ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 749
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
От страницата на кметицата на София:
Цитат
Започнахме разширението на 9 Френска езикова гимназия с нов физкултурен салон, корпус с 11 класни стаи и енергийна ефективност на цялата сграда.
Първоначалната ни идея беше да направим спортна зала, защото Френската гимназия беше едно от училищата, които заварих без собствени физкултурни салони. Идеята ни порасна в проект за разширение и модернизация на гимназията, така че да създадем по-добри условия за децата и учителите.
Разширението ще позволи и преминаване на едносменен режим на работа.

Ще трябва да почакат 2 години за тези придобивки, а дотогава ще си съжителстват с новия строеж, но ще бъде добре след това.
Новината я съобщавам без политически оттенък. 

# 466
  • В средата на времето
Е сега вече ФВС-то във ФЕГ ще се превърне в подготовка за олимпийци най-малко! Joy

Иначе, в страни от шегата, много хубава новина. Браво!

# 467
  • София
Изида, изпуснах ти РД, но на патерица: да си жива и здрава. Подозирам, че имаме еднакъв вкус за торти Heart Eyes

Звездица, за колена бих препоръчала д-р Тивчев, но е такава навалица и чакане, че дано не ти се налага да стигаш до него! Иначе е голям симпатяга, много точен специалист и по мои наблюдения твърде безкористен.

Моята девойка изпадна в пуберси истеричен смях, четейки Евгени Онегин. На въпросителните ми погледи, каза че имало много хубави мемета за женските крака Joy По едно време измрънка, че ѝ омръзнали тези глупави любовни истории в тазгодишната литература.
Разсмива ме и с други изявления. Преди няколко дни каза, че голямата ѝ мечта била да работи в MacDonalds или Старбъкс. Викам: "да ти имам мечтите". Ама нещо си много хубаво им раздавали на служителите, тениска ли беше, чантичка ли, шапка ли - не помня вече. После пък реши, че трябвало да учи кокни Stuck Out Tongue Winking Eye Явно се подготвя за Старбъкс в Лондон Joy

# 468
  • София
Е сега вече ФВС-то във ФЕГ ще се превърне в подготовка за олимпийци най-малко! Joy..
Аха и за Дайчовото ще им броят на френски.
Божеее, няма да изклАсим, казвам ви.

Миа, как пък тази смръдлива работа й е мечтата. 😄

# 469
  • София
Моята пък работи в нашия офис 3 седмици по един проект. Техническа работа - генериране едни карти от голям масив в ексел, принтеше ги и после ги раздаваше на анкетьорите. Бях предупредила колегите да я третират като външен човек и никаква милост. Скъса и се задника от бачкане, но издържа Simple Smile Доста задобря на ексел, което много ме радва.

Питам я какво ще си купи със спечелените пари. Отговор: "охх, ти знаеш ли колко трудно съм си ги изкарала тези пари?" А добро утро, да види, че парите не падат от небето. Прибрахме се сега от морето и се помотва здраво. Нищо не е прочела, както се досещате.

Блазе на всички малки ФЕГ-чета за новата сграда. Нашата кака не можа да намаже.

# 470
Яна, твоята поне е поработила. Моята мечтае да работи продавач в Сефора, заради мострите. Иска да стане на 18г., за да си купи всичко, каквото иска. Не е много наясно с какви пари, вероятно от Сефора ще й плащат много.

# 471
Моята голяма, докато беше в чу, постоянно ми обясняваше, как 960 лв. за обувки нищо не са! Качествените колко съм искала да струват ?! Много я беше яд, че нито веднъж не я огря, колкото и да ми обясняваше как на нейните дружки купуват чантички за 3 хил. евро. Като работи едно лято и  изкара пари и показвам на една витрина мечтани от нея цвички, намалени на 250 лв. Тя ми вика: " Да не съм ненормална да дам толкова пари за обувки, знаеш ли как се изкарват"?
Хубаво е да поработват, много неща им стават по - ясни.

# 472
Много обичам един неизменен мой ритуал, когато попревали лятото. Ключът от работната стая и картата за влизане се прибират в кутията за "важни неща" на най-горния рафт. Ваканция, здравей! - мога да кажа и аз!

# 473
  • София
Хубави спомени да натрупаш, Светкавице!

# 474
Чудесен ритуал, Светкавичке, весела да ви е ваканцията и добре да заредите батериите Simple Smile
При нас този бленуван миг ще настъпи точно след седмица, живот и здраве, а дотогава д..е да ни е яко!
Как върви четенето при вас? Тук скоростта, с която се напредва, клони към нула...

# 475
  • София
mamam_ours
При нас е отрицателна стойност😂

Светкавичке, maman, незабравима и безметежна почивка пожелавам! И аз имам планове да се присъединя към вас, освен ако не ни върнат от границата, че като гледам колко новозаразени се обявяват всеки ден ме хваща параноя.

За мечтани професии моите нямат към момента никакви желания за работа, дано да ги осени някоя идея до 5 години, че ще се наложи аз да ги вдъхновя тогава🤣

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 16:48 от звездица

# 476
Толкова ме зарадва новината за ФЕГ, много силно се надявам да изпълнят проекта в срок и децата поне 2 години да учат на едносменен режим.
За сега няма мечтана професия, но последните няколко месеца може би около терзанията на батко си дали да следва мечтата си от дете или генерално да промени посоката без да знае коя е тя, девойката няколко пъти споделя, че се чуди какво да учи и работи някой ден. Знае, че не я влекат особено точните науки и ще е нещо хуманитарно сигурно/езици, изкуства.../, но не може да формулира какво точно, но определено мисли по темата, което ме изненадва.

# 477
Професиите се менят с порастването, но аз съм сигурна, че най-щастлива ще е с нещо приложно, нещо с рисуване, някакво творчество въобще. Последно проверявахме специалност Сценография и костюм, мисля, че за момента това й пасва най-добре на етапа на развитие. Даже леко ми подметна тези дни защо при кандидатстването изобщо сме изключили училищата по изкуства, като сама не помни, че казваше, че не иска това за средно образование.
Ще трябва да й намерим вдъхновяващ учител по рисуване, защото тя нон стоп рисува, където намери - по стени, дрехи, платна, мебели, но си трябва и школовка, ако един ден реши да кандидатства с това. Освен това за РД си поръча шевна машина и шие рокли на поразия, но са й много особени. Навремето и аз си шиех така.
Но толкова време има, само живот и здраве да е, нещата се менят. Досега е била бъдещ архитект, интериорен дизайнер, организатор на събития.

maman_ours, четенето е само в to do списъците. Нищо не е прочела, или може би да е прочела десетина страница от Гъливер, не съм сигурна.

# 478
И моето момиче често говори за Университети и професии, много се вълнува, обсъждаме...напоследък много се вълнува и от момчета Wink, това много не го обсъжда, особено с баща си Simple Smile...
Цялата фамилия качихме Мусала в сряда и направихме опит след Боровец да починем на Велинград, но не е нашето място, за момент почувствах, че съм попаднала в обществена къпалня...набързо се ометохме и днес обикаляме Пловдив, преди да се приберем към Варна. Обаче Рила ме зареди за цяла година напред, догодина сме решили връх Ботев да покорим.
И в новото училище на малкия започва строителство на нов салон, той ще е там 3 години, надявам се поне последната да се възползва.

# 479
Да се чуди човек, защо постоянно повтарям, че не обичам планина! Направихме си чудесна разходка.
Наборката издъжа стоически катеренето, с умерено мърморене. От малка иска да стане учителка, днес заяви, че можела и актриса да реши да стане.

Общи условия

Активация на акаунт