На море в Гърция 2020 - IV

• 45 551
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Защо обръщате внимание на трола?

# 661
  • Варна
Скрит текст:
Чета и не мога да повярвам на ушите си ... Ако едно семейство с двама работещи родители не може да отдели 4-500 лева за тестове, за какво изобщо е тръгнало на почивка и то с претенции - не къде да е на нашето л@йноморие, а в Гърция. За какво го правите? За да се похвалите ли? А това с хладилните чанти (ако е вярно) е направо жалко.
Нали може да не ти отговаряме?
Ама ще питам, че ми стана интересно...
Откога почивката в Гърция е почивка с претенции? Или повод за хвалене? Щото за нас никога не е била ни едното.
Смешно е написаното.
А парите всеки си ги харчи, както реши и подобни изумления са повече от неуместни.

Май той/тя е човекът - фукня. Гърция никога не ми е била лукс дестинация. Принципно ние почиваме на къмпинг. Така свикнахме, когато децата бяха малки и не можех да си представя почивка, в която ще сме затворени в някакви стаи и трябва да им измислям развлечения и вечерни разходки. Аз на почивка ли съм или детегледачка? Те вече пораснаха, но така са свикнали на къмпинг, че не им харесват друг тип почивки. А освен, че е приятно, свободно, спокойно (не обичам шумни кръчми, живея на достатъчно шумен булевард и търся тишина), тези почивки излизат и доста икономични. Та, в случая 400-500 лв, ни излизат общо взето колкото нощувки за 5-7 дни в къмпинг на 4-членно семейство.

За мен Гърция е точно това - спокойствие и социална дистанция... много преди пандемията. Не ме привличат луксозни хотели, ни ОИ, ни скъпи дестинации. Отсядаме на спокойно място, с любими домакини и въобще не ме вълнува, че е на едно от недолюбваните места. Радвам се, даже. Нося хладилна чанта и пазарувам в Лидл.
Засрамих се!
Пф, и няма да отида на нашето Черноморие, за да спестя 100 лв. Тъй, де, по 100 на човек.

Попи, спор не виждам, само дискусия. Кой и какво е предвидил за есенно-зимния няма общо с това дали може и най-вече дали иска, да си натовари бюджета за почивка. И не със 100, а обикновено с 4-500 лв.
А иначе всички сме единодушни, че гърците постъпват разумно. Това дали на нас ни изнася или не, си е наша грижа.

# 662
  • Варна
едва ли цената на теста е големия проблем - по скоро разпространението на вируса ! И тук във Варна заразените рязко скачат с идването на туристи и разхлабването на мерките - видяхте какво стана и с ЧЕРНО МОРЕ и ЛОКО ПЛОВДИВ  Sad  И финансовия проблем е по късно ,в 14 дневната карантина която гърците приеха да е за тяхна сметка !

# 663
100/човек вече няколко пъти пиша. Сега дали за семейния бюджет са 200, 300, 400 или нагоре е отделен въпрос. За някои 400, за други 200. Все пак не всички семейства са с 2 и нагоре деца. А някои не са семейни изобщо.

# 664
  • София
PCR тестовете могат ли да са по здравна каса? Има някакви публикации в мрежата, че здравкната каса поема 60 лв от всеки тест на лабораториите, които ще сключат договор с НЗОК. Новината е още от май месец.

За протокола: Аз по просташки си нося стекчета с минерална вода, че гръцката не ми харесва. Simple Smile

# 665
  • София
Да си призная честно предпочитам да си направя тест преди да тръгна от колкото да затворят границата съвсем. Да, не ми е приятно да се изръся допълнително с едни 400-500 лв. , но много имам нужда от тази почивка психически. Имам нужда за10 дни да избягам от действителността която ни заобикаля от март месец.
За хладилната чанта , ами носим си когато сме на плаж на който няма даже и вода от къде да си купиш. Плодове , бисквити и вода са задължителни на такива места .

# 666
Не е въпросът имаш или нямаш 500 лв, ясно е че всички тук ги имат. Въпросът е дали ми се дават на някакви лаборатории или по-добре да си купя дрешки на детето за цялата зима с тях. Или да отидем на планина за 3 дни. И няма да изброявам повече, защото има поне 500 по-разумни начина да изхарча тези 500лв. Хубаво е много в Гърция, даже сватбата ми беше на един остров там преди 2 години, ама и на по-хубави места съм била. Една от причините поради които ходя там е че е по-бюджетно. Но вече не е. Живот и здраве, ще мине и този вирус и ще се насочим към Италия след някоя година.

# 667
Евчето1, разкажи да сватбата, моля! Hug Heart Eyes
Темата отиде ....

# 668
  • София
Ние ще отменяме.Има опасност и да излезе положителен теста, никой не е застрахован.Така хем без море, хем карантина.Ще отидем по- нататък, дано се нормализират нещата.

# 669
  • Варна
Черно море е доста различно и от Бяло и от Червено и от Карибско - нека всеки сам си избира Simple Smile
И навсякъде  може да избягате от в къщи и на плаж - и в Родопите и в Чифлик.

# 670
Не е въпросът имаш или нямаш 500 лв, ясно е че всички тук ги имат. Въпросът е дали ми се дават на някакви лаборатории или по-добре да си купя дрешки на детето за цялата зима с тях. Или да отидем на планина за 3 дни. И няма да изброявам повече, защото има поне 500 по-разумни начина да изхарча тези 500лв. Хубаво е много в Гърция, даже сватбата ми беше на един остров там преди 2 години, ама и на по-хубави места съм била. Една от причините поради които ходя там е че е по-бюджетно. Но вече не е. Живот и здраве, ще мине и този вирус и ще се насочим към Италия след някоя година.

Аз ги нямам като пари  ама пак си мечтая за море, мечтите са безплатни  SmileySmileySmiley

по - скоро си спазвайте мерките ако ще ходите някъде и ще тръгнете спокойни

# 671
Евчето1, разкажи да сватбата, моля! Hug Heart Eyes
Темата отиде ....

На Спорадите беше, остров Скопелос, Амарантос е мястото. Известно е от Мама миа и всъщност се правят доста сватби там. Бяхме на обиколка с катамаран, 10 човека, най-близки приятели, капитанът ни венча (после с документите стана мътна, ама ги узаконихме). Кумът ни е китарист и свиреше на живо, по залез слънце.
Купихме огромен омар от един рибар, направихме разни вкусотии, хубав ром, а накрая се изкъпахме в морето и имаше светещ планктон, и цялата вода светеше около нас. Аз бях с бяла рокля, а мъжа ми с костюм и сандали Grinning
Много красива сватба, страхотни спомени имам.
Препоръчвам на всички нещо такова, вместо големи тържества с родата.

# 672
Според мен ще излезе конкретизация за тестовете, има логика да ги искат от възрастните особено предвид факта, че в темата  и досега пишете че възрастни само дават на границата.
Тук възниква дилемата ако за проклетия ти излезе позитивен и какво - никаква почивка че и карантина вкъщи, но е по-добре от карантина в Гърция.

# 673
И аз да се жалвам - на 16 юли трябва да заминем за Тасос. Да оставим настрана, че теста ми е наполовина колкото екскурзията, ами непрекъснато съобщават за положителни проби без симптоми. Е, не ви ли се струва повече от подозрителна валидността на теста. Още повече.че попадам на мнения на експерти, че тестовете може да засекат друг вид вирус и да го отчетат като корона вирус.

# 674
  • София
Евчето, звучи като приказна сватба.
И ние искахме да се женим в Гърция на някой плаж, но заради документите се отказахме. И го направихме на нашенски остров.

Общи условия

Активация на акаунт