Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 327
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • Манчестър
Dejie, не мога да стисна зъби и да преглътна, че доброто ми детенце ще бъде прието в училище с рейтинг 3, ако не е станал 4 вече. Ако опра до купуване на имот, ще си продам апартамента и земята в БГ и ще си осигуря доста сносна сума. Стискайте палци утре да стигна до оглед на имота, който искам, близо до най-доброто училище в града. Миналата седмица за него пишеше off the market, после пак излезе на пазара. Обадих се в петък и тя каза дори, че нямат огледи за петък и че аз оставам за понеделник в уречения час, но имало няколко преди мен. Направо й заявих, че го взимам, но ще спазя процедурата за оглед. След малко имотът пак беше off the market статус. Така, че моля пратете ми цялата си положителна енергия да стигна до оглед утре😁.
Ell, и аз имам рагдол. Прекрасни котки с много благ характер. Моето е indoor, но ако имам хубав обезопасен двор, ще го пускам. На повечето обяви пише, че не може pets/students/smokers. Тях изобщо не ги отразявам даже. Те и стоят празни с месеци. Ако не е изрично забранено, е разрешено😁. Срещнах и една разкошна къща, в хубав квартал, не е близо до където искам, но си пишеше no smokers/pets welcome. Ако нещо се обърка утре, ще звъня и за нея. Тази утре напълно ме устройва, защото и имам доста приятели наблизо и мога да разчитам на помощ за детето по всяко време. Всичко е по-добре от сегашния ми квартал, който западна страшно много, заради румънските цигани и други ‘ора от Африка. Застраховките на колите ни са много високи, не си заслужава. Тези пари ще отидат за наем на по-хубаво място, тъй или иначе ги плащам и само да светне охранителната лампа скачам по 10 пъти на вечер. Не е живот това.

Само да ти споделя малко опит, защото ние също сме на този етап да купуваме къща.
Ако нещо е излязло което ти харесва и тиква кутийките за цена, локация и тн трябва веднага да правиш оферта  без да чакаш за оглед. Хубавите къщи в прилични квартали заминават много бързо.сложила съм филтър на Rightmove и всеки ден гледам какво е излязло последните 24 часа. За една къща специално виждам я днес на обяд, на следващия ден се обаждам за оглед и вече имаха 6?!?! Оферти без оглед.
Ние сме си сложили макс бюджет, имаме изисквания, но знаем и с какво бихме направили компромис.
Все ще излезе нашата къща. Само, че фактора училище го няма при мен.

# 166
  • Leeds, UK
Ave, ние сме на етап смяна квартира, после ще му мисля за покупка. С тоя Ковид всички са още по-мудни в Англия, нямам толкова време. Аз по телефона още й казах на каката, че я взимам веднага

# 167
  • След завоя в дясно
Happy Bella- успех днес, дано успеете да го вземете.
Относно котето, в момента все едно имам toddler във вкъщи, особено сутрин е много активен, като пътршинг е от едната беля на другата. Казвам строго не и го отмествам от белята, разбира много добре, че в виновен, но хич не му пука. Като дойде беше много нежен леко те гризка и не пуска нокти, за една седмица си пуска ноктите и вече хапе. Не му е посягано и има достатъчно внимание и игра, нямам идея защо така смени тона. Дано да е фаза само.
Merry на котана, ако и сложиш каишка с звънче може и да намалеят посреднощните набези Simple Smile
Ave-това много стресиращо звучи,  къщата до нас я купиха с цел отдаване под наем. Засега се ослушваме, ако нещо не ни изнася и ние ще търсим нещо. Иначе квартала, в който живеем е спокойно.

# 168
Имам чувството, че някои къщи въобще не са обявени в сайтовете. Вчера видяхме една в квартала и ми стана интересно колко спални е и цената - няма я нито на страницата на агенцията, нито другаде. Къщата до нас - по същия начин.

Merry, и ние ще сменяме оградата по същата причина.

# 169
  • След завоя в дясно
Pampers едно време като търсехме къща, минахме през агенциите обяснихме какво търсим, за какви пари горе долу и т.н и те ни звъняха преди да са качени на сайтовете им за оглед.

# 170
  • Bristol
Ell, пробвахме. Излиза и се връща без тях 🤪 Те нали са направени лесно да се откопчават, за да не ги задушат, ако се закачат някъде и предполагам нейните остават по храстите и оградите.

Pampers, никак не ми харесват високи плътни огради Sad Вие колко висока ще правите и какъв тип?

# 171
Pampers, никак не ми харесват високи плътни огради Sad Вие колко висока ще правите и какъв тип?

Сега ще оглеждаме какво има на пазара като опции.

# 172
Нашето дворче е съвсем малко и ми е по-комфортно с висока ограда. Оградата в дъното гледа под ъгъл към улица, по която минава голяма част от локалния трафик. А за да можели свекъра и свекървата да виждат как детето си играе на двора и да му се радват, ММ включи камерата ни и към техния компютър. Не се бях впечатлила особено, докато не чух един-два коментара на свекървата (нейните думи все ми звучат като забележка) за цветята ми. Sad

В старата ни махала две къщи от нашето crescent  стояха месеци (6+) наред с табели, че се продават, а нито в зупла, нито в РМ или пък в сайтовете на конкретните агенции, чиито бяха табелите, ги имаше като обявени.

# 173
  • някъде в орбита...
...ММ включи камерата ни и към техния компютър. Не се бях впечатлила особено...
Ти си по-добра от мене. Аз такива екстри отрязах в зародиш Grin

# 174
  • Leeds, UK
Нищо не стана с имота момичета. Разочарована съм.  За съжаление някой си през уикенда платил депозита сега щели да му проверяват референциите. Ако failed through ще ми звънне на мен. Едва ли! Продължавам да търся и разширявам района, то в целия град има 6-7 отлични училища, не може всички са живеем около тях. В четвъртък ще ходя на още една, но тя не ми харесва. Кухнята е нова, обаче с едни евтини материали. Мивката е с онова гадно покритие, едно сиво, което задържа всичко. А дори няма добри училища наоколо.

# 175
  • София
Бела, обадиха ли се за къщата? Дано да имате късмет и да се махнете от там!
И аз мисля, че агенциите не качват веднага обявите в сайтовете. Първо си звънят на техните клиенти, които са заявили интерес...
Аз само се чудя как оферта за покупка преди дори да сте видели къщата на живо...
Ох, сега видях, че сме писали заедно! Ще изскочи вашата къща, ще видиш, по-хубава ви чака!
Ама, зарежи мивката - тя може да се смени,  ти банята виж дали е добре, че има наистина ужасни ужасони!

# 176
  • Leeds, UK
Момичета, получих час за оглед на къща днес следобед. Обадих се сутринта в офиса и чак не очаквах, че ще ми предложат час  за днес. Къщата е от снощи на пазара. В прекрасен район е, не в този, в който по принцип търсех, но може и да се получи по-добре.  Оказа се по-близо до работните ни места, отколкото очаквах и училищата също са наблизо. Изцяло английски район е, но знам, че има няколко български семейства. Стискайте палци да се харесаме на живо и да ни одобрят.

# 177
  • Bristol
Стискаме палци 🤞

# 178
Силно стискам!

# 179
  • Истински се вижда само със сърцето.
Стискам и аз и чакам добри новини 🤞🤞🤞

Общи условия

Активация на акаунт