Доброжелателни съвети тип „ако сега ти е трудно, чакай да видиш какво те чака после“ са безумни и полудявам всеки път, като ги чуя (което се случва ненормално често). Има нещо много сбъркано в това да искаш да обезкуражиш млада майка по този начин.

И аз съм с малко бебе, кърмя денонощно на всеки 2–3 часа и не ми остава нито време, нито желание за засукани ястия. Така или иначе простите храни с минимална обработка са много по-полезни, отколкото типичните български манджи. Приоритет трябва да бъде майката да се храни здравословно и често, за да може да се чувства добре и да бъде в кондиция. Това си поставих за цел още от раждането и всички вкъщи сме доволни.

Назад в темата има супер предложения, та аз добавям само, че колкото по-просто, толкова по-добре. Запасяваш се с основни продукти и гледаш да има баланс между протеини, въглехидрати и мазнини. Например овесена каша с банан и фъстъчено масло за закуска, после бъркани яйца със сирене и препечени филийки с лютеница или каквото ти е на душата, за вечеря мяташ едни замразени зеленчуци с тофу и ориз в тигана и всичко е точно, подготовката е нулева. Гледам да имам налични плодове и зеленчуци, кисело мляко, сирене, ядки, яйца, пълнозърнест хляб, разни варива, консерви (риба тон, боб, царевица, нахут и т.н. винаги спасяват положението!) и знам, че лесно ще си спретна все нещо вкусно и полезно.