Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 410
  • 567
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, вие кога изведохме бебоците на разходка за първи път?
Kaкто казва Ася Демирева - в деня на изписването, от там нататък може и на следващият ден. Ние го изведохме след 2 дни.

МамаНаПринцеси,  мен това видео много ми помогна. Момичето е консултант по детски сън и има и блог, където е започнала да публикува интересни статии.
Скрит текст:

За обличането - аз го извеждам с боди къс ръкав + чорапи и пак му е топло.

# 271
За излизането след изписването дремнах и излязохме 🤣

Обличам само по боди с къс ръкав навън

# 272
Ние вчера на 8ми ден направихме първото излизане за 10тина Мин на терасата.

Моята девойка през деня е много спокойна и само спи, сигурно от жегите, но вечер като е по-хладно и очите са по-често отворени и мрънка. Я гладна, я киселее.

На мен все още ми е трудно с кърменето. Слагам я на 2те гърди и после додавам АМ. После изцеждам гърдите, но няма почти нищо...Малко се депресирам така, дали като суче всъщност има нещо Confused

# 273
Тини, първите 3-4 дни е така, после всичко с енормализира.
Аз моето го вземам да легне върху мен  по корем и го друсам нагоре- надолу. Както Ася ( на която станах фен напоследък) - детето е било в това положение, но с главата надолу и сме го друсали през цялото време. За това реших така да го успокоявам. Той или така или легнал в ляво до мен се успокоява.Ама като се изпръцка му олеква най-вече Simple Smile А като суче пръцка най-много. Ама няма как да виси все там.

# 274
Тинити и аз се бях вкаменила първите дни докато потече коластрата. После се нормализираха нещата. Цедях се с помпата, защото и беше трудно да захапе-гърдите на камък, а зърната се бяха скрили Sad топли компреси или душ също помагат и облекчават положението

# 275
Първите дни и на мен ми бяха много твърди гърдите, а в болницата много ме наплашиха, че ще стане беля и затова непрекъснато натисках бебето да суче. Много болеше, чак мъжът ми се обръщаше на другата страна да не ме гледа какви физиономии правя, че му ставаше гадно. При мен номерът е, че трябва да му оформя добре зърното, за да може да засуче - това по Ася Демирева, гледам, че всички я слушаме.

Бебето е на 25 дни, като 22 от тях буквално живя върху мен. Имаме барбарон и сме все върху него. От три дни го давам за по няколко часа на баща му, защото изтощението е адско, а той непрекъснато реве. Супер неспокойно дете. Вече обмислям да сменя тактиката и да пробвам с режим. Не спи в легло, не спи в количка, не спи никъде освен по корем върху нас. И има много силен рефлукс, непрекъснато повръща...абе ужасна история. Яде на поискване. Не знам дали има колики, кофти му е докато се изака (извинете), после се успокоява за 15 мин. и пак рев. Някой да посъветва как се прави режим?

# 276
Утре ни изписват да ви се похваля.
Бебчо е супер спокоен, много спи, ангелче. Обаче имам проблем с кърменето. От днес имам кърма, гърдите са ми камък и ме болят, бебо спи и не суче. Дори не мога да го събудя. Помпя се, но не ме облекчава. Съвети?
Имаш ли зърна - моите са много малки и Дари не можеше да засуче. Педиатърката мр посъветва да си купя силиконови зърна. Взех си на авент, размер S и това промени играта изцяло. Кърмим си се - адаптираното мляко остана да си има вкъщи.
Не те съветвам да прекаляваш с помпата в началото - ще си докараш прекомерна лактация. Изцеждай само колкото леко да освободиш гърдите- нещата трябва да влязат в ритъм за седмица - две.

# 277
Ох, аз днес съм притеснена. Сутринта я храних към до към 6ч.,после я държах доста време права и заспа. Към 7 и нещо я чух, че върна храна (колкото 1 голяма супена лъжица може би), но в нея имаше и нещо като кафеви парценца. В просъница го направих на съсирена кръв. Огледах си гърдите. На едната имам някаква точица, от която евентуално може да се каже, че е кръвта, но не съм сигурна.

# 278
Това е странното, че се помпя, имам коластра, а нямам облекчение и грам...

# 279
Значи ти трябва компрес и масаж

# 280
Момичета, усещате ли още болка и парене в шевовете след епизиотомия? Аз си мислех, че вече е минало и раната е зараснала (минаха почти три седмици), а днес май се понатоварих повече и сега пак ми пари и наболява Sad видях в огледалото, че на два от шевовете има топченца. Не съм ходила да ми махат шевовете, чакам да паднат сами

# 281
Момичета, усещате ли още болка и парене в шевовете след епизиотомия? Аз си мислех, че вече е минало и раната е зараснала (минаха почти три седмици), а днес май се понатоварих повече и сега пак ми пари и наболява Sad видях в огледалото, че на два от шевовете има топченца. Не съм ходила да ми махат шевовете, чакам да паднат сами
Казах ли ти да идеш да ги махат? Има такива които сами се резорбират и такива, които искат махане на 5 ден.
От натоварване може да понаболява, все пак е прясна рана. И аз като подържа беба повече на гърдите ме дразни корема.

# 282
Казаха ми, че ще паднат сами, но чак на 40тия ден. Другият вариант е да отида да ми ги махнат по-рано, но наистина не искам изобщо никой да ме пипа пак скоро отдолу, дори и ММ

# 283
Честито на всички нови бебочета!  Ама тук шоуто е пълно, всеки с проблемите си 😃. След раждането като  че ли темите са повече. Та и аз с моя: Моето момиченце хрипе с нослето понякога. Пробвах да почистя с аспиратор, не стана. Някой има ли такъв проблем? Нормално ли е?

# 284
Значи ти трябва компрес и масаж
Днес се прибрахме. Започнах с топли компреси и цедене с помпа. За сега не помагат. Слагам го на гърда обаче започва да плаче, да почервенява и да шава бясно. Чувствам се ужасно, че не мога да си нахраня бебето, а гърдите много ме болят, вдигнах и температура. Не мога да се зарадвам на щастивия ден...

Общи условия

Активация на акаунт