Отборът ЯНУАРСКИ е чудесен,расте и пее бодра песен!

• 10 145
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Овча купел 2
Здравейте и от нас.
Ние утре рано сутрин тръгваме към морето.Багажът ни е готов,количката прибрана...Едва ли ще спя тази нощ,с такова нетърпение чакам ден.Не сме се виждали с мъжо вече 4 месеца.Иначе сме добре.Обрива започна да утихва.Установих,че причината е смяната на памперсите,нямаше Canbebe които ползвам вече доста време и взех Libero.От тях се изрива.Направихме и бабешко кремче от свинска мас,невен и бял равнец и страшно много помага.От днес сменихме и пампите,но пак нямаше Canbebe и взех Molfix,и се надявам че всичко ще утихне.

Sonja,честита придобивка  car003.Със здраве да се возите в нея.
БОДЛИВАТА,съжалявам,че не можа да ви се размине сондирането.Дано малката сладурана го понесе добре  Praynig.
DIVA ORHIDEQ,ние ходихме на гастроентролог,когато Мария беше на месец и половина.Много повръщаше.Попаднахме на отвратителен лекар,който страшно ме изнерви.Той не ми каза нищо конкретно и при педито правихме изследвания на кръв и урина.Оказа се че няма нищо притеснителното и чакахме да го израсте.Вече много рядко се случва.Дано и при вас няма нищо обезпокоително.

# 136
Кристиян се стряска - особено като се приближа рязко към него - и се хили после.
Елин, остави го 2-3 дни да помрънка и ще оправи сънчето.
Макарони сутрин - ок. Аз мисля да пробвам кус-куса на плазмон - една мама ще ми донесе 1 лъжица за 1 порция - да пробвам - и ако го яде ще купя направо. Незнам дали ма смисъл обаче - скъп е - а каква ли е разликата с обокновения кус-кус. newsm78
Кристиян вкъщи пълзи по земята /силно казано пълзи де/ - а навънка ходи - така всъщност нямам нужда от проходилка. Даже започнах да се чудя за какво въобще се ползва? newsm78
Според мене който не е купил проходилка - да не взима - пускайте децата да пълзят и това е. С тия пари ще им купите хубави пюренца или играчки - грешни пари са.  Hug

# 137
Касиопея, той не мрънка, а се изправя в кошарата и вие като пожарна, докато не му дам манджата... откакто почнах да го храня от млечната кухня, яде като разпрано newsm78.
Кажете ми как да му кача снимката в профила. вчера опитвах, ама нещо не се получи?

# 138
Добро утро малки и големи сладури Grinning
Блгодаря за споделеното по мойто питане за стряскането  bouquet Надявам се да отшуми проблемчето.
БОДЛИВАТА, много мъчно ми става като те слушам за това за папкането - наистина никакъв избор нямаш.Охх дано бързо всичко отшуми и се намерят алтернативи Praynig И това за сондирането на оченцето - щом се налага няма как за доброто на малката е.
Ехх как благородничко ви завиждам за срещите и зпознанствата Laughing
Соня, честита ви кола и със здраве да си я ползвате.
Нелина, коса дал ни госопод на нас - та вече в чудо се виждам как да я фризирам Mr. Green
пепи, ами дано имаш успех с оставянето да мрънкаи да свикне малката че при нас тоя номер не минава.Ама твойто детенце е кротичко както казваш,та сигурно ще свикне.
Вяра снощи я сотавих да реве при баща и и отидох да се къпя.Връщам се тя продължава,половин час немога да я успокоя че после едва заспа и то до мен.Простооо вече в чудо съм се видяла ooooh! Никой не признава - само мен.Вярно е както кавате че това е много ласкаещо но понякога и аз имам нужда от почивка Sad

Според мене който не е купил проходилка - да не взима - пускайте децата да пълзят и това е. С тия пари ще им купите хубави пюренца или играчки - грешни пари са.  Hug
A според мен е въпрос на личен избор и на гледна точка Sunglasses

Хайде до по-късно че имам проблеми в памперса Mr. Green
На всички Hug

# 139
Здравейте и от на със стефанийка:)Как сте мамчета?Ходихте  ли на море?Как са бебчобците?Ние бяхме малко болни но сега сме добре..Имаме си 2 зъбчета и се хилим по цял ден.Ходим с проходилката и трошим всичко на ред.....Пеем и казваме тата

# 140
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug Hug Hug
Радваме се да сме отново при вас!  Laughing Прибрахме се от Рибарица. Много ни хареса , починахме си. Голямо спокойствие цари там.
Sonja , привет и от мен! Радваме се на новите попълнения! Много е сладък Али-Йосиф! Честита ви кола, само на хубови места да ви води!
БОДЛИВАТА , не се притеснявай, ( ако е възможно), всичко ще се оправи! И куклата Дари ще омайва всички ергени с големите красиви очи ! Peace
Дес , чела съм, че много от децата минават през такъв период - искат само мама. После като проходят, ще има да правят доста интересни неща ,и най-вероятно ще отшуми. Simple Smile
casiopea , как така "навън ходи"?  newsm78
niunia , лек път и приятно прекарване!
Telma , с теб захранваме горе-долу еднакво. Ти въведе ли царевица и как? Честито зъбче!
sea woman , дано минава всичко успешно и при вас! На Кристиян сама се цепна тази ципа. По-точно юздичката. Беше по-опъната. Един ден видях кръв в устата му, изкарах си акъла! Огледах я цялата - нищо не се видя. След два-три дни забелязах, че юздичката вече не е така опъната и започва по към основата на езика. Rolling Eyes

Сега за нас - Криско още няма зъби. Захранването върви добре, без инциденти, но за храненето не знам какво да кажа - много е непостоянно. Давам една и съща храна два дни под ред - единият път изяжда цяло бурканче от 125г, на другия ден едва 3-4 лъжички. Не съм заместила хранене, давам веднъж твърда храна. Като навърши 8 м ще давам по два пъти.
Вече се изправя на крака, като се подпира на мен. В кошарата още му е трудно да го прави. Все още не седи стабилно, има ли и други като нас? newsm78 Почти лази, координацията на ръцете и краката още не я владее добре. Между другото нашият ортопед каза, че няма по-хубаво от това, детето да пролази преди да проходи. Все още не мога да му хвана урина, голям проблем ми е . Пробвах с мокрене на коремчето - не помогна. Пробвах и по време на кърмене - пак не става. С колекторите не се справихме също- изхабихме 6 бр безуспешно. Всичко се изливаше в памперса, защото е много шавлив. Какво да правя , не знам.
Иначе той е добре - беснее по цял ден! Laughing

# 141
Здравейте, малки и големи и още по-големи моми4ета и мом4ета! wavey
Еееее, спомняте ли си го това, май от някакво детско предаване беше, но сега немога да се сетя... Simple Smile Аз от поста на Дес такова.... Laughing

A според мен е въпрос на личен избор и на гледна точка Sunglasses

Дес, права си  smile3521, напълно подкрепям мнението ти... newsm10

casiopea, аз ли4но не съм купила още проходилка, но твардо съм решила да купя ( само да се поопарим малко , 4е с тая кола сме без стотинка в момента) ... Извинявам се за тона си, но няма да си оставя детето да си с4упи главата от падане ( той се изправя като луд навсякъде)... поне за мен това е решението на проблема - проходилка...  Ли4но мнение...

Telma Честито ви зъбче! tooth

ellin , снимка можеш да ка4иш, като копираш URL адреса в подписа си в  Профила ти - за целта трябва снимката да е ка4ена преди това някаде в интернет... Ох, хи4 ме няма в обясненията - някоя по-компетентна мама дано ти обясни по-добре... ако ли не ми пиши на ли4ни, ще се опитам да ти обясня по-подробно...

За нас - моя щур4о ве4е 3-4 нощи подред се събужда някаде към 4.00 сутринта - наспан, взимам го при нас и се по4ва една игра  newsm32- обръща се, изправя се, су4е 300 пъти гърдите ме болят ве4е и накрая пак заспива към 5.30, а аз трябва в 6.30 да ставам  smile3511 - Не пла4е и не ни притеснява - баща му даже не го усеща, понеже спи като пън, но защо така се буди newsm78 дали се наспива до 4.00 Rolling Eyes - ве4ер заспива около 21.00 - 21.30...  newsm78

Желая ви лек и приятен ден! Flowers Rose
Целувки на де4ицата!   love001

# 142
Все още не седи стабилно, има ли и други като нас? newsm78

Здравей!
И ние сме така - Али пълзи като фуртуна, изправя се, но неможе да седи стабилно... все още накланя телцето си напред и се поклаща... но ина4е прави опити да седи - дори сяда сам от пълзящо положение...
Не се притеснявай, ще се укрепят - няма каде да идат  smile3503

# 143
Хелоу и от нас  Laughing

Благодаря ви за поздравленията за зъбчето ни!   bouquet
БОДЛИВАТА пробвахме го накрайника, много и хареса като нова играчка, гризе го и се кефи. Като спрях посяга да си го вземе сама. Ще свикне полека лека  Crazy
Gushanka добре сте се завърнали! Да и аз забелязах, че горе долу вървим еднакво. Царевица давам от 2 дни, купих едно пюре на Семпер картоф+царевица. Аз зеленчуковите ги правя вкъщи обикновенно, но напоследък взимам и слагам по половин домашно и половин купено за разнообразие. Бояна си изяжда 125г. без проблем. Аз започнах да давам 2 пъти твърда храна заради работата, че като ме няма и не иска да пие нищо поне да може млякото да се слага в храната.
Боянчето седи стабилно даже от вчера може да сяда от легнало положение, мисля че не е проблем ако още не може обаче. Но за пълзене още не - опитва се да пълзи на зад, но по-скоро се приплъзва. Повдига се на 4 крака за пълзене и започва да се клатушка напред-назад - падам от смях!
И тя също не се изправя в кошарата сама, но ако я държа не иска да седи иска да е само права и се опитва да крачи.
За изпишкването незнам какво да те посъветвам, освен веднага след сън да пробваш над някакво съдче да го изпишкаш, макар, че незнам как става тоя номер при момченцата  newsm78
Sonja и Бояна така се събужда, но никой не и обръща внимание и тя тихичко си играе с ръцете си и по някое време се сеща да посуче и заспива, но явно при вас е друг цирка  Crazy. А ти защо ставаш в 6.30 на работа ли си ако е удобно да попитам?
На море не сме ходили може би следващото лято.
Хайде лек ден за сега!

# 144
  • Варна
Хелоуууу, дами!

Варя супа. На кухня не сме минали, може и да не минем. Най-вече е улеснение за майката. Има деца, които изяждат всичко от полагаемото. Лошо няма. Светлин ядеше малко от супата и крема. После отказа и супата и така си останахме с няколкото дни проби. Може и да опитам малко по-нататък.   chef

Днес ходихме да поставят на Александър манту. Ще отчетем пробата в понеделник.  Praynig Дано не се налага да го бодат на рамото. Баткото не се размина, ама... И за него мисля. DIVA_ORHIDEQ, не става въпрос само за "р"-то. Светлин проговори много късно и трудно, т.е постепенно и много трудно му се разбираше. Както каза логопедката е и аграматичен, бърка предлози, родове и т.н.  "Отиваме си при вкъщи.", "Леля дръша от Сашко" (леля държи Сашко)... Сравнявайки някой път, има 3-4 годишни деца, които говорят по-чисто от него. За последната година има значително подобрение, но има какво да се желае. Научел се е да изговаря всички звукове по най-трудния начин, със задната част на езика, именно заради тази къса юздичка. Така че не става въпрос за естетиката на говора. Смятаме, че с тази манипулация и продължавайки работата с логопед, говорът ще се изчисти още повече.  Confused

Все още не седи стабилно, има ли и други като нас? newsm78
Мързеланко е моят Александър. И той така. Не дава много зор за сядане.  smile3521
За проходилката-използвам и не мисля, че съм направила излишен разход. На детето му харесва, доволен е , а и аз не злоупотребявам с нея. 2-3 пъте по 10-на минути най-много.

Здравейте, малки и големи и още по-големи моми4ета и мом4ета! wavey
Това бяха думите на бате Мишо от "Бързи, смели, сръчни" (ако не греша). Joy
Telma, хитро е това с комринирането на домашно и купешко пюре. Ей, изобретателна си.  smile3501

Поздрави на всички!

# 145
Гушанка, аз по съвет на Телма(за което съм и страшно благодарна)успях да взема урина на Вяра с колекторче.Значи идеята е да не мърда много много бебчето.Аз и го сложих сутринта (втори поред ни беше)и я оставих без памперс(първият път когато не успях и бях сложила памперса отгоре) но някак си се мъчех да и привличам вниманието, щото наш'то шило в торба не стои Mr. Green По едно време я понакърмих, сложих до мен на леглото и чакаме.Дърпам одеалцето след 10-тина мин и си умрях от кеф че съм успяла Grinning Дано и вие да успеете Peace А за сядането мисля че е съвсем нормално все още да немогат да седят стабилно сладурите.Примерно Вяра го прави от 2-3 седмици,някои започнаха още от 6 месечни да седят,други след 8 знам че го правят ThinkingВсичко си е ок Wink А пък ние хич неможем да пълзим, по-скоро се влачи ако има някаква цел насреща и Laughing
sea woman, дано не се налага боцкане на малкият- стискаме палци.А за проблемът на баткото ви,всичко ще мине и ще се оправи след като навреме сте го започнали
Ехх Соня и при вас купонът нощно време тече с пълна сила.Но при нас няма такова тихи и кротко лежане в кревата.Веднаг трябва да бъде взета на ръце и накърмена и пак заспива.Номера с оставянето да плаче, не минаа както вече споменах Sick
Преди алко се върнахме от кафе и ходихме с татито да запалимпо една свещичка - днес е Рождество Богородично(доколкото знам някои Марии празнуват днес - имаме си една такава)и ако има празнуващи да са живи и здравички  bouquet Та докато бяхме по улиците малката взе че заспа и спа докато си пийнахме кафето и на връщане отново на мама в ръцете Joy Ама все пак съм доволна де ,само в едната посока е по-добре отколкото в двете Crazy
Телма ,браво за новото постижение на Боянче.А тя свиква ли вече с тази жена дето ще я гледа?
casiopea , как така "навън ходи"?  newsm78
Брех и аз това се чудех Thinking newsm78
Хайде че много се разприказвах, весел следобяд на всички и да се слушкате Heart Eyes

# 146
Здравейте, милички!

Гушанка, За взимането на урина - аз успях да взема в стерилизирано бурканче.Съблякох я Али гола, минах по коремчето леко с една мокра кърпичка, духнах й 2 пъти и готово.Дано успеете  Peace

Бодливка, ще опитам да организирам тайфата и да ви дойдем на гости  Hug

За проходилката - вероятно и ние ще купим Flutter

Ние сме добре.Али много се изкефи на пилешкото пюре - днес й дадох 10 лъжички.И утре ще й дам и мога да го смятам за въведено пилето, нали?! Достатъчни ли са 3 дни? newsm78 После съм решила да въведа телешко, жълтък, грис, кисел и сме готови.По-нататък само ще разнообразявам, но основните групи храни ще са въведени Flutter

Я сега кажете с какви буйки или обувки прохождат вашите бебковци, че съм в бурен размисъл по въпроса.Дали да взема буйки на Колев и Колев, дали обувки стабилни, дали и двете, с твърда подметка ли, да държат ли глезена или не - изобщо давайте съвети че с "обувките съм боса" хахахаха  Joy

Гушки на всички !

# 147
Telma, хитро е това с комбинирането на домашно и купешко пюре. Ей, изобретателна си.  smile3501
А тенкю  Laughing то човек какво ли не измисля за по-лесно и по-евтино.
Дес вчера тъкмо се бях обнадеждила малко, че всичко върви добре, но днес съм направо отчаяна. За сутрешния сън реших да легнем трите на спалнята и Боянче беше спокойна и даже взе да заспива (на цица де), но изведнъж като скочи и взе да се оглежда и се обръща ту към лелята, ту към мен с видно учудена физиономия. Но нали бях там се заигра и не мрънка обаче не можа да заспи. Поне я накърмих и затова си викам да отиват на разходка двете ще заспи в количката. Нямаше ги час, а като се прибират малката увесила нос и мнооого замислена беше. Изобщо не е спала! Като ме видя, усмивка до уши, гушнах я и взе да подскача и да крещи от радост. Преоблякохме я сложих я на леглото и щом захапа гърдата и заспа. Това преди малко стана. На мен направо ми се до рева, много жал ми стана за детенцето ми  Cry
И сега я изпратих да си ходи, пък в понеделник????? не знам как ще е  smile3518

За урината - май наистина начина е да се занимава, така че да не мърда и веднага след сън е сигурно, че ще пишка.

Vili4ka и аз се чудя за обувчици и още не съм взела никакви.

# 148
Като става дума за вземане на проба от урина, да ви се оплача. две седмици с таткото се опитваме да вземем проба с колектор (цял кашон изхабихме  #Crazy). слагахме го по всякакво време, но синът ни явно усещаше, че трябва да се прояви и все го наакваше. в чудо се видяхме. за кръв му взеха веднага и героят само измрънка, държа се като истински мъж, ама с другата проба #Crazy... завчера станахме в пет сутринта и го издебнахме и успяхме! Peace всичко му е наред на слънчицето. а за проходилките - не се ли блъскат в мебелите, защото в къщи е доста тясно и се чудя къде ще се развихри newsm78

# 149
За сега мисля да минем без проходилка. Да си вършее колкото може из стаите. Вече ги пригаждаме от гледна точка на безопасността. Също мисля да го оставям бос да се учи да ходи.

БОДЛИВАТА, а защо искаш да й даваш каши с плодове и зеленчуци в тях? Аз за Борил също подбирам такива без мляко и захар...всъщност май само "7-зърна" и оризова му давам. Мляко, сирене, месо, попари също не давам още. Не мога да смогна с въвеждането на плодовете и зеленчуците. ooooh! Въпреки това мисля, че яде разнообразно.
Манго и авокадо дава ли вече?
Я кажи какво яде без проблем Дари и да ти направя едно меню да не се чудиш. Wink

Gushanka, не иска да седи, не пълзи (или почти пълзи), зъби няма...ама е пръв плувец и по някакъв не ясен за мен начин се придвижва из стаята. Всяко бебе с номера си.  Grinning
А защо не заместваш цяло хранене? На нас ни казаха (в началото на август някъде) в 10ч. плодово, в 16ч зеленчуково (ако не яде достатъчно+мляко).

Общи условия

Активация на акаунт