Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 757
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Peack,аз пия Допегит за кръвното и горе - долу го подържам 130-135/ 60. Само ние сме май с кръвно.
Аз нямам проблеми с кръвното, поне не усещам да имам. Нямам идея защо ми го изписа вчера лекаря.
Дали се отразяват на съня??
Може да ти го е изписал заради калцирането/зрелостта на плацентата, ако вдигаш редовно кръвно, се образуват калцификати. Понякога кръвното се вдига без да разберем.

# 136
diana66, навсякъде пише че в 33 г.с. тежат около 1900, така че..а те бебоците накрая почват рязко да наддават. А иначе с твоето ядене не е свързано, бебетата били егоисти и си взимали своето ми казаха, аз не ядох цяла седмица ама абсолютно нищо, даже и повръщах, което не се отрази на бебето.

# 137
Всичко е възможно. Моята вече е 3та степен. От днес съм 36та седмица... Пууу, цяла вечност тая бременност

# 138
Момичета, някоя от вас наясно ли е с двата вида упойка при естествено раждане🤔 Четох, но нещо не схванах разликите...
Другата седмица ще разпитам анестезиолога по - подробно и ще споделя, но мисля, че най - масово се използва епидурална упойка. С нея си напълно подвижен, усещаш контракциите и напъните, но не и болка.

# 139
Момичета, някоя от вас наясно ли е с двата вида упойка при естествено раждане🤔 Четох, но нещо не схванах разликите...
Калво точно те интересува? Ползват епидурална, спинална, комбинирана, или пък локална докато те шият.
Епидуралната почва да действа 10-20 Мин след инжектирането и действа през цялото време. Спиналната действа веднага но е по- краткотрайна и ако раждането се проточи я сменят с епидурална.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 11:04 от G.Savova

# 140
По спомени от това, което знам - епидуралната е такава, която постепенно те обезболява. Слагат ти катетър и в него ти я вливат колкото и когато е необходимо. При нея имаш някакви усещания..
При спиналната знам, че е по-използвана при оперативното раждане. При нея ти обезболяват първо мястото, където по-голяма игла ще достигне гръбначния стълб (или не съм сигурна кое точно). Та, първо те боцкат веднъж с по-малка игла, за да използват по-дълга със самата упойка. При нея не усещаш нищо..

# 141
Слагат упойка с катетър?

Аз съм раждала съд спинална , повреме На секциото.

# 142
Той е епидурален катетър, който пак в гръбнака се слага.

# 143
Разбирам

# 144
По спомени от това, което знам - епидуралната е такава, която постепенно те обезболява. Слагат ти катетър и в него ти я вливат колкото и когато е необходимо. При нея имаш някакви усещания..
При спиналната знам, че е по-използвана при оперативното раждане. При нея ти обезболяват първо мястото, където по-голяма игла ще достигне гръбначния стълб (или не съм сигурна кое точно). Та, първо те боцкат веднъж с по-малка игла, за да използват по-дълга със самата упойка. При нея не усещаш нищо..
И при спинална и при епидурална първо обезболява мястото с малко локална анастезия.
Разликата е къде се инжектира ( подробности които не са от значение за пациента ), продължителността на упойката и кога почва да действа и какво е здравословното състояние на пациента.

# 145
Еххааа момичета, колко сте изписали, вчера пропуснах да вляза и вече сме на 10 страница Grinning
Марая, благодаря за новата тема, отново е повече от страхотна.

# 146
Наистина ли?? Че това за колко грама е?
Преди купувах Комбиотик с отстъпка за рожденик от ДМ. Което е -15%. Обаче ДМ смениха политиката си и вече тази отстъпка не важи за адаптираните млека , с цел да стимулират кърменето... Та, за 800 гр Комбиотик сега цената е към 40 лв.
500гр мисля, че беше.

Раждах и ще раждам в държавна болница. Никой не ме е питал искам ли упойка. В един момент и след много часове с контракции ги питах за "някакво хапче, че много боли". Нямало такова 😄
Не ми хареса , че те карат да кърмиш под час, идват да сменят памперса под час. А бебето още не знае къде се намира, какво остава да има и режим. Малко преди сутрешна визитация кърмя и влиза сестра "Гушкай го малко това бебе, какво си му дала да суче, сега ще повръща като го къпят."
Като цяло е добро отделението. Ремонтирано,добре се държат с теб, ако имаш нужда от нещо ще се отзоват. Има и сестри станали с г**а нагоре.

# 147
Навсякъде ги има такива кисели. На мен като ми се наду гърдата като слезе кърмата една ме овика, че не знам как да се изцедя на ръка. А тя беше станала огромна и ме болеше. Накрая си направих топъл компрес от шише от кока кола с гореща вода, което търках по гърдата. Отпусна ме леко и се радвах, че на другия ден си тръгваме , да се изцедя у дома.

# 148
  • Sofia
За упойките разбрах това: дпинлана се слага за секцио, обездвижва и обезболява фолната част на тялото. Епидуралната може да се сложи някъде между разкритие от 4 и 7см, като я дозират точно, така че да се усещат контракциите и напъването. Най новото схващане е, че епидуралната упойка не преминава в бебето и е абсолютно безопасна (дали е така, не знам).

Много се надявам, че акушерките в болницата ще помогнат със съвет, а няма да се карат, все едно всички сме родили вече по 5 деца и знаем какво трябва да се прави...

# 149
Ще има и добрички акушерки Wink аз бях много доволна от неонатолога! Тази дама идваше през час да ми казва какво се случва с детето. Знаех всичко какво се е случило с него.

Общи условия

Активация на акаунт