На море в Гърция 2020 - IV

• 45 551
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
  • SF
Дебатите за карантината са от предния ден, а тези за задължителните тестове са от вчера.
PCR трябва да са тестовете, за 14-ти малко трудно ще стане организацията, освен ако не тичате до лаборатория днес.
Но както много пъти вече се каза, ситуацията е толкова динамична, че не се знае до довечера какво ще е.

Аз не искам на 14-и да пътувам. Точно това не мога да проследя - вчера тестове на самата граница, днес вече 3 дни предварително. Окей, да, динамично е и ще следя темата.

pinko, не намирам превод на тази страница.
Май накрая ще разпъна палатка на Подпорна стена у нас и ще си натоваря щайга с домати, краставици и праскови за десерт.

# 721
Нищо, ние ще ходим за по 3 седчици септември, когато няма да искат тестове и цените ще са наполовина Stuck Out Tongue
Блажени са вярващите! Сегашната ситуация е само началото.

# 722
Здравейте, ние сме късметлии.
За който се чуди дали да отиде в Гърция и се е наплашил от декларации, кодове и тн. Минахме Кулата преди малко към 11:45 за около 1минута максимално и нито ни тестваха, нито ни погшеднаха декларациите и кода. Имаше и хора, коити чакаха да бъдат тествани, но при нас така се случиха нещата и съм сигурна, че и при много други е така. Въпрос на късмет.

# 723
Нищо, ние ще ходим за по 3 седчици септември, когато няма да искат тестове и цените ще са наполовина Stuck Out Tongue
Блажени са вярващите! Сегашната ситуация е само началото.

Недей така , де Neutral Face

# 724
  • София
Единственото място, където видяхме да ползват предпазни шлемове, бе в заведенията на крайбрежната във Фискардо. Но там корабът бе посрещнат от полиция. Може и това да е била причината за спазването на някакви мерки.

Утре се прибираме и ми се реве. В нормална година до края на август щяхме да отидем за поне 4-5 уикенда.
А сега нито отпуск има, нито знаем какво следва.

Дано поне осъществим октомврийското ходене на Крит.

# 725
И аз съм обнадеждена, че до септември поне в БГ ще се понормализират нещата, но пък не се знае след сезона как ще е в Гърция.

# 726
  • София
Знаете ли сте къде в София правят ПСР на пулове за семейства? В провинцията открих на няколко места.

# 727
  • София
yovanka, и аз това гледах - май в Цибалаб има, но информацията е малко - https://www.cibalab.com/products-department.php. После изберете Диагн. на инфекциозни б-ти. Иначе цената е приемлива - 120 лв. Дано и гърците приемат този вариант.

# 728
Знаете ли сте къде в София правят ПСР на пулове за семейства? В провинцията открих на няколко места.
А и дали ще ги признават на границата 🙄

# 729
И на мен нещо такова ми се въртеше, защото преди доста време някой обясняваше как се прави на по 20 човека и чак ако излезе положителен, правят на всеки поотделно да се види кой е носител. За някое предприятие се обясняваше.

# 730
  • SF
Ние сме 4 човека, но не сме семейство. Много се оскъпяват пътуванията с тези тестове. Сега говорих с една приятелка, която има каравана в Гърция и й се реве. Те ходеха по няколко пъти. Не може да намери информация всеки път ли трябва да прави тестове. Води и децата на сестра си, родителите си...

# 731
  • София
Остава и проблемът с времето - 72 часа хич не са много при положение, че самият резултат може да отнеме 48 часа. При варианта с пуловете пише, че при наличие на положителен резултат  в анализирания пул, пациентите,  участващи в пула,  се изследват индивидуално, което означава още време. Ако са семейство, така или иначе означава провал на пътуването, но за групи не е така, може само положителните да се откажат. Освен това хора във ФБ, които са се обаждали по частните лаборатории пишат, че в момента няма свободни часове до 18-20.07 и че за дата на теста се смята датата на взимане на пробата, а не на резултата. Представям си каква навалица ще настане по лабораториите...

# 732
Ние бяхме на границата тази сутрин в 5 часа. QR кода ни беше дошъл през нощта. На децата не сме попълвали декларации. Минахме за 2 часа. Тестваха мен, мъжът ми - не. Според мен кода никой не го гледа за коя дата е, само да го имаш Simple Smile Но тестваха почти всички!

(На мен за теста ми бръкнаха много в гърлото и щях да повърна. Извиниха ми се...)

# 733
  • Там където
Минахме границата тази сутрин в 7:00- супер спокойно, нас не ни тестваха, но преди нас свалиха и 4-те коли за тест. Кодовете само ги погледнаха бегло и това е. Кодовете ни пристигнаха в 00:11 ч. тази сутрин, а аз попълних декларациите в сряда. Като цяло се оплакват гърците от слаб сезон- плажовете и таверните са доста празни...

# 734
Към момента от PLF декларацията са изчезнали полетата за влизане по суша (автомобил и автобус) - може да се попълни декларация само за влизане със самолет или кораб.
Това кореспондира с една off the record информация, която получих вчера, че до 14-и, когато заработва системата с предварителните PCR-и, Промахон ще бъде напълно затворен за туристи. Но все още няма друго потвърждение от властите или медиите, така че го казвам само информативно.

Общи условия

Активация на акаунт