Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юни 2020, 16:13 ч.

Вишновка

  • 585
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 872
Може ли да споделите добра рецепта за вишновка?

Миналата година правих кило вишни с костилките, кило захар и литър ром, оставих да престоят около месец и прецедих. Добре стана, но някак гъсто, тази година ще е с по-малко захар и с обезкостени вишни, по-удобно е за последваща употереба Simple Smile аромата на костилка ще го заменя със 100мл. амарето.

Не бих казала, че вишновката ми е перфектна и ще се радвам да споделите, някоя по-интересна рецепта.

# 1
  • Мнения: 792
1:1захар,вишни,домашна ракия.Вишните са без костилки.Престоява един месец и се прецежда.Вишните в малки кутийки от сладолед и във фризера,за кекс през зимата.

# 2
  • Мнения: 863
Как ти дойде на ума да ползваш ром? С вино защо не пробва като държиш да експериментираш.

# 3
  • София
  • Мнения: 7 872
1:1захар,вишни,домашна ракия.Вишните са без костилки.Престоява един месец и се прецежда.Вишните в малки кутийки от сладолед и във фризера,за кекс през зимата.

Същата рецепта, като моята, само рома е заменен с ракия, не ви ли идва прекалено гъсто и сладко?


Как ти дойде на ума да ползваш ром? С вино защо не пробва като държиш да експериментираш.

Че какво му е на рома?!? Домашна ракия, май има някаква подарена, не съм фен на миризмата и, а с вино не е ли слабичко, няма ли да се развали?
Но ще пробвам, по един компотен буркан с вино и ракия в името на експеримента.

# 4
  • през девет планини в десета
  • Мнения: 51
На 1кг. вишни без костилки слагам 0.500гр. захар и 0.700мл. ракия или водка. На 40-ия ден прецеждам, вишните може да се замразят и ползват за сладкиши.

# 5
  • София
  • Мнения: 7 872
Направих първата партида, в голям буркан 1,8кг. обезкостени вишни, 1кг. кафява захар, 1,7кг. ром и 100гр. амарето. Всичко в грамове, по-лесно ми е с кантарче Simple Smile

А защо се вадят вишните на 40ия ден? Ако са обезкостени не могат ли да си седят така и да се използват за сладкиши? Mисля да прецедя една бутилка а другото да си седи в буркана.

Сложих и малко бурканче с ракия, да видим как ще е....

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:59 от nad_tab

# 6
  • София
  • Мнения: 3 367
Аз слагам 2 кг. вишни без костилки или вишнап, 1 кг. захар и 1 л. (домашна) ракия. След месец вадя вишните и прецежда. Плодът го слагам в буркани.
Това с виното мисля, че е майтап. Аз знам, че трябва да е с висок градус алкохолът, за да стане.
С ром или амарето ми звучи прекалено сладко.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 872
Аз слагам 2 кг. вишни без костилки или вишнап, 1 кг. захар и 1 л. (домашна) ракия. След месец вадя вишните и прецежда. Плодът го слагам в буркани.
Това с виното мисля, че е майтап. Аз знам, че трябва да е с висок градус алкохолът, за да стане.
С ром или амарето ми звучи прекалено сладко.

Амаретото е само за аромат, липсва ми вкуса на костилката, от 100гр на 4,250гр, няма как да стане по-сладко.

Дано да ни хареса с ракия, че се оказа че имаме стабилно количество.... ние не я пием.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 083
Попаднах на темата и си спомних големите буркани на бабиния прозорец. ❤
Водка или ракия е по-добре да ползвам? Вишните ще убият ли миризмата на втората? Домашна е.

# 9
  • Мнения: 8 678
Аз с водка, че ракията ме дразни, пък и  е силна за мен.
Но  и с ракия правих ,малко, изпи се.
Аз на буркан 3 л слагам вишни колкото събере, и други плодове също правя на ликьор, попълвам със захар да няма празно  и доливам водка, точно 750мл събира така.
Дано изкарат вишни, че у нас никакъв плод няма тази година, а  и друго да купим- с глог правих и то няколко пъти с едни плодчета, той бавно отдава , полезно  е, но не помня за какво и пия като лекарство, милилитри , с лъжица дет се вика.Правила съм с ягоди ,череши, асорти бутам каквото има, но и постепенно съм пълнила буркана - алкохола налят  и захар малко, допълвам каквото има и пак малко захар всеки път.
Нищо не меря.

# 10
  • София
  • Мнения: 7 872
Благодаря, не се бях сетила за глог, пие се за високо кръвно, със сигурност ще опитам тази година. Миналата правих с различни плодове, но не ми хареса, с вишни ми е най-приятно.

Спунк, за ракията, мога да кажа след месец.... дано да убие гадната миризма, че открих запас от 5л. на вилата Simple Smile))))))))

# 11
  • София
  • Мнения: 3 367
Аз правя също и с малини. Много става хубава малиновката.
И с черници. Те стават по-бързо и трябва да стоят максимум 15 дни, че ферментират прекалено.

# 12
  • Мнения: 8 678
Аз правя също и с малини. Много става хубава малиновката.
И с черници. Те стават по-бързо и трябва да стоят максимум 15 дни, че ферментират прекалено.
Пропуснала съм я  в навалицата, става ...че  е слабо питие не пречи на мъжете да го оправят , то си е натурално сокче ...

# 13
  • Мнения: 9 492
Тъкмо днес заредих вишновката.
По рецепта на майка ми-вишни, цели, добре измити на около 1/3 от шишето, може и по-малко. Захар-да ги покрие добре, почти колкото вишните. Като се разтопи малко захарта, доливам с водка, 40 градуса. За да няма собств миризма. След около месец е готово, държа бутилките на непряка слънчева светлина. По същия начин правя с малини, къпини и боровинки, но горски и желателно аз да съм ги брала. Превъзходно става.

# 14
  • Мнения: 878
Правила съм с ракия и с цели вишни. Не ми се занимава да вадя костилките. Стана много хубава и не се усеща аромата на ракията. Но по съвет на  мъж , работил като технолог във Винпром, разредих ракията с вода- 750 мл ракия 250 вода. Вчера, докато купувах водка за новата партида вишновка, не че съм изпила старата, една жена в магазина каза, че ставала невероятна с коняк.

Общи условия

Активация на акаунт