Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

 • 14 378
 • 424
 •   1
Отговори
# 390
 • Мнения: 69
Здравейте,предстои ми зет трансфер хомозигот за mthfr и хетерозигот за б фибриноген преди трансфера някой почвал ли е терапия с клексан или след трансфера,иман един неуспешен трансфер с терапия само аспирин и този път мисля да сменя тактиката.благодаря на отзовавалите се!

# 391
 • Мнения: 1 069
Sandra, този път започнах терапия с клексан след трансфер. Имам положителен резултат.

# 392
 • Мнения: 145
Здравейте, бременна съм за втори път в 24 седмица. Имам едно живо и здраво дете на 3 години. Преди два месеца обаче установихме тромбофилия с хетерозигот по PAI 4G/5G, хетерозигот по Фактор 13 и хетерозигот по един от гените за неусвояване на витамините от група Б. Разбира се веднага направих консултация с генетик от Варна,която препоръча терапия за начало с Аспирин протект и при нужда Фраксипарин,на база на изследването за коагулация на кръвта. В моят град обаче след консултация с двама гинеколози, казват,че Натаспин по една таблетка в достатъчен на този етап. Генетичката от Варна обаче го отрича и сега тотално се обърках каква терапия да започна. Следя всеки месец плацентата, кръвотока към бебето и пускам д-димер,атпп, фибриноген,време кървене и време съсирване. За сега нещата там са в норма,само времето за съсирване е удължено. Може ли майки с тромбофилия да споделят техния опит и дали терапията с Натаспин според тях е достатъчна?

# 393
 • Мнения: 10 049
За мен не е достатъчна.  Недейте да рискувате. Настапин е природен продукт. Ако ставаше така нямаше да бием инжекции и да пием аспирин цяла бременност. Освен това Настапин е сравнително нов продукт и няма достатъчно научни доказателства за неговата полза. Просто в момента е много модерен и масово го пробутват.
Аспирин и клексан/фракси са с различно действие да го имате предвид. Ползват се различни цели.

# 394
 • Мнения: 18
Хематолог по здравна каса в София и  да преглежда бременни и на Клексан?

# 395
 • Мнения: 10 049
Грешка, извинявай. Не видях, че търсиш по ЗК.

# 396
 • Мнения: 69
Здравейте,някой с мутации хомозигот за mthfr и хетерозигот за  b фибриноген от трансфера на терапия с клексан и натаспин има ли?

# 397
 • Мнения: 183
Здравейте момичета, имам нужда от съвет, не мога да се свържа с доц. Русев. Моите мутации са: хетерозигот АСЕ, хетерозигот за 936 VEGFA, хетерозигот за -1154 VEGFA, както и тези за вит. Б и фолиева. Имам също повишени ТЛА и положителни ембриотоксини. Предстои ми трансфер. Ще започна аспирин протект всеки ден и ще правя вливка Привиген още преди Ову. Имам изписан фракси 0,4 след + тест. Идеята ми е дали няма да е късно, дали да не го започна от деня на трансфера, тъй като след пункция се започва яко прогестерон, който сгъстява кръвта...Какво ще ме посъветвате?

# 398
 • Мнения: 1 069
NIA, аз също имам ВЕГФА че и ТАФИ, 4г5г и за витамините - все хетерозигот. Започнах от трансфер, въпреки че доцентът ми беше написал от 5гс. Не исках да рискувам. Сега съм почти в 8.

# 399
 • Мнения: 838
Аз съм хомозигот Pai 4G/4G и моя док ми предписа Фракси + АП от 2ри ден на Ц в месеца на ЗЕТ.

# 400
 • Мнения: 183
NIA, аз също имам ВЕГФА че и ТАФИ, 4г5г и за витамините - все хетерозигот. Започнах от трансфер, въпреки че доцентът ми беше написал от 5гс. Не исках да рискувам. Сега съм почти в 8.

Да, точно и мен ме е страх да рискувам и да чакам до положит.тест, ще започна от трансфера. Все пак с тези високи дози прогестерон и повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати, си трябва терапия на време.
Джеси, ти приемаше ли допълнително прогестерон и по колко? На мен обикновено ми изписват 2*3 бр. утрогестан, дали ще е достатъчна терапията, за да го компенсира?

# 401
 • Мнения: 1 069
Този път съм на 2х1 кринон.
Няма страшно NIA. Ще пуснете кръвните изследвания и ще коригирате ако се налага, но вероятно няма да има нужда от промени.

# 402
 • Мнения: 183
А при кой хематолог си следите показателите, разбрах че за час при Паскалева много се чака. Може би ако имам положит. тест ще гледам да се вмъкна при нея, за да изкоментираме терапията.

# 403
 • Мнения: 1 069
При нея точно. Трябва поне 2 седмици да е слаган НМХ за да може да се провери какъв е ефекта. Има часове за след месец обикновено.
Имам предписана терапия от нея преди бременност, така че запиши час да обсъдите работите, пък ако си бременна тогава, ще може и това да обсъдите.

# 404
 • Мнения: 56
Здравейте. След посещение при проф. Паскалева, направих Аспи тест + Анти Ха, д-димер и фибриноген (аРТТ и протромбиново не ги поиска)
От 13 г.с. съм на Аспирин 150мг. заради висок риск от преекламсия, а от 3 седмици съм на Клексан 0.4, заради хетерозигот PAI и АСЕ и MTHFR + хомозигот фактор XIII. Каза ми, че не съм за НМХ, защото това са нискорискови мутации - очаквах този отговор, защото от вас всички знам, че проф. Паскалева не обръща внимание на тези мутации.
Резултатите са ми както следва от снимката, като в допълнение тромбоцитите са 193 (реф. 140-400).
Някой да знае дали лечението ми е ОК? Не разбирам Анти Ха резултата, коментар ще имам от професорката утре.

Общи условия

Активация на акаунт