Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 334
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Добре, че споменахте, ние нямаме кутия за правене, но трябва да рисува слона Елмер, съвсем бях забравила. 😩

# 376
  • Великобритания
И ние почваме на 7ми
детето е много радостно , много се вълнува и въобще не и дреме , че майка и се притеснява ххаха
цяло лято успях да я накарам само 2-3 пъти да попише малко числа и думички . С четенето сме доникъде , съсвем доникъде ..не иска и не схваща идеята да казва звуците слято , не знам докъде и как въобще ще я кара.. Y1 ще бъде
Иначе вече има чанта , униформа , обувките и стават все още и ще кара с тях първоначално
Нямам представа какво да слагам в чантата , освен бутилката с вода и мокри кърпи , нямам имейл от училище
Тук имат ли програма както в Бг ?

# 377
Здравейте!
Може ли да ми кажете ако знаете дали ако някой роднина от България дойде при нас на гости ше се наложи да спазва карантина тук за 2 седмици и дали трябва да се попълват някакви деклараций? И когато се връща в България дали също ще е под карантина? Гледах в сайта на правителството и там видях, че има карантина, обаче мъжа ли също гледа там и каза , че няма. И сега не знам кой е прав 🤔

# 378
На идване в Англия има карантина. На връщане в България няма.
Ако стоят по-малко от 14 дни, например 5- стояг си вкъщи под карантина и имат право да напуснат страната.
Не знам какво не е ясно при положение, че от месеци положението е едно и също.

# 379
И аз имам астма,но я нося.Вчера бяхме в Макдоналдс,масово вътре бяха без маски,а уж е затворено помещение.Да,като ядат е ок,но като поръчват е друго нещо.

# 380
Синът почва утре и е много щастлив. От няколко дни си брои дните. Май нощес няма да спи от вълнения. Вчера на съседката занесе картичка, която сам направи, с радостен текст как започва училище😂
Ще доизноси старите униформи първо.

Малката има две пробни сесии до обяд в градината и от 7ми стартира. Регистрирах я за tax free childcareпреди 10 дни и още няма😱 Трябва да платя фактурата за месеца предварително и май ще трябва да е цялата😭 Някой скоро да е регистрирал дете и да има забавяне? С баткото за минути стана всичко.

Аз на 7ми се връщам в офиса и вече нямам търпение, честно.

mimmito, имат програма на блокове. Но ако не питаш, няма да ти я дадат. Не е като в Бг. При дина миналата година беше английски-почивка-матемтика-обяд-някой от останалите предмети. В Reception пък бяха с по-различна програма с множество елементи и ротации, с избор на заниманията в коя зона да ги правиш, сам или в екип. Но съм ги позабравила вече.

Не съм виждала до сега хора без маски на закрити места, че много хора и на открито не ги свалят. Единствено служител в един магазин за обувки беше без, но няма как да знам дали няма причина.

Някой назад пита за идване с дете насам. Трябва ви акта за раждане на детето на английски+оригинал (ако се наложи) и преведени ваксините, които са му поставяни.

# 381
  • Leeds, UK
Гледахте ли филма за Ковид вчера по Дискавъри? Направо се ужасих как ги биеха и зазидваха да не излизат и как горяха труповете на улицата в Еквадор, препълнените болници👀 А колко народ си загуби работата и домовете, умира от глад, дечица стояли гладни с дни, че няма с какво да им купи храна и им даде една малка чинийка с една шепичка храна общо за 3-те. Днес с баща ми си говорехме, и той е с един куп сериозни болести и обсъждаме филма. “ Ако мен ме питат, не ща локдаун и карантина, не ща да ми тежат на съвестта безработни хора и умиращи от глад деца. Ще се пазя колкото мога, като не мога, ще си отивам и това е. На 80 години съм,  мен ще ме пазят, че съм бил рисков,  пък децата ще умират”. Много се депресирах. Майка ми и тя мисли така.
Моето тръгва на училище на 10-ти. За него не знам дали има търпение, обаче аз нямам.

# 382
В Еквадор не беше спонтанния аборт престъпление, за което лежиш в затвор?
Аз ограничих доста новините за Ковид.

# 383
Памперс, колко излиза градината на месец? И как става записването?

# 384
  • Оптимист по принуда

Аз ограничих доста новините за Ковид.
И аз. Май е най-добре така. Просто заешката ми душа не може да понася повече.
Сега остава да преживея завръщането на детето в училище другата седмица.

Белла, радвам се за новия ви дом. Heart

# 385
  • Истински се вижда само със сърцето.
Никакви новини не слушам вече. Детето изкара месец и половина на градина без проблем, надявам се и на училище така да вървят нещата. Не можем вечно да стоим затворени и уплашени, то и стресът убива.

Бръм не съм Памперс, но да кажа Simple Smile Цените на градините варират според района и градината. След три годишна възраст имаш право на 15 безплатни часа или 30 ако и двамата работите.
Мога да ти кажа цената на нашата градина например за 4 пълни дни с 30 безплатни часа доплащахме по още 540 на месец. През чайлдкеър акаунта връщат 20% което е добре. Има и по -евтини градини, а има и по-скъпи вероятно.

Памперс би трябвало веднага да получиш писмо след регистрацията и да ползваш акаунта мисля.

# 386
  • ENGLAND
Ell, благодаря. И аз търся такъв, но сме много ограничени, че леглото ни е икейско и матрака е европейски размер. Май пак ще е икейски матрак, старият издържа 15 години.
Моята дъщеря тръгва на училище след 10-тина дни, като и мине карантината. Няма никакво желание за учене, а е У11, не знам какво ще ги правят тази година, но толкова материал изпуснаха. Вчера чух, че изпитите догодина щяли по-късно да ги правят, ама то все тая, едно училище ще е сега.

# 387
  • някъде в орбита...
Не слушаме новини за вируса. Т.е. гледаме новините, четем онлайн вестниците, но всичко що е Ковид ни минава покрай ушите. Периодично проверявахме гайдънса в началото, но сега и двама ни от офисите ни държат добре информирани, и спряхме и това да правим.

# 388
  • Великобритания
Pampers благодаря
аз и миналата година нямах никаква информация какво правят , а да не говорим , че съм тотално разочарована от липсата на комуникация между учител - родители
Майка ми е учител в Бг , и също не схваща как така не знам , какво правят и учат .. и детето ми казва само - ми рисувахме , играхме , ядохме .. ходи и разбери
Сега ще се опитам да разбера повече , то вече и не може да се добера до учителите ..  с тия портали и гледат набързо да приберат децата , че следващите ще дойдат .. абе луда работа

# 389
  • Leeds, UK
Търся си спалня с хубав матрак. Бях си харесала една в Wayfair, но докато се натуткам и тя свърши. Заедно с матрака беше £400 и беше семпла и стабилна. Знаете и някои други подобни сайтове да ме насочите?

Общи условия

Активация на акаунт