Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 336
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • ENGLAND
И ние се върнахме миналия ден от България и сме в самоизолация, не ми пречи, аз толкова години съм почти изолирана от света тук, тъкмо ще оправя градината, само да не вали. Звъннаха ми от работата, но септември нормално няма работа, та все тая в къщи ли съм си или ще шляпам по магазините. А икейския креш най-рано ще го отварят след 1 ноември, и там няма работа, ще го докараме до година без работа.

Решила съм да сменям матрака. Моля споделете марки и магазини откъдето сте купували хубави матраци.

# 361
Благодаря много. Ще пробвам vaporub. Аз не толкова за децата търся, колкото и за себе си. Ние си донесохме сополи и гърло от България, децата се оправиха, но ме хвана и мен. А правя синузити, а половин шише Виброцил замина по техните носове, затова търсех нещо подобно тук.
Ние вече 3-4 дена пускаме вечер парното. На мен ми е жега малко с него, пък съм най зиморничава от всички ни.

# 362
Здравейте!  Имаме бебче на 4 месеца. Искаме да заминем тримата с баща му в Англия март месец 2021г. Имаме работа там. Работила съм там 4 години и се пребрах в България,  защото забременях, а мъжът ми все още  работи там ще си дойде след 2 седмици. Работа ще имаме,  къща ще живеем със сестра му,  тя също има бебче, и едната баба ще гледа децата. Искам да попитам какви документи ще ни трябват, за да заминем с детето и дали ще можем след брекзита. Как стоят нещата с децата родени в България,  а живеят в Англия -личен лекар,  ваксини. Не сме на постоянен договор,  а на временен. Работим във ферма.  Blush

# 363
Виброцил няма аналог, аз си го взимам от бг аптека. Последно взех един прополисов спрей за нос от билкова аптека и доста повече помогна отколкото виброцил като съм слагала. Но съм ги ползвала при децата. Тук няма много избор за капки за нос от тукашните.

Аз парно не съм пуснала още, по цял ден стоят отворени прозорци на горния етаж, но си става хладно. Аз облякох пижама с дълъг ръкав 😂. Днес при нас пак беше лято, но тава ще да е.

# 364
  • Leeds, UK
И аз пускам парното вкъщи, много студено стана нещо. Вчера беше 7-8 градуса сутринта, ужас. Великото преселение в новата квартира стартира тази седмица. Вчера ходих да я изчистя и обеззаразя😁 и се почва. Мразя хамалогията по местене и устройване, смяна на адреси,  ама нали е за добро. Направо се насладих на тишината, красотата и спокойствието в новия квартал.

# 365
Направи ми впечатление, в бг по големите вериги магазини почти всички бяха със смъкнати маски. Тук няма човек дето да не е с плътно сложена маска. Не че подкрепям носенето на маски, но съзнанието е различно.
Аз пък обичам промените, дай ми да подреждам. Вчера пренаредих хола от скука.

# 366
Качи се в някой автобус на градския транспорт и пак кажи, че са с плътно сложени маски. Simple Smile Половината ги носят под носа, на брадичката, има и такива без. Онзи ден в Праймарк поне 10 човека видях без маски, не вярвам всички да са със disability или астма. (Цели семейства).
Винаги ще има някой, нарушаващ правилата, националността не е фактор Simple Smile

# 367
  • Истински се вижда само със сърцето.
Миналата седмица в Икеа, две жени в очеизвадно добро здравословно състояние и нагъл поглед бяха без маски, всички ги оглеждаха, не че на тях им пукаше. Който не може с маска, навсякъде е написано, че може с шлем, имаше нколко възрастни жени с такъв, аз също на работа съм с шлем и по-рядко с маска.
Та самосъзнанието е сложно нещо и не е до националност Simple Smile

Веджи как е Маги, чака ли с нетърпение първия учебен ден Simple Smile София в къщи ходи с новите обувки за училище и само за това говори, дано да е така ентусиазирана и по нататък Simple Smile

# 368
Ами и аз съм с астма, ама си ходя с маската. Май на всички им писна. По нашите магазини всички са с маски. Каката е ужасена от училището, което почва в петък.

# 369
В супермаркетите не съм виждала никого без маска, но в Икеа я в но на всички ни направиха впечатление въпросните жени Simple Smile

Бръм нормално е да притеснена все пак идва от БГ и всичко и е ново и непознато, не на езика на който нормално общува. Пожелавам и бързо да се приспособи и много да и харесва.

# 370
Илейн, ами ентусиазирана е засега, ама не съм сигурна, че изцяло разбира къде ще ходи..пита ме, дали имало пързалка в двора на училището, явно си мисли, че ще е на градина Simple Smile)

Пробвахме онзи ден жилетката и пуловера с логото на училището, толкова голяма ми се стори, кога порасна..Сложих стикери на дрехите и чакаме 7ми. Тази седмица ще има виртуална среща с учителката, Маги сигурно ще се скрие зад мен и нищо няма да каже, познавам си я..
Успех и на вас 🤗

# 371
О вие на 7 чак Simple Smile, София почва на 2ри. И аз сложих стикерите, сега ми гласи менюто какво да и сложа в кутията за обяд 😂 ще я покажа живот и здраве ученичката.

# 372
И моето почва на 7ми, първите 2 седмици ще ходят само за 1-2 часа, чак към края на втората ще останат и за обяд. Мъка ще ми е, защото с малкото и хем да се приберем, хем не. Аз съм до никъде с подготовката, купила съм неща, но още не съм сложила етикети. Имам и кутия all about me да правим, чудим се с нея какво да сложим там.
Без маски в болницата не съм виждала, там им раздават на входа и не ги пускат вътре без. Обаче ММ е в аптека в супермаркет и каза, че редовно има. Беше потал някакъв защо няма маска и той му казал, че било personal choice, не защото имал заболяване или нещо.

# 373
  • След завоя в дясно
Doret преди 2-3 год взехме един матрак от Costco, memory top with springs mattress. Търсех такъв и там намерих на добра цена, доволна съм. Преди това пробвахме Emma, супер удобен, но много запарява. На мен ми е все студено и много трудно се потя, посред зима се събуждах вир вода.

# 374
И ние трябва да правим такава кутия и имам само кутията 😅
Добре че не е за по 1- 2 часа, ме ще мина неплатена отпуска. Почват нормално, че и на клуб след училище е.

Общи условия

Активация на акаунт