Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 6 юли 2020, 16:50 ч.
 • Последно мнение: 7 юли 2020, 10:32 ч.

Моля за съвет за кърмене, мами

 • 420
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11
Здравейте мами. Бебо е на месец, досега бяхме на кърма, стисках с помпа понеже той не се научи на гърда, плачеше, буташе ме, ползвахме какво ли не, силиконови зърна и на края свикна с шишенце и да му изцеждам. Проблема е, че последната седмица кърмата изчезва, той има нужда от повече храна, а моята кърма от 100мл,намаля на 30 от двете, въпреки стимулацията ми, дохранваме се разбира се, но въпроса ми е има ли начин кърмата да се върне както си беше или трябва да говоря с лекар, за да спра с кърмата, за да нямам проблеми със запушени канали.🙂

# 1
 • Мнения: 5 841
Трябва ви консултант по кърмене,за да се установи защо детето не засуква и да се работи в тази посока. За да има кърма,трябва стимулация, във описания случай цедене на около 2 часа и на двете гърди,с нощна пауза не повече от 4 часа. С дохранването се завъртате  кръг на по-малко стимулация всеки ден и накрая кърмата ще спре. Не казвате нищо конкретно за организация на цеденето, за начин на дахранване и количество, няма как да се даде насока така. Отворете сайта на НАПК и намерете по картата близък до  вас консултант и се чуйте. Днес.  Ако искате да запазите кърменето и да върнете детето на гърда,трябва да се консултирате възможно най-скоро.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 933
Адел, честито бебенце! Чудесно е, че правиш нужното според силите си да е на кърма. Много е неприятно това с намаляването на кърмата, но добрата новина е, че в мнозинството от случаи кърмата се възстановява, ако бебето суче редовно и най-вече на поискване. То е най-добрата стимулация. Затова, както ти казаха по-горе най-доброто е, ако имаш възможност да се срещнеш с консултант по кърмене, който да ти помогне да решите проблема със засукването. В библиотеката на форума има доста полезни статии по въпроса, но е най-лесно, ако има кой да ви види с бебка и да даде конкретни насоки за случая. Това, че е привикнал/привикнала на шише също може да бъде преодоляно с малко повече търпение. Не се страхувай от запушване на каналчета. Ако изцеждаш напълно гърдата не би трябвало да имаш проблеми.
Минала съм по твоя път, макар и мнооого отдавна и то три пъти, така че напълно те разбирам какво изпитваш, изцеждайки толкова малко кърма. Уверявам те, че с малко помощ и желание от твоя страна това се преодолява. Пожелавам ти успех!

# 3
 • Мнения: 2 747
през нощта изцеждаш ли? Кърмата работи на принципа на търсене и предлагане - колкото повече цедиш, толкова повече ще имаш. А ако научиш бебето само да си дърпа, още повече може да изцеди то от помпата ти. (от слюнката се задейства лактацията, хормони и тялото ти отговаря на потребността на бебето).
С изкуствената храна можеш да си помагаш само в трудния период, докато стигнеш да произвеждаш необх. кърма за бебето. Започни постепенно да  намаляваш изкуственото мляко за сметка на кърмата, напр с по 5мл на хранене. И постепенно увеличавай, 10 мл, 15мл повече кърма и по-малко АМ, докато стигнеш до хранене изцяло на кърма. Посвети се на бебето в трудните 2-3 месеца, после ще имаш лесни 2-3 години, ако успееш да го закърмиш (не да се цедиш). Бебето е малко, не всичко е загубено, че да мислиш как да си спреш кърмата.
По-ценна храна за бебето ти няма!  Моята и твоята храна се различават по хим състав. Майчиното ти  мляко се произвежда според нуждата точно на твойто бебче,

# 4
 • Мнения: 11
Много ви благодаря❤️❤️❤️

# 5
 • Мнения: 190
Няма как да намалява АМ и да увеличава даването на кърма, като не може да изцеди повече.
Пробвай с лактегенен чай, пий повече течности и цеди по- често, включително и вечерта.
Консултирай се задължително със специалист. Може да те насочи към връщане на гърда, възможно е да е грешна позата и за това да не може да засуче добре и да се дразни.

# 6
 • Мнения: 2 747
Няма как да намалява АМ и да увеличава даването на кърма, като не може да изцеди повече.
Пробвай с лактегенен чай, пий повече течности и цеди по- често, включително и вечерта.
Консултирай се задължително със специалист. Може да те насочи към връщане на гърда, възможно е да е грешна позата и за това да не може да засуче добре и да се дразни.
затова съм писала по малко да става, естествено, че не може да изцеди 200мг повече, но 5мг може и да може.
А като е в стрес нито чай ще и помогне, нито храна.

Общи условия

Активация на акаунт