Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 353
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бела много се радвам за вас! Леко местене и хубави емоции само в новия дом.

# 331
  • София
Браво, Бела, много се радвам! Тези дни пак за вас си мислех! Ето на! Намери се къща и половина даже!:)

# 332
  • Bristol
Bella, супер новина Simple Smile

mimmito, караваната беше супер! Направо не мога да повярвам, че това е каравана. Чистичко, две спални и към всяка отделна баня и тоалетна. В едната имаше вана, в другата душкабина. Ние в къщи сме с една баня и тоалетна 😂 Но не бяхме в гората и в горещ ден яко ще напича там. Пиците от фиш шопа бяха супер, точно както ти каза Simple Smile Закуската в пъба обаче малко ме разочарова, скъпо и не особено качествено, но слагаха 50% офф по схемата за август там и така беше по-приемливо.
Паркът е много добре организиран, ако обичате подобен тип настаняване. Аз и преди писах, че избягвам такива места. Дивак съм си и децата така съм ги научила от малки. Никога не са очаквали да има детски площадки, басейни, заведения, организирани забавления и тн, където ходим. Но това, което ми хареса на Isle of Wight, беше 3 пъти цената на караваната 😔 То и караваната скъпа ми се видя за 3 нощувки, но го преглътнах, защото имах нужда да отидем някъде.
Сега гледаме за няколко нощувки в Шотландия.

# 333
  • Великобритания
Мъжът ми гледа за Уелс или Шотландия , но на мен ми се струва далече ..та ще мислим още
Радвам се че ви е харесало , на нас също ще ни останат само хубави спомени

# 334
Здравейте, момичета. След няколко дни летя за Лондон, приятелка ме покани там след много перипетии в моя живот тук, в София. В началото ще съм при нея, тя живее в Буши. Ще гледам деца като начало, семейството е в Пинер. Търся си и квартира, но както разбирам, това е доста трудно, защото трябва да доказвам доходи. Вие как се справихте в началото? Аз умирам от страх.

# 335
Аз заминах с агенция за работа. Те работеха и с агенции за недвижими имоти и с тях си наех стая в споделена къща. Естествено не се желаеше никакъв доход от мен, но пък и плащах на ръка, не получавах никакви касови бележки и договора им не ми послужи да си отворя банкова сметка (явно изобщо не е бил легален).
В последствие смених агенцията с друга. Там плащах по банка. Отново живях в споделена къща.
И двете агенции ми върнаха депозитите, които бях дала, след като се изнесох.

В началото ще ти е трудно, но не тръгвай с нагласа за страх. Кати не ти хареса ще се върнеш в България или ще смениш работата и готово 😀 Успех!

# 336
  • Leeds, UK
Момичета, моето синче много го закъса със зъбите. Има черни точки по няколко от зъбите, а един от млечните не иска да падне, почернял е и  само се клати, а новият почти порастна и стои назад. В чудо се виждам вече с неговите зъби. Трябваше през март да ходим за профилактичен само и тогава се случи тоя локдаун и всичко се скапа за няколко месеца. А той не яде сладко,  защо така му става не знам, мие, търка постоянно и пак. Все сме с проблеми. Нашият зъболекар още не работи. Дори не знам дали другите работят.  Давайте идеи какво да правя? Освен да сменя практиката като се преместим. Мога ли да го заведа в друга практика сега, без да е записан и трябва ли да плащам в такъв случай, когато е дете? Не съм скръндза😁, хеле пък за здраве, ама точно сега с тия разходи по местенето, предпочитам да не. Моля, посъветвайте ме! Благодаря предварително.

# 337
Аз съм в същата ситуацията, много ми се разрушиха зъбите след тази бременност и кърмене, април щях да пътувам към Бг и там да ги оправям и всичко пропадна..Моите зъболекари тук отварят септември и вече записват хора за октомври.
Аз намерих частен зъболекар, който работи в момента, в четвъртък съм на преглед. Така или иначе си плащам за бели пломби.
Повечето частни работят, погледни дали има около вас и се обади да питаш, дали таксуват деца, според мене трябва да се плаща..

# 338
  • някъде в орбита...
Дори не знам дали другите работят.  Давайте идеи какво да правя? Освен да сменя практиката като се преместим. Мога ли да го заведа в друга практика сега, без да е записан и трябва ли да плащам в такъв случай, когато е дете?
Можете и сега да смените практиката, и без да сте се местили. Повечето практики работят, макар и с по-малко свободни часове. Не сте ограничени по адрес, провери кои са отворени  около новото място. Директно със записването кажете че искате и преглед, и веднага след това назначете следващият час за самата процедура (вадене, пломби, каквото трябва).

# 339
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние водихме детето в детска дентална клиника по спешност преди половин месец, но нея я наблюдават и там освен в практиката. Ако имате наблизо и това е опция.

# 340
  • София
Бела, смяната на практиката не е обвързана с адреса. В някои частни практики се заплаща за детето, а в други не. Провери в самият сайт на практиката и се обади да попиташ най-добре. Моята частна практика работи, но са много заети и ми дадоха час, а бях по спешност, след месец и половина и после за след два месеца за друг проблем. Обясниха ми, че заради локдауна списъкът с чакащи е много дълъг. Някои практики, макар и частни не приемат нови пациенти, а за останалите също се чака. Изобщо положението сега е ... чакалня. И универсалното оправдание, разбира се, заради ковид.

# 341
  • Bristol
Бела, въобще ли не работи вашата практика? Аз мислех, че всички отвориха, но просто се чака много. Нашите официално си казаха, че само спешни случаи приемат и такива, на които са започнали лечение, но заради локдауна не са го довършили. За профилактични прегледи уж по-късно, но кога....

# 342
Здравейте!

Бих искала да попитам момичетата които са пътували скоро до България - трябва ли да си принтирам формата за влизане в страната за Ковид? Формата я попълних, но ми е на телефона. Може ли да я покажа на летището или там ни дават форма за попълване. Работя от вкъщи и нямам принтер.

Благодаря!

# 343
  • София
Не ти трябва формата за влизане в България. Когато се върнеш към острова, тогава трябва да попълниш тази:       https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

# 344
  • След завоя в дясно
Happy Bella ако нямат свободни часове, би трябвало да ти предложат алтернатива като спешен кабинет и  т.н.
Аз по средата на стагнацията Април си записах час за Юли за един зъб, който ми правеше проблеми. От практиката ми звъннаха два, три дни преди часа да го отменят и ме насочваха към спешния кабинет. Аз малко им скръцнах, защото това не е спешно (съответно спешния кабинет щеше да ме отсвири) и казах, че чакам от няколко месеца и т.н. след 5 мин. вече друга песен запяха Simple Smile Като гледам като цяло гледат да прехвърлят топката явно така им е по изгодно (предполагам финансово).

Общи условия

Активация на акаунт