Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 юни 2020, 16:54 ч.

Напускам мъжа си

 • 5 327
 • 88
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 872
Много точни неща са ти написали съфорумките.Аз също те поздравявам за изборът ти и действията ти!
Моят съвет в деня на събиране на вещи, ако си решила той да присъства, да има задължително и двама (минимум) мъже - роднини и близки, за да са до теб най-малко за подкрепа.
Добра идея са ти дали да записваш всеки един разговор с него на телефона - има такива приложения, дали изтеглени от Маркета, дали фабрично инсталирани, включваш записа, пускаш телефона в джоба и го оставяш да говори - важен момент е, да не изпадаш и ти в неговите състояния, да не го предизвикваш първа. Все пак разговорът трябва него да уличи Wink

Друг съвет - неговите подаръци, ако са скъпи, не ги връщай. Вземи си ги, изнеси ги по-рано от деня на изнасяне. Те са ти били подарък за това, че просто си била до него. А неговото поведение  категорично показва, че  и ти трябва да си лоша с него Simple Smile
След деня на изнасяне, го блокирай на всяко ниво - вайбър, месенджър, фб, телефон..... Не го съжалявай по никакъв начин, той е просто лепка, чието присъствие трябва да изличиш от живота си. Не му давай обяснения, не му вдигай, не го приемай на гости, ако ще и на колене да ти се моли.
Казваш, че имаш разкошен живот - не го пропилявай в страхове.
Сега трябва да се обграждаш с позитивни емоции, да мечтаеш за това как да продължи живота ти след него. Позволи си да изживееш нови емоции,  да трупаш "нови спомени"  един вид Simple Smile
От писаното ти личи, че си силна. Продължавай и не се давай на страха! Давай напред и само напред! Успех!

# 31
 • Мнения: 14
По време на изнасянето и стягането на багажа намерете свидетели. Някой роднина, приятели. В най-добрия случай свидетел ще бъде Вашия адвокат. Видео запис е препоръчителен, за да не се окуражава тарикатлък от негова страна в бъдеще. Надали ще имате проблем, но ако се появи - полиция, ограничителна заповед и тн. Щом е публична личност още по-добре. Там има един милион възможности в неправителствения сектор, които ги сърбят ръцете за подобни случаи. Успех!

# 32
 • Мнения: 147
Лично аз преди година две приключих подобна токсична връзка (между другото,  осъзнах че е имало психически тормоз след доста време). Само искам да ти кажа, че летя от щастие. Спокойствието няма цена. Радвам ти се на разсъжденията.. много. Пожелавам ти успях и ни дръж в течение ')

# 33
 • Мнения: 2 001
Отлично решение си взела! Според мен малко си закъсняла с изнасянето. Казваш му - и веднага се изнасяш, в присъствието на мъже-приятели или роднини. Няма какво да чакаш, да вземе да ти причини нещо. Ти си важната!

Даже ако се изнесеш пред него, пак може да каже, че по друго време си изнеска ценната картина на Ван Гог или масичката от времето на Луи XIV. Така че ако се изнесеш и всичко е филмирано и има свидетели - според мен е достатъчно доказателство и е същото, както ако е там - пак може да оспорва какво си взела.

# 34
 • Мнения: 124
Най-напред да те поздравя, че си се решила да го оставиш! Много жени седят и търпят както психически така и физически тормоз.. Събирай си нещата тихомълком и се махни, смени си номера ако трябва. Изобщо да не може да те намери по никакъв начин. Аз бях в подобна ситуация, като му казах, че искам да се разделим последваха едни заплахи, също ми говореше и че щял да се самоубие ако го оставя.. Абе известно време ме беше страх както за мен, така и за него,ама всичко минава и заминава. В момента не поддържам никакъв контакт с този човек и ми е много добре.

# 35
 • Мнения: 1 252
Ами ако ме набеди, че съм му откраднала нещо, докато съм си събирала багажа без него?

Той пак може да го направи , ако иска даже и да присъства  и , ако няма други свидетели .
За да не  повтарям вече написаното , подкрепям всички мнения в темата .

# 36
 • Мнения: 74
А защо си мислиш че му пука за теб ?? жени много / па и мъже де / друга ще е късметлийка на твое място , не се безпокой няма да те търси ,по-вероятно ти да го търсиш - хай бъди здрава

# 37
 • Мнения: 6 184
Оппа, да не сте изоставеният? Много обидено.

# 38
 • Мнения: 17 117
Така е, когато някой бяга от тормоз, после презглава хуква обратно! Като не му пука на господина, защо я заплашва? Може и да я пусне да си отиде без заплахите. Та поне да има мотив като "по-вероятно ти да го търсиш".

# 39
 • Мнения: 74
Така е, когато някой бяга от тормоз, после презглава хуква обратно! Като не му пука на господина, защо я заплашва? Може и да я пусне да си отиде без заплахите. Та поне да има мотив като "по-вероятно ти да го търсиш".


празни приказки - иска да е зависима от него но гарантирано няма да я търси

# 40
 • София
 • Мнения: 6 887
В свят на независимост, само бати тика еволюцията наобратно Joy

# 41
 • Мнения: 17 117
Или си въпросният господин, или си голям "разбирач"!

# 42
 • Мнения: 74
В свят на независимост, само бати тика еволюцията наобратно Joy


к'во да прАИШ един бута еволюцията назад - друг се бута  в легло .
А дали съм изоставеният - не не съм аз , аз пратих една " знаеща " при мама преди  изгонването  и която ИЧ не искаше да си Оди само заради  осигуреността - но това последното е характерно за " независими " жени  / макар и не всички . Само една " мама " тук каза че всички са смели докато не  се отнася за тях самите .

Плюйте - няма да промените "  независимостта ' , не приемате че ухажването трябва да е двустранен процес

# 43
 • Мнения: 3 800
Авторке, направи си списък на хартия по стаи: от банята това и това, от кухнята това и това и задрасквай, когато го сложиш в багажа. Така няма да си забравиш половината неща. На първо място документите!

# 44
 • Мнения: 138
Била съм на твое място. Не мога да кажа, че ме е заплашвал, но живях под натиск. В един момент, като че ли човека се промени и брак ми предложи, и приех. Голяма грешка. Осъзнах, че живея чужд живот и се стреснах. Една вечер излязох с приятелка и така и не се върнах. Повярвай, след само няколко дена, се обвинявах, че съм погубила толкова време. После ходих да си събирам вещите. Щом си се решила - тръгвай!

Общи условия

Активация на акаунт