На море в Гърция 2020 - IV

• 45 644
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
Нашата резервация е от петък, но все повече се разколебавам. Само за три нощувки ще сме, да не ни се отровят. Симптоми нямаме, ама как да съм сигурна, че няма да ни е позитивен тестът.

# 466
Ако сега ще пътувам, може би ще си пусна предварително тест предния ден за мое спокойствие. Няма 100% сигурност, че ще ми вземат правилно пробата и няма да е фалшиво отрицателна, нито че няма да стане положителна от следващия ден, но пак е по-добре от това цял ден да съм на тръни.

# 467
  • София
Относно кодовете, една приятелка ми се оплаква, че не са й пристигнали още, а вече три дни минаха от мейла, утре пътуват, не знам дали ще рискуват без кодове да тръгнат. Anguished
Тя даже втори път пуска и все не идват, няма и в спам папката, но има мейл с потвърждение. Confused Тя се чуди дали не идват, че е с кемпер и малко адреса не е пълен ...

# 468
От фейсбук групата Кулата-Промахонас. Вече доколко е достоверна информацията, можем само да гадаем. Хем ми се иска да пробвам без код, хем пък има глоба 500€.. Да видим  как ще се развият нещата 🤷🏻♀
Скрит текст:

# 469
  • София
Ние трябва да пътуваме в Петък за 4 дни. До днес ни е безплатно анулиране. Втори път пускаме декларации / първите бяха в Неделя/ и все още нищо. Притеснява ме първият имейл дали ще е достатъчно основание, за минаване на границата, ако не получим кодовете. Някак си 500е на човек....

# 470
Разбирам притесненията,
но кое от информацията, че код се получава 1 ден преди пътуването, не е ясно? За пътуване в петък, събота и т.н. ще го получите в четвъртък или респективно, петък. Не го получавате по-рано. Това е ясно съобщено и разписано от гръцката държава в официалния сайт за PLF формата.

# 471
Ние трябва да пътуваме в Петък за 4 дни. До днес ни е безплатно анулиране. Втори път пускаме декларации / първите бяха в Неделя/ и все още нищо. Притеснява ме първият имейл дали ще е достатъчно основание, за минаване на границата, ако не получим кодовете. Някак си 500е на човек....

На Ваше място бих анулирала резервацията. Вие си знаете, разбира се.

# 472
Слънчо се показа, стана жега и подходящо за плаж и както бяхме тръгнали на таверна в Порто Куфо айде обратно на колата и на плажа. Диванета се ошляпаха във вълните, аз чакам да ме водят на таверна, въобще... животът е прекрасен Sunglasses

Снимка от Тристиника

# 473
  • София
Да споделя и аз - вчера пристигнахме в Порто Куфо в хотел Астериас и сме много доволни. Ужасно спокойствие е, няма особено хора, а хотелчето е малко и очарователно. Собствениците са много мили. Плажът е супер, тесен и не много населен, плитко е и за децата, и за тези, които искат да се гмуркат, е чудесно.
Днес бяхме и до Торони, там също е чудесно.

# 474
  • София
Разбирам притесненията,
но кое от информацията, че код се получава 1 ден преди пътуването, не е ясно? За пътуване в петък, събота и т.н. ще го получите в четвъртък или респективно, петък. Не го получавате по-рано. Това е ясно съобщено и разписано от гръцката държава в официалния сайт за PLF формата.
Притеснява ме фактът, че другото семейство, с което ще сме имат кодове от 2 дни. И явно ще се анулира.

# 475
Притеснява ме фактът, че другото семейство, с което ще сме имат кодове от 2 дни. И явно ще се анулира.
Това си е ваш избор и той е съвсем разумен, но всъщност в протокола е написано ясно:
Travellers will receive the PLF with the QR code one day before their scheduled arrival in Greece and will be notified via email.
По-чудно е защо те са получили.

# 476
  • София
но кое от информацията, че код се получава 1 ден преди пътуването, не е ясно?
Ами, днес е един ден преди пътуването и още не е дошъл код. Явно не им е много читава тази система... защото мейл, че е изпратен код също са получили...

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 20:00 от galita

# 477
Galita,
беше отговор на пост на потребителка във форума, която пътува след 2 дни. Хора, неприсъстващи тук, не мога да коментирам. Дори не е ясно дали са си попълнили формата правилно и т.н. Непременно да си проверят и в спам-фолдъра.
Разбира се, не е невъзможно и системата да не е читава и да дава бъгове, но няма как да знаем дали проблемът в случаят е в нея.

# 478
  • София
Относно кодовете, една приятелка ми се оплаква, че не са й пристигнали още, а вече три дни минаха от мейла, утре пътуват, не знам дали ще рискуват без кодове да тръгнат. Anguished
Тя даже втори път пуска и все не идват, няма и в спам папката, но има мейл с потвърждение. Confused Тя се чуди дали не идват, че е с кемпер и малко адреса не е пълен ...

Не е заради кемпера, ние също сме с кемпер и си получихме кодовете. Но беше  преди началото на юли.

# 479
  • София
А тази глоба 500 евро за без код на границата ли те глобяват? Или там по пътя, ако те спре полиция? Ако е за полицията като те спрат съм сигурна, че никой няма да ти се разправя да ти гледа втори мейл, че ти е дошъл, направо те глобяват...
Взех и аз да се притеснявам за нашите кодове (нероден Петко) Stuck Out Tongue Winking Eyeпреди да сме ги пуснали още Joy (в неделя пътуваме)
Интересна година.

Общи условия

Активация на акаунт