Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 757
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
За упойките разбрах това: дпинлана се слага за секцио, обездвижва и обезболява фолната част на тялото. Епидуралната може да се сложи някъде между разкритие от 4 и 7см, като я дозират точно, така че да се усещат контракциите и напъването. Най новото схващане е, че епидуралната упойка не преминава в бебето и е абсолютно безопасна (дали е така, не знам).

Много се надявам, че акушерките в болницата ще помогнат със съвет, а няма да се карат, все едно всички сме родили вече по 5 деца и знаем какво трябва да се прави...
При секцио, може да се сложи както епидурална така и спинална, или пък комбинирана.

# 151
Аз попаднах на акушерка, която познава кметицата на селото ни 😄 Много добре се грижеше за мен и идваше да си говорим. Сега се надявам пак да съм при нея.
Бяха ми се разранили зърната и попитах дали може ММ да ми донесе крем, отговора беше "Е, ти колко време си го държала това дете са суче" пак от оная лошата сестра.
Ще питам АГ предлагат ли упойки, от сега знам отговора. Но мога да опитам, ще си спестя малко болка.

# 152
Кити, точно преди наколко дни се бях замислила да питам раждали мами за съвет за адаптираното мляко, защото не се знае с кърмата докъде ще го докарам. Благодаря ти за проучвнето, определено е полезно.
Мами, вие можете ли от първа ръка да препоръчали мляко?

Lanagee, добре дошла Simple Smile На колко е баткото? Явно започва да ревнува вече от бебето Smiley

На година и 5 месеца не мисля, че разбира, че ще има бебе, но като го видях как започна да хвърля всички дрехи ми беше много забавен. 😁

# 153
Момичета, някоя от вас освен избор на лекар за раждане, ще избира ли анестезиолог? За него колко се заплаща и изобщо как става уговорката - с участието на израждания лекар или без него?

# 154
Аз ще раждам в държавна болница, поне за сега такъв е плана. Там има две цени, едната е избор на доктор, другата на екип. Доктор май е 500лв, а екип 700лв. Ама не съм 100% сигурна, че бяха така. Честно казано ще раждам в държавна не заради парите и колкото и тъпо да звучи цената не ме вълнува особенно. Та мисля, че в „екип” се има на предвид и анестезиолог. Така или иначе това ще избера и ще си кажа на доктора, когато реша кой ще е Joy да си избира който иска или да ми препоръча този с който си работи.

# 155
Аз ще раждам в държавна болница, поне за сега такъв е плана. Там има две цени, едната е избор на доктор, другата на екип. Доктор май е 500лв, а екип 700лв. Ама не съм 100% сигурна, че бяха така. Честно казано ще раждам в държавна не заради парите и колкото и тъпо да звучи цената не ме вълнува особенно. Та мисля, че в „екип” се има на предвид и анестезиолог. Така или иначе това ще избера и ще си кажа на доктора, когато реша кой ще е Joy да си избира който иска или да ми препоръча този с който си работи.

Алекс, доколкото си спомням беше от Плевен и ако става въпрос за Втора база, цената за избор на екип е 900лв. Преди няколко дни роди една позната там, като си беше избрала доктор, въпреки че не се следеше там, нито АГ беше този.

# 156
  • София
Мале, мацки, колко стр подредили... Аз явно като ми е второ съвсем съм го дала през просото и само леглото съм му приготвила , дрехите и кошчето за кола , което голямото дете разхожда из къщи Wink!
И аз така, ама нищо не съм подготвила, само се каня и всичко си чака, понеже по принцип живеем в София, но още от Април се пренесохме в Пирдоп покрай ИП, и не ми се връща там, честно ви казвам, да пухтя в апартамента. Тук си имам двор, градина, цветя, куче... Аз си лежа на мисълта, че от каката си имам почти всичко и няма да има нужда от много покупки и подреждане. На 16.07 обаче влизам в 9ия и ще се приберем за няколко дни, да подредя вече нещата и да докупим каквото се налага. 🙂
Моля, не се карайте за глупости, само позитивни мисли и енергия трябва, природата си знае работата! Важното е човек да е спокоен с това, което е избрал - всяка майка инстинктивно знае кое е най-доброто за бебето й.
Някой да планира да ражда в Окръжна?

# 157
S_petrova да там ще раждам май. Благодаря за информацията. Ако питаш и твоята приятелка при кой е раждала и дали е доволна ще е супер Blush

# 158
S_petrova да там ще раждам май. Благодаря за информацията. Ако питаш и твоята приятелка при кой е раждала и дали е доволна ще е супер Blush

При Поповски, бил й е препоръчан. Каза, че е доволна и ако трябва да ражда втори път, пак така би родила - секцио с пълна упойка.
Понеже аз съм на тема Раждане, постоянно разпитвам всичките ми познати как е потекло всичко и по какъв начин са раждали. Като знам, че някоя е приета да ражда, съм духом с тях 😄

# 159
Аз се чудя от вчера нямам известия по темата, а то съм изпуснала, че има нова.
Раждането го мислех много първите месеци, винаги ме е било страх от раждане. Сега почти не го мисля. И по двата намина ме е страх. Май предпочитам нормално, заради плюсовете за бебето, но като че ли повече ме плаши. И това, че няма да знам кога ще се случи, ще реагирам ли адекватно и навреме... Абе Ако доктора каже секцио няма да се дърпам. Общо взето не съм във филма “Задължително трябва да е нормално” или обратното.
Следящата ме АГ каза, че за много “дребни” неща си намират причини за секцио, нашия бебок е с три седмици напред по размер на главата и предположи, че ще ме насочат за секцио, Та аз така се настройвам, пък ще видим. След две седмици ще ме прати при завеждащ родилното в Майчин дом София, че съм решила там да раждам (живея в Сандански) .
Даяна66, в 32г.с +3 дни нашето бебче е 2175 гр и върви две седмици напред. Явно различните доктори имат различна престава за това колко трябва да са бебчетата. Не се тревожи, според мен си е идеално.
Ние имаме две зайчета - мъжко и женско. Обмислях поне едното да подарим на някой, но просто не мога, сърце не ми дава, все едно като не мога да се справям с детето и ми дойде в повече да го дам на някой. Щом сме ги взели ще си ги гледаме, но определено ни е трудничко с тях, защото ни стана много тясно, много хвърчат косми и си искат внимание и чистене всеки ден. Дано бебчо не развие някоя алергия, че тогава няма да имаме избор. Иначе няма да ги сприятеляваме, че те не са като кучетата и котките, най-много да го издерат хах.
Аз също взех от кутиите от икея три комплекта, на два рафта в гардероба съм подредила всичко разделено на бодита, ританки, ромпъри, чорапки, шапки, жилетки, панталони... Ще видя до кога ще ми е толкова подредено 🤣
И само да кажа, че не мога да търпя - няма как толкова много хора да са на едно мнение по какъвто и да е въпрос. От както станахме толкова социални в интернет винаги съм се дразнела адски много на споровете, които се получават. Някой е по-опърничав, приема много навътре нещата и започва с остри реплики. И аз се дразня на много неща, и аз не съм съгласна с много неща, но винаги гледам тънко тънко да се изкажа, ако реша да се изкажа. Защото острия тон винаги предизвиква дълги и безсмислени разговори, които напрягат всички. И аз сега не съм много права, че се обаждам като всичко е утихнало, но не се сдържах 🤭🤭🤭
Ето ги и моите първи дечица:

# 160
Момичета, да ви се оплача....
Днес открих ужасни, дебели стрии в долната част на гърдите ми. Просто се погледнах в огледалото и щях да припадна от ужас. Някъде бях чела ,че има вариант след време да избледнеят... дали е възможно 🤔

# 161
Днес открих ужасни, дебели стрии в долната част на гърдите ми. Просто се погледнах в огледалото и щях да припадна от ужас. Някъде бях чела ,че има вариант след време да избледнеят... дали е възможно 🤔
След време ще избледнеят и то доста, но никога няма да изчезнат. Моите по корема са ужасни, имам навсякъде. Само в зениците дето не ми излизат, мазах се с какво ли не, но уви.. Кожата ми не е разтеглива и край.. 😤😉🎀

# 162
След време ще избледнеят и то доста, но никога няма да изчезнат. Моите по корема са ужасни, имам навсякъде. Само в зениците дето не ми излизат, мазах се с какво ли не, но уви.. Кожата ми не е разтеглива и край.. 😤😉🎀
Хубавото е , ако може да се нарече така е, че са в долната част и поне няма да се виждат. ММ каза,че грам не се виждали 😂😂😂
Иначе кожата ми е много бяла и прозрачна, направо виждам всичко на корема и гърдите, имам чуството че вече ще се скъса

# 163
Момичета, надявам се на съвет и търпеливо чакам да ми мине - събудих се в 5 с бодежи под гърдите. Не мога да определя, но е по-скоро вляво, сърцето...Усещам повече болка като лежа.
От какво може да е, опитвам се да се самодиагностицирам, но не намирам нищо конкретно. Ще се опитам да не мисля, по-късно ще звънна на АГ, ако не мине. Hands Pray

# 164
Аз като станах имах нещо като изпускане на бяло течение , което е прозрачно. Сега лежа, с леки болки в кръста. Не знам как да процедирам днес Sad през ден имам такива течения. Казват, че за сега имам води. В 36+2 съм. Онзи ден детето беше 2850 гр.

Общи условия

Активация на акаунт