Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 583
  • 1 694
  •   1
Отговори
# 1 185
Привет,
Не се притеснявайте.
И при двете бременности, правих Vision, даже сега и THE VISION и  нямах проблем с изследването.
Фраксипарина пропуснах, но не и аспирин протект.
Стискам палци скоро да ви зарадват с бърз хубав резултат 😇😇😇, както беше и при нас.

Здравейте, момичета

В 11+1 правих тест Vision, като бях пропуснала фраксипарина преди това, тъй като разбрах от позната, че така трябва. От Афродита никой не ми беше казал нищо по телефона когато запазвах час. От вас обаче разбирам, че е трябвало да пропусна и аспирин протект предната вечер, а за съжаление не го направих.. Сега се притеснявам да не би да има някакъв проблем с пробата или да няма достатъчно ДНК от бебето...
На някого случвало ли му се е да не пропусне аспирина и пак всичко с пробата и фракцията да е ок? 😶

Здравей, аз не пропуснах нито аспирина, нито фраксипарин, защото никой не беше казал и нямах проблем ☺ всичко беше наред
Много благодаря! 🙏 Дано и при мен се случи така...
Точно същото и аз направих. Благодаря! Лека бременност! ☀️

# 1 186
Здравейте,

В 10 г.с. си направих разширешния тест на Геника (NiftyPro), като след около 10 дни ми се обадиха, че тестът ми е готов - всичко е наред, няма данни за заболявания на плода и същият е от мъжки пол. Така минават седмици, докато не отивам на втора фетална морфология при д-р Чаверва, МЦ Щерев, която вижда, че всъщност бебето е от женски пол. Извика неин колега, който потвърди казаното и след като й показах резултата от пренаталния тест всички бяха доста изненадани, но най вече аз и съпруга ми. Др Чавеева (много мила и веднага се ангажира с казуса, препоръчвам я горещо за ФМ) се обади в Геника още докато бяхме в кабинета й и ми даде телефонния номер на генетик, с който да се свържа след няколко дни и който ще провери случая. Е, оказва се, че партньорите им, с които работят в чужбина, разменили пробите ми с друга жена (или поне такова е тяхното становище, аз никога няма да разбера как е допуснато това да се случи, независимо кой е виновен). От Геника ми предложиха нов тест и възстановиха сумата, която съм заплатила (1300лв.), но въпреки това разочарованието ми от тях не би могло да бъде компенсирано. Споделям, защото слава богу, в нашия случай не се откриха заболявания на плода, но можеше да е налице пропуск, който да бъде фатален. Предвид сумите, които се плащат за тези тестове и целта на изследването, смятам, че такава небрежност е недопустима.

# 1 187
ralinna, много неприятно.
Аз не бих оставила нещата така. Може винаги да пишете на мейлът на NiftyPro и да изисквате обяснение и потвърждение от тяхна страна.
Те би трябвало да пазят кодове, товарителници и тнт, с които е влезнала пробата и излезнал резултатът.

# 1 188
Възможно е и някой лаборант от мъжки пол да е бил немарлив и негова ДНК да е попаднала в пробата

# 1 189
Получаваш смс с код за достъп още преди да ти вземат кръв.
На 8-ми ден ти се обаждат от централата на Геника да ти изяснят резултатите.
За 1300 лв ми беше подробно обяснено,куп документи пишеш и подписваш,би трябвало да имате компенсация за причиненото неудобство.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 18:34 от Smile_ :)

# 1 190
  • София
Ralinna, много неприятно! Недопустимо е при обработка на ДНК такава немърливост. Добре че няма проблем и всичко е наред с бебенцето.
Хубаво е, че се споделят такива неща.

# 1 191
Здравейте,

В 10 г.с. си направих разширешния тест на Геника (NiftyPro), като след около 10 дни ми се обадиха, че тестът ми е готов - всичко е наред, няма данни за заболявания на плода и същият е от мъжки пол. Така минават седмици, докато не отивам на втора фетална морфология при д-р Чаверва, МЦ Щерев, която вижда, че всъщност бебето е от женски пол. Извика неин колега, който потвърди казаното и след като й показах резултата от пренаталния тест всички бяха доста изненадани, но най вече аз и съпруга ми. Др Чавеева (много мила и веднага се ангажира с казуса, препоръчвам я горещо за ФМ) се обади в Геника още докато бяхме в кабинета й и ми даде телефонния номер на генетик, с който да се свържа след няколко дни и който ще провери случая. Е, оказва се, че партньорите им, с които работят в чужбина, разменили пробите ми с друга жена (или поне такова е тяхното становище, аз никога няма да разбера как е допуснато това да се случи, независимо кой е виновен). От Геника ми предложиха нов тест и възстановиха сумата, която съм заплатила (1300лв.), но въпреки това разочарованието ми от тях не би могло да бъде компенсирано. Споделям, защото слава богу, в нашия случай не се откриха заболявания на плода, но можеше да е налице пропуск, който да бъде фатален. Предвид сумите, които се плащат за тези тестове и целта на изследването, смятам, че такава небрежност е недопустима.

Аз пуснах същият тест, но в 11г.с и в лаборатория Лина, при мен за сега всичко се препокрива, теста ви в Дания ли е пратен ?

# 1 192
Именно от Геника изпратиха официално становище, в което описват, че пробата е била разменена с тази на друга жена.

Възможно е и някой лаборант от мъжки пол да е бил немарлив и негова ДНК да е попаднала в пробата

# 1 193
И аз щях да питам, в коя страна е обработван?
Моят беше в Дания, но знам че имат партньори и в Германия, а някои проби майче пътуват и до Хон Конг.

Иначе, идеята ми беше, че може да се свържете и с NiftyPro директно.

# 1 194
Бих направила една консултация с адвокат, запознат с такива казуси аз.

# 1 195
Пробите са изпратени до Дания, доколкото пише в становището им.

Колкото до консултацията с адвокат - самата аз работя в тази сфера и бих могла да предявя претенцията си срещу тях, особено след като имам официален документ от тях, с който потвърждават за допуснатата грешка, обаче не това е целта ми. Исках да предупредя, защото на БХС, след като докторът разбра, че имам извършен пренатален тест ме претупа, прегледът беше бърз и без особени подробности, тъкмо когато исках да задам върпос към него, той каза "Хайде, следващата" и дори не искаше да ми вземе кръв за изследванията, които се включват във въпросното излседване, тъй като се довери на резултата от пренаталния тест, а той, както стана ясно по-късно, не е бил достоверен.

Бих направила една консултация с адвокат, запознат с такива казуси аз.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 19:54 от ralinna

# 1 196
hatdcandy за претенция трудно, дори и да иска.

Ако имаш официалните резултати от изследването, там в Disclaimer, пише че "The Y chromosome detection provided in this report can not be used for diagnosis of fetal sex or gender-related diseases..."

Евентуала а претенция към Геника, но те пък потвърждават чужда вина. Затова най-добре директно един мейл към NiftyPro, те да обясняват какво са правили и дали наистина пробите са разменени.

# 1 197
И все пак Геника би следвало да носят отговорностпри възникнали вреди за работата, възложена на трето лице, но пак казвам - това е друга тема. Просто бъдете внимателни, забравих да кажа, че в един телефонен разговор с тях ми казаха, че този случай не е прецедент.

hatdcandy за претенция трудно, дори и да иска.

Ако имаш официалните резултати от изследването, там в Disclaimer, пише че "The Y chromosome detection provided in this report can not be used for diagnosis of fetal sex or gender-related diseases..."

Евентуала а претенция към Геника, но те пък потвърждават чужда вина. Затова най-добре директно един мейл към NiftyPro, те да обясняват какво са правили и дали наистина пробите са разменени.

# 1 198
ralinna, а дали ако са ти под ръка можеш да покажеш само частта с резултатите, защото ми стана интересно?

На моят тест бебето е определено като момче, ама чак почнах сега да се чудя правилно ли го разчитам, въпреки че и по телефона потвърдиха. Grinning

# 1 199
ralinna, а дали ако са ти под ръка можеш да покажеш само частта с резултатите, защото ми стана интересно?

На моят тест бебето е определено като момче, ама чак почнах сега да се чудя правилно ли го разчитам, въпреки че и по телефона потвърдиха. Grinning

Където пише “детектира се”, в графа “У хромозома” се определя пола. Ако беше момиче, хромозомата нямаше да е налице.

Общи условия

Активация на акаунт