Петокласници 2020/2021

• 43 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Моят син го е закъсал с Технологии и предприемачество, където вече е затвърдил 5 -цата отвсякъде, госпожата все не му харесвала нещата, които работи. Той наистина не е много сръчен, но така се е демотивирал - каза, че на последния проект само той от целия клас имал 5. Ще взема да го отворя този учебник, да видя какво правят толкова важно и съществено...
По БЕЛ имаха изненадващо контролно /по-точно по Литература/, и там има 5 - не отговорил на въпроса, че Зевс е наричан Милостивий, иначе другото му било вярно. На входното по МАТ пълна 6, което ме радва, но все ми се струва, че точно по МАТ някак снижиха нивото като цяло и не се решават достатъчно задачи. Дано само ми се струва ... наближават края на раздела и ще има контролно, ще си проличи какво се случва.
Учителката по История отсъства и тази седмица няма да имат часове по този предмет. В другите училища така ли е? Мислех, че се търси заместник?

# 466
  • София
Здравейте,
Тестове по литература за старогръцки митове и легенди да ви се намират да дам на дъщеря ми да се упражнява?

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 13:40 от Медунка

# 467
Учителката по История отсъства и тази седмица няма да имат часове по този предмет. В другите училища така ли е? Мислех, че се търси заместник?
Търсят ама въпросът е дали има винаги. От миналия вторник са със заместници по математика - имаха с учител по физическо, имаха с педагогически съветник, имаха с учител по информационни технологии и 3ма различни учителя по математика до момента, отделно и няколко свободни часа. Не знам как ще я избутаме тази година.
Иначе оплакване от материала нямам, справя се за сега и сама. Изпитват ги устно, имат и писмени изпитвания, отделно пишат и оценки за участие в клас или за написани/ненаписани домашни, контролните започват от тази седмица за край на разделите.

# 468
Здравейте,
Тестове по литература за старогръцки митове и легенди да ви се намират да дам на дъщеря ми да се упражнява?
И такова чудо ли има?
5 седмици след началото на учебната година у дома цари пълно спокойствие. Учителят по БЕЛ е издигнат в култ от целия клас. Курсът по математическа лингвистика, на който с цел разтоварване уж нямаше да ходи, се води от любимия им господин и се включи и там. Екипната работа при него е на почит и се чака с нетърпение, а днес и по предмета ДТИ (идея нямам какво се крие в тази абривиатура) е имало отличия за всички екипи и деца. Контроли по математика правят всяка седмица. Понякога са по-тежички, за да се повиши дисциплината.
Сменихме денят на курса по информатика, защото писъкът се оказа много предпочитан. ИТ и КМ не ми изглежда да напрягат силно избягващото технологични джаджи дете. Приема абсолютно безпроблемно всички учители като по-голямата част от тях искрено харесва.
На десетина дни гледа да се чуе с предишната си класна. Среща се често и с дете от бившия клас и неговите отзиви също са много положителни.

# 469
При нас няма толкова големи еуфории Simple Smile. Много си харесват класа, което е важно.От учители не са се оплаквали и не мога да кажа, че няма натоварване, но такова училище са си избрали. Наблягаме на разходки на открито събота и неделя, въпреки, че в събота е едната школа и трябва да се съобразяваме с нея.
Когато има отсъстващ учител намират някой друг да води часа, поне така беше при нас миналата седмица.

# 470
За мен самата БЕЛ е много базов предмет и в този му вид на преподаване е много по-важен от заучаването на нещо, което биха им дали на контролно или на класна работа и за което е издадено помагало. Класът преобладаващо е от много интересни деца. Такива с интереси. Малкото на брой момичета общуват в рамките на добрия тон и по-скоро приятелски.
Докато все още може да прави една разходка дневно с кучето й и връщането от училище може да бъде и пешком,  домашните ще ги броя за приемливи като количество.

# 471
  • Някъде там...
У дома е целият спектър оценки, май само двойка още не е отчел. Доста коментари за учителите, че "не са честни". Не знам как ще я караме.

Това с "нечестните" учители го слушам и аз, особено що се отнася до учителката по английски. Тази по география е мнооого нервна и раздразнителна.

Дробите ги мъчим вече 2-3 седмици. Не се е налагало да се намесвам. Едната се справя, другата премрънква, но се обръща към сестра си за помощ. Правиха изненадващо контролно на дроби тези дни, чакаме резултата...

Иначе вече берем плодовете на никаквото ДО в старото училище. Не са взели целия материал и сега имаме дупки. Лошото е, че има такива по БЕЛ! Вчера обяснявах разликата между минало свършено и несвършено време. На входното ниво имало въпроси за времена и други неща, до които така и не стигнаха втория срок.

За боговете не са се оплаквали, но пък четохме "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп" лятото, та може това да е помогнало.

# 472
За съжаление в 7 клас ги чака матура по БЕЛ или каквото измислят там и  със сигурност ще се използват  помагала за допълнителна подготовка, че може би и курсове.
Минало свършено и несвършено са го научили явно, но пък сега сме на трансформиращ преразказ. По мое мнение бая преразкази трябва да направят за матурата. Свиканали са на "л"  да преразкват, сега се сменят времената. Иначе нямаме вдъхновяващ учител по БЕЛ, но пък г-жата по Мат била много готина и може да е за добро, да няма  конкуренция Wink. Боговете им бяха много интересни, но Битието нещо не се възприе....Дробите не сме ги взели още.

# 473
Леле, някои учители явно наистина препускат напред, синът ми днес прави контролно за края на раздела, казва, че от утре ще учат дроби, а има 9 часа математика седмично...по БЕЛ са на Сътворението, правят някакъв проект съвместно с учителката по английски, който ще участва в международен форум, не успях да разбера подробности, има да рисува и да пише на английски за Петия ден. От разказвателните само Географията не го кефи. Спокоен е засега, тръгва с желание на училище всеки ден, успява и да спи до 9 ч., и да си научи, харесва му втората смяна.

# 474
  • София
Вчера ме пита какво са дробите, обяснявахме си с пици и Лего-та, да видим...

# 475
  • София
И нашите не са почнали още дробите, вчера правиха тест. Оценки има буквално всякакви, включително двойка по технологии. Close Той по принцип си има проблем с концентрацията, а сега явно не успява по всичко да се ориентира какво да прави. Вече водих диалог с някои от преподавателите в тази връзка, и ресурсната учителка се надявам да помогне.
Домашни вечно има за дописване, редовно висим до 8-9 вечерта, за да огреем навсякъде. Опитвам се и да ходи редовно на спорт, защото не може непрекъснато да се виси над учебниците...

# 476
Аз пък започвам да се тревожа за задаващия се мързел на петокласничката. Един проект по география го мотае сума ти време и днес забрави да го вземе сутринта, след като снощи цяла вечер повтарях да го довърши и да го приготви за взимане. Сега поглеждам задачата и поне две от условията не са изпълнени. А иначе било много интересно и голям ентусиазъм, уж.

Преди два дни ми обясняваше, че има да довършва някакви задачи, защото се затруднила на някои по-сложни и й останали от по-лесните. Пак напомнях, пак "ей сега" и според мен нищо не е свършила.

И най-много ме тормози това, че започва някое домашно, оставя го на средата, започва ново и така има по три четири неща започнати и недовършени. Ако не я ръчкам ги претупва накрая.

# 477
При нас пак се появи "Скучно ми е! И какво да правя сега?", "Порешавай задачи" и "Почети книжка" много често не са й приемливи отговори (от което аз избеснявам)... и е започнала да прави сладкиши следобяд... И то някак експериментални - заменя продукти, променя формата и съответно начина на печене... уникални попадения има Smirk Но аз продължавам да си дудна, че може първо да си прегледа тетрадките речник (освен английски и руски учат вече), да реши някоя и друга допълнителна задача...

# 478
  • София
На моя май не му остава време да скучае, не се е оплаквал скоро Simple Smile Всека седмица имат контролни по математика, другите учители явно също са активни, защото доста оцени има вече школо.
Учителите ги харесва, само тази по английски не му допадаше в началото, но онзи ден каза, че и тя била готина. Класната по математика естествено му е най-любима, но тя си има чувство за хумор и явно успява да им влезе в тона на децата и да се разбират. От всичките школи в училището ходи само на информатика, за другите не остава време към момента.
Започнаха и заниманията по английски, най-после успяха да сглобят група във време, което да е удобно и за нас. Включва се онлайн, за да спести времето за пътуване.

# 479
  • Sofia
Боже, боже, направо не ми се вярва, като ви чета. При нас не е имало нито едно изпитване или тест. Ако не съм до него следобед, няма и да се сети да учи. С мой натиск учи малко повече, но има многоооо свободно време. Добре, че тръгна на един футбол късно, та се прибира в 19 ч. два пъти седмично и няма много време да се лепне на телефона или компютъра. Иначе те са първата му мисъл като се прибере. Една седмица се мотае по проект по Човекът и природата и накрая снощи се оказа, че няма от какво да го направи. И отиде без проект! Не мога да си намеря място, но го оставих. Дано да получи подобаваща забележка, за да се стресне. Струва ми се, че са далече от дробите още.

Общи условия

Активация на акаунт