На море в Гърция 2020 - IV

• 45 620
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
Ние вече пътуваме на обратно, като спряхме тук таме. Зехтин взехме от магазин, не го намерих този пазар в Неос Мармарис.
Снимки от там, хареса ми плажа.

Никити, част от плажа с камъни във водата, но не са навсякъде.

Надуваем замък в морето, разбира се веднага почнаха да ме врънкат догодина да сме тук

Метаморфози не ми хареса, много камъни във водата. Плажът е пясъчен.

# 526
Днес при 240 новозаразени, с тенденция за увеличаване, мислите ли, че Гърците ще променят мерките? Много прогресивно взеха да се увеличават болните, ако минеме 300, положението става сериозно.
Нашето пътуване е за 4 септември и затова си мисля, че до тогава може и да не го осъществим.
Същото е и моето положение, не сме резервирали и ферибот и засега не смея и да резервирам...

# 527
  • София
Мегало Фанараки в момента, малко е духливо, но не се оплаквам Simple Smile

# 528
тодоричка  Лимнос, нали? Къде сте отседнали? Доволни ли сте?

# 529
  • София
Здравейте! Предстои ни почивка в Гърция - Керамоти, резервацията ни е от 9 август. Не ми е ясно - кога е най-удачно да попълня онлайн формуляра, за да ми се генерира код и да е актуален на 9.08. Останах с впечатлението, че мога още от сега да го попълня, тъй като спазвам условието за "не по-малко от 48 часа". Да не говорим, че взех да се колебая дали да не отненя резервацията, на фона на събитията и новините, докато все още не е късно. Знам, че всеки си решава и преценява сам за себе си, но ми се иска съвет и мнение. Поздрави!

# 530
  • София
тодоричка  Лимнос, нали? Къде сте отседнали? Доволни ли сте?

Да, на Лимнос сме. Спим в Плати. Супер много сме доволни, прекрасни, плажове, вкусна храна.
Това ни е гледката от терасата

# 531
Здравейте! Предстои ни почивка в Гърция - Керамоти, резервацията ни е от 9 август. Не ми е ясно - кога е най-удачно да попълня онлайн формуляра, за да ми се генерира код и да е актуален на 9.08. Останах с впечатлението, че мога още от сега да го попълня, тъй като спазвам условието за "не по-малко от 48 часа". Да не говорим, че взех да се колебая дали да не отненя резервацията, на фона на събитията и новините, докато все още не е късно. Знам, че всеки си решава и преценява сам за себе си, но ми се иска съвет и мнение. Поздрави!

И ние имаме резервация за Керамоти обаче от 26.07, говорихме с хазяите, казаха, че дори и ден преди пътуването да отменим резервацията няма да ни таксуват. Лошото е че сме с бебе на годинка и се чудим вече какво да правим, почива ни се, аз от близо две години съм в изолация (бременност, после пеленаче) и вече се побърквам вкъщи, там е спокойно за това го избрахме. Хич не ми се рискува с нашето море, всеки път имам разстройство и повръщане там, поне в Гърция не съм имала такива проблеми. Ама май никъде вече не е сигурно.
Лошото е че не знам как ще чакаме часове с бебето на границата, пък и да й бъркат по гърлото, не ме кефи хич. Sad

# 532
Евчето1,
деца не тестват, а и не се чака вече с часове, тъй като хората не пътуват масово. Но вероятно ще тестват вас (или поне единия).

# 533
Не бих казала че близките дестинации до България са спокойни има доволно българи и сърби,румънци не много така,че според зависи никой не може да каже в даден момент определено място дали ще има много хора.
Ние сме на Касандра както нямаше хора се напълни изцяло базата на собствениците 8 апартамента.
Гърци има доволно те не спират.

# 534
Вече 4-5 пъти сме ходили на Керамоти, като цяло няма много хора, просто плажа е огромен, пък селцето малко.
И наемаме самостоятелен апартамент, с отделен вход. Абе то можеш и до магазина до вас да отидеш за хляб и да лепнеш вирус, така че няма гаранции.
Искрено се надявам да е спокойно, но пък дистанцията сами можем да си я спазваме. Живот и здраве, пожелавам на всички да успеем да отидем благополучно в Гърция и да си починем добре.

# 535
  • София

Нали видяхте, че Палерос не е на Лефкада? Не е далече от столицата (около 10-15 км), но не е на острова, а с гледка към острова. Wink

Датите са нереални, но се досещаме кои са. Laughing Щом тръгвате в събота …  Laughing

Това са датите, които си избрахме, така напаснахме отпуски и да можем да си направим почивка..от почивката. Grinning

Да, моя грешка за Палерос. Вече 3-та година избираме Гърция като дестинация за почивка и още не сме много запознати с конкретни места и условия.

Значи, ще се обикаля, ние сме с личен превоз и се надявам, че ще се справим.

Познати споделят, че във фб има група, която хората споделят как минават на границата, какво искат, какво е положението. Някой от Вас членува ли там, полезна ли е групата?

Благодаря предварително.

# 536
  • Варна
Още е много далеко за попълване на формуляра. Имате 1 месец, а положението е такова, че и след седмица не знаеш какво ще бъде. Ние ще пътуваме следващия уикенд, но още задържаме, надяваме се на "по-комуникативен" ГКПП, например да отворят Макза на 15-ти ... Ех, мечти. Защото Кулата е в нищото, ако гледаш от Българската страна, и особено ако тръгваш от Варна като нас. Най-добре изчакайте да дойде Август.

# 537
  • София
Аз много страдам, защото му се вижда краят на нашето пътуване.
Утре ще сме на круиз около 7 плажа на различни острови. Надявам се Егремни да ни допусне.
После лека полека се връщаме.
Дано след това да имаме шанс отново.

# 538
  • Там където
Молец, благодаря за снимките на Вути- ако всичко е наред 2-то ни море септември е в Кефалония. Ще отседнем в Зола и според снимките в гугъл другия плаж (Агиас Кириаки) ми изглеждаше по-голям и организиран, но този е много як...

# 539
Да, Агия Кирияки е по-голям и организиран (макар че и той е дълъг и тесен), но на мен хииич не ми харесва Simple Smile Само гледките отгоре от Зола към него са красиви.

Общи условия

Активация на акаунт