Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 332
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бела, нашата спалня е икейска. Сглобена и разглобена 6 пъти 🤣 и не е мръднала. Виж матрака не почня от къде ни е, без пружини, мемори, чуден.

# 391
  • София
Моите в четвъртък са на училище! След почти 6 месеца у дома - нямат търпение децата и ние също!:)
Аз водих дъщеря ми в McDonald’s и вътре в ресторанта никой не беше с маска, ние също, на входа имаше служител, който ни разпределяше по масите. Изобщо в нито едно заведение при нас не се изискват маски, в магазините - да.
Купихме много хубави матраци от Ikea - на място пробвахме и харесахме.

# 392
Градините са с различни такси и условия. На баткото градината е общинска и е по-евтина, но вече ни е много далече. Там за деца 0-2г за 50 часа седмично се плаща £175 и може всяка седмица да е с различен график. В тази, която избрах сега, графикът не подлежи на промяна и таксата е £230. Но пък има други екстри.

mimmito, аз държа да имам контакт с учителите. Оставям го на закуска и го вземам от занималня, нямам достъп до тях за комуникация, ако се налага. В Reception имахме тетрадка, в която си пишехме с учителката по нейна инициатива. Миналата година ги виждах на вратата. Сега ще пиша писмо на новата учителка да е наясно каква съм кукувица и искам да знам учените теми за срока предварително, за да имам време да поръчам книги на български и паралелно да вървят нещата. За мен обратната връзка е много важна и това беше основен критерий при избора ми на училище. Близките 2 до нас даже не ги писах в желанията при кандидатстване.

Илейн, и аз такъв спомен имам. Почвам да се притеснявам това забавяне за какво е. Ще издирвам телефон за връзка, ако имат. Искам да си спестя тези £200+

# 393
  • някъде в орбита...
Гахти, Памперс, мечтаех си за такива цени едно време.
Скрит текст:
Бръснеха ме £1,500+ за 0-2 на пълни пет дни (т.е. не на school hours) Confounded Сега вече с безплатните часове и гъвкавото време в офиса се диша, ама в началото ми идеше да си оскубя косата...

# 394
То при нас всичко е по-евтино, включително и заплатите😂

# 395
И аз сега оздирвам градина. Тук е от 8.30 до 16 часа за две годишно-£40 за деня с включените яденета. Още една година и да отива и тя в същото училище и ще ми стане по-леко 😅

# 396
  • Великобритания
Pampers, и ние имахме такъв тефтер , в който основно само аз писах , за цяла година да са ми отговорили 5-6 пъти , и то все едно и също , честно много им се дразня
дъщеря ми пише долу горе добре , буквите и числата са ок
но имаме голям проблем с четенето , казва звуците , но не може да ги блендва.. точно това писах 100 пъти , че детето не може , не схваща и на това да наблягаме , те ми пращат книжки за четене за следващо ниво ..
Много се надявам новата им учителка да е по свястна и съвестна , и да ги хване още от началото .. Аз я натискам всеки ден , но имам чувството , че колкото повече я карам да четем , тя повече блокира, а и е станала супер чувствителна (или просто е голяма актриса ) , само малко да и повиша глас , и брадичката и се разтреперва и почва да рони едни големи сълзи .. Пълен манипулатор е честно

# 397
  • Bristol
Моята чак в петък е на училище 🤪

В чужбина тази година не отидохме, но поошетахме из Англия, Уелс и Шотландия. Точно се върнахме вчера от последната ни разходка Ливърпул, Блакпул, Loch Lamond и Единбург. Както обикновено, имам нужда от почивка след почивката 😁

# 398
И аз чакам петъка.  Мисля да вдигна купон. След 6 месеца заедно, ще дишам с пълни гърди. Само се надявам всичко да е наред и да не се разболява, че лепи всичко на бебо. И тя вече кара леко вирусите, да чукам на дърво, обаче той си вдига Т инсе влачи по две седмици с хрема

# 399
Момичета, майка ми скоро има рожден ден и сега се чудя какво да и подаря. Искам нещо хубаво, но идеи не ми идват. И да мога да го поръчам от тук. Варианти с някъде да ходи отпада, било то на козметик/фризиор и подобни или почивка. С доста зает график е и е трудно да я нацеля. Миналата година и подарих кошничка от облаче, в краен случай пак може от там. Нооо, тя е на 14.9 и цветята са проблем, мин година нямаха. И давайте идеи откъде и какво. Да мога да поръчам от тук.

# 400
Момичета, майка ми скоро има рожден ден и сега се чудя какво да и подаря. Искам нещо хубаво, но идеи не ми идват. И да мога да го поръчам от тук. Варианти с някъде да ходи отпада, било то на козметик/фризиор и подобни или почивка. С доста зает график е и е трудно да я нацеля. Миналата година и подарих кошничка от облаче, в краен случай пак може от там. Нооо, тя е на 14.9 и цветята са проблем, мин година нямаха. И давайте идеи откъде и какво. Да мога да поръчам от тук.

Последно торта й поръчах на моята на момиче в града, което й я занесе.

Merry, от кога му се каня и аз на тоя Ливърпул...

mimmito, много неприятно. Дано тази година случите на учител. Детето 4та година е в това училище и съм повече от доволна.
Тъкмо писах писмо на учителката му за утре.

Аз у дома позлвам само български и дори нещо по учебния материал, ако иска, го разискваме на нашия език. Ако има нужда от помощ в даден момент, бих ползвала платформа. Има много такива платени като предлагат и връзка с учител. И аз, ако го натискам, блокира и става мазало. Четем си българските книжки у дома само. Имам идея да го абонирам и за уча.се. Когато беше безплатно лятото много му хареса.

Много е добра организацията в училище. Всички днес бяха с приповдигнато настроение и с радост посрещаха децата. Те пък не стъпваха по земята от кеф. Синът се прибра без глас от викане Grinning Имат санитайзери на вратата и при всяко влизане в клас ги ползват. Гощавали ги с пица за обяд по случай 1я учебен ден. Движението в двора са го направили еднопосочно и почти не видях родители. Много по-бързо е влизането/излизането от преди. Чиновете не са на групички вече, а в редици по 4 и всички принадлежности, вкл и шишето за вода са им на чина.

Свързах се с tax-free childcare. Изоставали с работата. Към момента били работили с дата 17 август...

# 401
Момичета, може ли вече в магазините да се пробват връхни дрехи поне? Имам вече якета за връщане, искам яке за носене.Simple Smile

# 402
Може, разбира се. Преди месец пробвах и си купих яке пт Tk max, на малкия вчера чробвахме няколко чифта обувки, докато му изберем. Стига да не се налага да влизаш в пробна. И на каката пробвахме една камара обувки пак преди месец. Каква е разликата, дали ще го пробваш там или ще си го занесеш вкъщи и после върнеш, еднакво опипано ще е. Не мисля че ги дезинфекцират след връщане. Ами останалата стока по магазина, имам предвид хранителна, и тя е опипана от половината квартал.

# 403
Ами аз преди два дни бях в ткмакс и не можеше да се пробва, харесах си 3 якета, трябваше явно да ги купя, пробвам у дома и да върна, разбира се, това не се случи. Единствено обувки можеше да се пробва с техен чорап, купих си маратонки за зумбата Simple Smile
В праймарк същата работа.

# 404
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ри нас не дават да се пробва, поне в магазините в които влизах предупреждават на входа още.
Моята ученичка много доволна и изморена от вчера:) ентусиазма и днес я държи още Wink

Общи условия

Активация на акаунт