На море в Гърция 2020 - IV

• 45 620
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Чудя се - задължително ли е да имаш резервация в мястото, на което посочиш, че ще пребиваваш или не е задължително?

# 557
  • Там където
Ами аз гледах разни клипове с дрон в YouTube, та затова Агиа Кириаки ми се видя като плажа Ипанема Simple Smile ММ 'мре да обикаля, та няма страшно, ще се обиколят .... Мисля от запад да обикаляме, по-дивите, не долу на юг.

# 558
А някой дали е минавал в последните ден два да потвърди? Мен това висене ме притеснява доста. Едва ли ще се откажем де, но ще е неприятно :/
Отдавна стана ясно, че никой не контролира какво точно правиш през тези 48 часа. Можеш спокойно да си пътуваш към дестинацията, да ходиш на плаж, разчита се на самосъзнание да спазваш дистанция от 1.5 метра и хигиена (което и без друго трябва да правят всички и в Гърция, и у нас). Единствено се иска да си налице на телефона, който си дал в декларацията, и евентуално в близост до хотела.

# 559
  • София
Канселирах почивката, две седмици в Ставрос които чалахме две години. Не искам да правя и за това логистични планове с възможни сценарии. Хазайна обеща да запази капарото за догодина, да сме живи и здрави да отидем тогава. Сподели че нито едно от двете български семейства не са били тествани, колко е вярно и дали не са го излъгал кой да ти каже. Направо ми се реве, колежката днес се върна от балове, абитуриента бил болен ама се оправял, в автобуса, в офиса масово не се носят маски. Не смея да се приберем детето да види старците че и двамата са хронични. Мислим вариант в бг за съжаление и въздишам по красотите които пускате.

# 560
Аз писах, вчера около 11 нас не ни тестваха. И 3 коли пред нас също не тестваха.

# 561
Въпросът ми е към тези, които са попълнили една PLF декларация за цялото семейство. Колко кода получихте - един или повече, според броя на пътуващите от семейството?

# 562
  • София
Два отзива от мен.
Не сядайте в таверна Симпозио в Нидри. Намира се срещу мястото, откъдето тръгва ферито.

А в Митикас ядохме най-добрите пържени калмари досега до фара. Мисля, че така се казва и кръчмата. Бащата е рибарят, дъщерята сервира, майката и бабата готвят.

# 563
  • София
Въпросът ми е към тези, които са попълнили една PLF декларация за цялото семейство. Колко кода получихте - един или повече, според броя на пътуващите от семейството?

Един.

# 564
  • София
Аз много страдам, защото му се вижда краят на нашето пътуване.
Утре ще сме на круиз около 7 плажа на различни острови. Надявам се Егремни да ни допусне.
После лека полека се връщаме.
Дано след това да имаме шанс отново.
Здравейте!
Споделете тази година докъде са стигнали с алеята до  Егремни? Може ли да се слезе до плажа или въобще достъпът е отрязан?

# 565
  • София
За Егремни последното което четох е , че пътя е готов , но чакаха за монтаж на стълбите. Пишеше , че до края на юли-началото на август ще е достъпен по суша
https://vasiliki.eu/news-articles/egremmni-beach-will-reopen-20.html

# 566
Здравейте, минахме за половин час от 03.47 до 4.17. Български служител ни провери документите, като видя QR кодовете, каза че мен трябва да ме тестват (с 13 започва), а съпруга ми не (започва с 23). Докато бяхме на опашката имаше хора, които се бяха наредили с QR кодове започващи с 23, тях директно ги връщаха и не ги тестваха. Казаха, че няма нужда да се изолирам, но трябва да спазвам дистанция през цялото време. Попитах до кога - ако е позитивен тестът, ще ми се обадят най-късно в понеделник.

# 567
  • софия
Аз друго се чудя - ако ти се обадят, че тестът е + къде/как информираш дали ще останеш изолиран при тях или ще се врърнеш в България? Има ли контрол за спазване на това и как се осъществява?
Защото, да не се лъжем, изобщо няма да се учудя, ако някой с + тест реши да каже, че се връща в България и реши да остане да си доваканцува, " 'щото пари са давани и няма да си нарушава рахата".

# 568
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз друго се чудя - ако ти се обадят, че тестът е + къде/как информираш дали ще останеш изолиран при тях или ще се врърнеш в България? Има ли контрол за спазване на това и как се осъществява?
Защото, да не се лъжем, изобщо няма да се учудя, ако някой с + тест реши да каже, че се връща в България и реши да остане да си доваканцува, " 'щото пари са давани и няма да си нарушава рахата".

Предполагам, че дават определен брой часове за напускане на границата и лесно могат да засекат по кода дали си напуснал Гърция или не, то това е идеята на тези кодове, по-лесно проследяване.

# 569
Аз се чудя пък как се влиза в България при такова положение, нали трябва да попълниш декларация, че не си болен .

Общи условия

Активация на акаунт