Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 421
  • 1 691
  •   5
Отговори
# 1 530
  • София
Момичета, някоя бъдеща майка с донорска яйцеклетка правила ли е пренатален тест и кой? Оказва се, че не всички компании предлагат или предлагат само базовите пакети

# 1 531
Момичета, някоя бъдеща майка с донорска яйцеклетка правила ли е пренатален тест и кой? Оказва се, че не всички компании предлагат или предлагат само базовите пакети

Niptify на Cell Genetics правихме ние, към този ни насочи конкретно лекар

# 1 532
Кои от тестовете се пращат в Европа или конкретно Германия?

# 1 533
Повечето тук май сме правили Niptify на CellGenetics. Засега е един от най-добрите на пазара, някакъв нов е. Няма връзка дали яйцеклетката или сперматозоидът са донорски. Дори при донорските имаш гаранция, че са били изследвани един куп неща преди да стигнат до реципиента.

# 1 534
  • София
В сайта на Vision пише ясно, че не се прилага в моя случай, както и при теста, който изпращат в Америка (в момента не се сещам за името), където по телефона ми обясниха, че могат да направят изследване само на 4-5 заболявания. Затова се чудех дали друг с донорски е правил такъв тест и какъв.Ще проверя CallGenetics

# 1 535
Здравейте, да споделя набързо какво ме тормози тези дни и да се допитам до вас прекрасни мами
Та миналата година след инвитро забременях направих всичко което трябва фетални, пренатален в селгенетикс всичко беше наред
Бебка се роди преждевременно в 34 седмица но всичко мина благополучно беше 2 седмици в болница. След изписването още от самото начало си държеше езичето навън леко, вече е на 8 месеца продължава да го прави. Невроложка та миналата седмица каза да пуснем изследва на tsh.. но по шокирана бях когато отидохме на педиатър и доктора и чу лек шум на сърцето и на база изплезеното езиче и шума каза, че може да е Даун
Аз бях меко казано в шок защото детето е напълно нормално визуално и сега се чудя какво изследване да направя най вероятно ще пуснем кариотип на бебто но даа възможно ли е бебе следено изкъсо от двама педиатри и без видими белези да е с даун? Благодаря ви предварително, нз дали това е правилната тема също така

# 1 536
Здравейте, да споделя набързо какво ме тормози тези дни и да се допитам до вас прекрасни мами
Та миналата година след инвитро забременях направих всичко което трябва фетални, пренатален в селгенетикс всичко беше наред
Бебка се роди преждевременно в 34 седмица но всичко мина благополучно беше 2 седмици в болница. След изписването още от самото начало си държеше езичето навън леко, вече е на 8 месеца продължава да го прави. Невроложка та миналата седмица каза да пуснем изследва на tsh.. но по шокирана бях когато отидохме на педиатър и доктора и чу лек шум на сърцето и на база изплезеното езиче и шума каза, че може да е Даун
Аз бях меко казано в шок защото детето е напълно нормално визуално и сега се чудя какво изследване да направя най вероятно ще пуснем кариотип на бебто но даа възможно ли е бебе следено изкъсо от двама педиатри и без видими белези да е с даун? Благодаря ви предварително, нз дали това е правилната тема също така

За първи път чувам за токова нещо, 8 месеца никой да не забележи Даун, не може да бъде.

Не вярвам да е Даун, пишете, дали сте правили изследване.

Успех.❤

# 1 537
  • София
Има случаи когато се вижда чак след раждането, но ако е имало пренатален леко ме съмнява случая при дамата да е такъв.

# 1 538
Нека генетик да ви посъветва какви изследвания да пуснете. Темата е твърде обширна, а тук не мисля, че някой е толкова компетентен. Отидете на място в Майчин дом в генетичната лаб. Професор Савов е невероятен, а и има страхотни специалисти в екипа му. Преди консултациите даже бяха безплатни, не знам как е сега. Това с езичето се среща при Даун, но може и да е нещо друго. Успех ви пожелавам. Дано е най-малкото зло, нещо лесно поправимо

# 1 539
Удобно ли е да попитам в тестовете на cellgenetics  включен ли е и тест за прееклампсия или гестационна диабет към теста и цената? Благодаря

Повечето тук май сме правили Niptify на CellGenetics. Засега е един от най-добрите на пазара, някакъв нов е. Няма връзка дали яйцеклетката или сперматозоидът са донорски. Дори при донорските имаш гаранция, че са били изследвани един куп неща преди да стигнат до реципиента.

# 1 540
  • Sofia
Пренаталните тестове са генетични тестове насочени към бебето.

Рисковете за прееклампсия и гестационен диабет при майката се правят отделно.
За прееклампсия може да се направи заедно с БХС, а за гестационен диабет можете да отидете във всяка лаборатория

# 1 541
Момичета, тези които сте правили Nifty pro в лаборатория Лина предварително ли си записвате час?

# 1 542
Момичета, тези които сте правили Nifty pro в лаборатория Лина предварително ли си записвате час?
Да, аз се обадих в петък за понеделник, че самия пакет за взимане на кръв не е наличен във всяка лаборатория. За 5 дни имах резултат.

# 1 543
Здравейте, в понеделник пуснах пакет Niptify на cellgenetics и бих искала да помоля за информация, кога и как да очаквам резултати. В онлайн платформата ли ги прикачат, звънят или по имейл?
 Предстои ми ФМ другият петък, искам да се ориентирам дали пренаталния ще е готов до прегледа.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:37 от Alfafa

# 1 544
Здравейте, в понеделник пуснах пакет Niptify на cellgenetics и бих искала да помоля за информация, кога и как да очаквам резултати. В онлайн платформата ли ги прикачат, звънят или по имейл?
 Предстои ми ФМ другия петък, искам да се ориентирам дали пренаталния ще е готов до прегледа.

Около 5 работни дни. Качват ги онлайн, както и звънят по телефона. Трябва да са ви дали номерче и парола. Аз на моята ФМ нарочно не казах, че имаме пренатален тест, защото не исках лекарката да има предубеждения.

Общи условия

Активация на акаунт