На море в Гърция 2020 - IV

• 45 620
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
За мен е логично да се карантинира цяло семейство има ли положителен и тук така го правят.
Вероятно и това ги мотивира да се съгласяват българите да се приберат и да си карат карантината тук.
При нас при положителна проба също карантинират семейството.
Страхотни снимки!

# 511
А първият път, когато попълнихте (и не получихте кодове), имаше ли имейл, който потвърждаваше, че сте попълнили формуляра и еди кога си трябва да получите кодовете?

Да.

Първи опит в понеделник за пътуване в петък/утре:
Получихме имейли веднага след submit-ването, но само първите (в които ти казват да чакаш QR кода). Вторите имейли за QR кодовете не са идвали.

Втори опит от днес около 2 AM за пътуване в петък/утре:
Двата имейла (първия и този с QR кода) пристигнаха едновремено, веднага след като submit-нахме.

Първите фомуляри са все още в state:
"You will receive the PLF document with the QR code one day before your scheduled arrival in Greece. You will be notified again via email and this URL will be automatically updated. The PLF document is only valid with the QR code."

# 512
  • София
Здравейте, събота пътуваме за Лефкада - селище Палерос, снощи попълнихме онлайн декларациите, притеснява ме сега, че на всички ще правят PCR тестове, има ли как да ги изфабрикуват? Ние се чувстваме в отлично здраве с ММ и като цяло спазваме дистанция и се пазим. За пръв път отиваме толкова далеч.. досега все сме били или около Кавала или на първия ръкав на Халхидики. Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки за готини местенца.

Запазихме си едно хотелче през туристическа агенция и не ми се иска нещо да се прецака. Sad

За всеки случай направихме и застраховка, която покрива Ковид..

П.С датите са ни 11.8 - 15.07 ако има някой от Вас там, ще се радвам да се засечем. Simple Smile)

# 513
  • Варна
молец, прекрасни снимки!
Пропуснах в предходния си пост да напиша, какво ползвахме срещу комари. В стаите ултразвукови машинки, за пръскане Занзи спрей с цитронела и други масла, гривни с цитронела. Не е като да нямахме набези, но беше поносимо.

# 514
  • Бургас
Добро утро от КоринТския залив.

Нашата почивка започва много добре, само тук не ми харесва че няма пясък а камъни, но пък като влезеш в морето е пясък дъното. Тук сме два дни след това отиваме в Западна част надявам се там да е пясък плажа.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 16:00 от maya_76

# 515
За мен е логично да се карантинира цяло семейство има ли положителен и тук така го правят.
Вероятно и това ги мотивира да се съгласяват българите да се приберат и да си карат карантината тук.
Страхотни снимки!

Ако проба на член от семейството излезе положителна има ли опция да се прибере семейството веднага в България или задължително оставаш в Гърция под карантина?
Аз четох че процедурата е да се карантинира в Гърция, но може да съм пропуснал нещо.

# 516
Страхотни снимки!

Ако проба на член от семейството излезе положителна има ли опция да се прибере семейството веднага в България или задължително оставаш в Гърция под карантина?
Аз четох че процедурата е да се карантинира в Гърция, но може да съм пропуснал нещо.
И мен ме вълнува този въпрос най-много, Гърция не дава ясен отговор, но преди малко прочетох новина, че положителните българи на Тасос се прибират за карантина в България.

# 517

. Ако взема самолета, пак ли трябва QR код?
    QR кодът е задължителен за влизане в  Гърция. На българското летище няма да те пуснат да се качиш в самолета без него.
За пристигащи по въздух има облекчи при едно условие, ако заминаването започва преди деня на пристигане, тогава може само с мейла за потвърждение.
If travel departure begins prior to the day of arrival, travelers are allowed to board after showing the confirmation email (and not necessarily the QR code which is scheduled to arrive during their trip.)
По вчерашна информация на човек, който днес е летял с България айр, от България айр са му казали, че няма да го пуснат на самолета, ако няма QR код. За късмет снощи системата с кодовете е проработила и всички са си получили кодовете. Аз казвам какво е на българското летище, пък гръцката политика в случай е друга работа.

# 518
  • София
Здравейте, събота пътуваме за Лефкада - селище Палерос, снощи попълнихме онлайн декларациите, притеснява ме сега, че на всички ще правят PCR тестове, има ли как да ги изфабрикуват? Ние се чувстваме в отлично здраве с ММ и като цяло спазваме дистанция и се пазим. За пръв път отиваме толкова далеч.. досега все сме били или около Кавала или на първия ръкав на Халхидики. Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки за готини местенца.

Запазихме си едно хотелче през туристическа агенция и не ми се иска нещо да се прецака. Sad

За всеки случай направихме и застраховка, която покрива Ковид..

П.С датите са ни 11.8 - 15.07 ако има някой от Вас там, ще се радвам да се засечем. Simple Smile)

Нали видяхте, че Палерос не е на Лефкада? Не е далече от столицата (около 10-15 км), но не е на острова, а с гледка към острова. Wink

Датите са нереални, но се досещаме кои са. Laughing Щом тръгвате в събота …  Laughing

# 519
  • София
Днес при 240 новозаразени, с тенденция за увеличаване, мислите ли, че гърците ще променят мерките? Много прогресивно взеха да се увеличават болните, ако минеме 300, положението става сериозно.
Нашето пътуване е за 4 септември и затова си мисля, че до тогава може и да не го осъществим.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 13:57 от Spastik Children

# 520
  • Русе
Днес при 240 новозаразени, с тенденция за увеличаване, мислите ли, че Гърците ще променят мерките? Много прогресивно взеха да се увеличават болните, ако минеме 300, положението става сериозно.
Нашето пътуване е за 4 септември и затова си мисля, че до тогава може и да не го осъществим.

И мен това ме притеснява,  а толкова много искам да отидем.
Ние трябва да пътуваме на 25.08. Знам, че има много време до тогава, но всеки ден се събуждам с мисълта какво ще измислят днес и ще можем ли да отидем.

# 521
Нашето е началото на август, на мен ми се струва, че септември нещата ще утихнат при нас. За Гърция не знам.
Ако спрат туризма от бг ще е края на юли и август при нарастване на тази заболеваемост.
Аз мисля за вариант да променим датите да септември, но имаме още към месец.

# 522
Молец, кой плаж е Лагадакия?
До Вути също не сме стигали при многото си (три) почивки в Кефалония, как ти се стори?

За Фтери някой няма ли да се пробва?

# 523
Моите фаворити- Закинтос и Лефкада

# 524
Молец, кой плаж е Лагадакия?
До Вути също не сме стигали при многото си (три) почивки в Кефалония, как ти се стори?

За Фтери някой няма ли да се пробва?
Параход, Лагадакия е на около 20 минути от Кси, посока обратна на Ликсури. Подходящ е за шнорхелинг, по-студена е водата там, няма пясък, ходят само местни. Не знам дали би допаднал точно на теб. Вути (Зола) ми спря дъха, заслужава си поне гледката с всичките нюанси синьо и нацъфтели олеандри. Има кантина, която е точно по средата, където плажът се разделя на две.
Това е другият му край -

Фтери ще е друг път. Не ми се занимаваше с лодки, пък и ни плашиха два дена с бури.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 12:08 от молец

Общи условия

Активация на акаунт