Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изпитвам ужас да давам твърда храна

  • 932
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • WonderLand
  • Мнения: 3 168
Ами при положение, че не му се дава възможност как да се научи. Някои деца могат да дъвчат, но избират да не го правят.

# 16
  • Мнения: 209
Първоначално разбрах, че рефлукса е преодолян. Да, наистина в такъв случай с гастроентеролог е наложащо да се направи консултация.
Дъвченето не е рефлекс, то се учи с времето. На детето, което не му се дава възможност да се учи на това и до 5-6г. Може да се наложи да се пасира храната и цял живот да има проблеми с различните текстури. Съответно ако се задълбочат нещата с недаване на парченца ще се наложи консултация и с хранителен терапевт.
Друго, което се сещам е, че може да изкарате допълнително курсове за оказване на бърза помощ. Има и специално за оказване на помощ на бебета. Така ще се чувствате една идея спокойни, че при нужда ще помогнете.

# 17
  • Мнения: 4 222
Може още да не може да дъвче,може и да не иска.Нямало е възможност да се научи .
Това ,че тъпче по много в устата ,също е нармално в началото .В групата с бебчета ноември 2019 ,тупкането го споменават момичета ,които тепърва захранват бебоците .И моят син имаше такива случаи.Просто не давах друго парче ,докато не глътне това в устата .
Голямата пък с вода си 'прокарваше' храната в началото .

Детенцето слагало ли си е  играчки в устата ,да ги дъвче ?Пръстите на ръчички ,крачета ?

# 18
  • Мнения: 7
О, да, всичко се дъвче, ръцете не чак толкова, но играчки, лъжички, чанти

# 19
  • Мнения: 37
Започнахме захранването с пюрета на 4 месеца. На 6 месеца умираше да джвака банани с невероятните зъб и половина в устата си. На мен се е метнал, не може да не вкуси. Давил се е с какво ли не на всякакви възрасти, бъркала съм му и в устата да вадя храна. И сега се случва да се задави. Научи се да не си тъпче устата като хамстер най-вече по метода на пробата и грешката.

Имаше моменти, когато направо нямах желание да му давам твърда храна... Може би когато беше между осем месеца и годинка (зъбите бяха много, но не беше ясно как да се използват) и се давеше постоянно и с всичко, обаче на човека му се ядеше и кои сме ние, че да го спираме.

Сега само му напомням (с онзи тон хъхъ) да се храни внимателно и да не се разсейва и лигави с храната (в момента е на две и половина).

Всеки може да се научи на всичко, стига да му се даде възможност. Това, разбира се, е само лично мнение и си признавам, че аз често действам "смело и смахнато".

Успех

Общи условия

Активация на акаунт