв! (Без да коментираме останалите нерви и т.н.). Стискам палци всичко да ви е наред! И с теста и с цялата бременност Heart И помислете за смяна на доктора.

# 647
Съжалявам за загубата ви преди. Каква беше причината, сърчицето ли спря, имаше ли индикации? Уж всички казват, че колкото повече се напредва рисковете намаляват, но за съжаление си се случват тези ужасни неща. Какъв тест избрахте?
Аз в крайна сметка може би най-разширеният ще пусна на Vision. Точно преди Нова година, резултата ще излезе преди БХС. Според едната лекарка нямало нужда от пренатален, на БХС и фетална ще се види ако има нещо съмнително, но аз изобщо не бих пропуснала тест.
Причината казаха че била инфекция в матката аз имах и кървене от самото начало и контракции и накрая ми беше спряла сърдечната деиност в 13гс.

# 648
Аз също правих най-големия пакет пренатален тест The Vision и все още чакам резултат поне за хромозомните аномалии и пола на бебето. Казаха, че до 7 работни дни трябва да има резултат. За останалата част от теста - до края на годината някъде. Чета, че на вас на ден 5 са се обадили, че има резултат, при мен все още не са се обадили. И се притеснявам защо така. Надявам се всичко да е наред.

# 649
  • София
При мен си звъннаха на 7 ден обедно/следобедно

# 650
Здравейте дами за вижън тест до колко дни получихте резултата.Благодаря.

# 651
Здравейте☺В понеделник ми взеха пробата и в петък ми звъннаха за резултата☺

# 652
На петия работен ден преди обяд ми се обадиха. Дадох в сряда и следващата сряда звъннаха.

# 653
На шестия ден следобед ми зв,вс беше ок

# 654
Благодаря ви за отговорите .

# 655
Здравейте, момичета. Преди известно време зададох същия въпрос, но никой не ми отговори и ще се пробвам пак.
Когато бременността е в следствие на инвитро и ембриончето е минало ПИД това не е ли също изследване, че генетично бебчето е добре? Трябва ли пак да се направи ГНТП и защо?
Аз съм в 11гс и се чудя има ли смисъл, при положение, че ембриончето ни беше 6АА без абсолютно никакви отклонения.

# 656
Здравейте, момичета. Преди известно време зададох същия въпрос, но никой не ми отговори и ще се пробвам пак.
Когато бременността е в следствие на инвитро и ембриончето е минало ПИД това не е ли също изследване, че генетично бебчето е добре? Трябва ли пак да се направи ГНТП и защо?
Аз съм в 11гс и се чудя има ли смисъл, при положение, че ембриончето ни беше 6АА без абсолютно никакви отклонения.
А попитахте ли аг за това той трябва да знае или консултантите на пренаталните тестове също могат да знаят.

# 657
  • Sofia
Не съм правила ПИД.

Аз лично бих сравнила какво точно са изследвли с ПИД и какво включват отделните НИПТ. Някои НИПТ-ове включват доста неща. Например единият от тестовете, които направих беше ''Възрастов риск'' и изследваше около 20-тина гена, а не хромозоми.Това едва ли се прави при ПИД, освен ако не сте си го поискали изрично.

Също така бих попитала там, където е правена ПИД, какъв е процентът на "фалшиво отрицателните'' тестове, за да го сравня с този на НИПТ. Тоест да сравня доколко са надеждни двата метода.

И с тази информация бих преценила дали да направя и НИПТ.

# 658
  • София
Трудно някой тук ще даде по-адекватен отговор от специалист. Консултирайте си се с репродуктивен, ембриолог, АГ, все някой от тях може да даде адекватен медицински обоснован отговор.

В клиниките за НИПТ най-много да кажат, че трябва и да си вземат парите, все пак е и бизнес това, а да е било напълно излишно.

# 659
Аз също не съм правила ПИД на моя ембрион. Има толкова неща изписани за пид и за тестовете. В крайна сметка няма нищо сигурно. Повечето момичета мои познати при ПИД не са правели неинвазивно изследване и са родили здрави деца. Обаче при ПИД се вземат клетки от даден участък,тоест ако ембриона е с мозаична форма  и се вземат клетки от здравия участък, то ще отчете,че бъдещето бебе е здраво. При неинвазивните тестове също не дават гаранция 100% за достоверност на резултатите. Може би е редно да се консултирате с генетик и той ще ви даде по адекватен отговор,понеже лично аз не съм медицинско лице. Пишете на проф Кременски и ще ви върне сравнително бързо☺

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 11:55 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт