Противогрипна ваксина сезон 2020/2021

• 20 762
  • 328
  •   1
Отговори
# 240
  • София
При нас свършиха под носа ни буквално. Баща ми сутринта беше да пита и още нямаха. Аз отидох 4 часа след него и вече бяха свършили. Но подозирам, че персоналът си ги беше закупил за родата. То е нормално, де. Като имат възможност, ще вземат, разбира се.
Яд ме е на тези, които минали години убеждаваха всички колко сме тъпи да се ваксинираме, а сега са първа писта за ваксина. (Мои познати в реала имам предвид. Не цитирам форумни личности, но сигурно и между тях има).

# 241
След като цяло лято СЗО и Европейската Здравна
Комисия ни увещаваха да се ваксинираме с-щу грип
А и В, се оказа че няма с какво, голям смях;

Вносителите на ваксините явно нямат сили или
интерес да договорят още дози;

Защо министъра не се намеси, като гарант, да покрие
търговския риск и всички разходи, ако останат ваксини
и не се продадат, което в настоящата ситуация е малко
вероятно?

Защо здравните власти не почнаха да водят
преговори още от пролетта за допълнителни дози,
който да са авансово платени?

# 242
Дали не е, понеже при предишната паника от свинския грип някои правителства направиха разходи, които после се оказаха ненужни, и имаше последици? Кризата с ваксините стана ясна изведнъж, даже първата вълна доставки Инфлувак се разпродаде нормално. После изведнъж настана супер търсене. Няма как да се отработи това, ирационално е.

# 243
Ваксини се слагат най-късно до края на октомври. Даже е много.
После няма смисъл.
И да поръчат, все тая, докато ги доставят, ще е късно за слагане.

# 244
Сложих на мен и сина ми Ваксигрип. Поръчах я в аптеката до вкъщи преди месец, без никакви връзки. Оставих телефон, преди 3 дни ми се обадиха, отидох и купих.
Баща ми си купи в провинцията без проблем.
Аз бях в дилема дали да сложа на малкия син, който е на 7, но баща му беше против, затова втората ваксина я бих на мен.
Миналата година за първи път ваксинирах големия, изкара грипа, но леко.
Малкият се измъчи, 8 дни беше с 39, сваляме, качва се, като асаньор, брутална кашлица...И затова тази година уж щях да го ваксинирам. Да видим. Дано съм взела правилното решение, защото и аз бях на кантар, струва ми се малък, въпреки че прочетох че Ваксигрип е за деца над 6м, вкл. става за бременни.

# 245
  • София
Имала си късмет да бъдеш от първите в списъка. И аз бях записана в един списък, но никой не ми се обади. При положение, че получават по няколко ваксини в аптека, а списъците са огромни, няма как да има за всички от списъка. Отделно проверявах ежедневно в няколко аптеки. Само в една от тях имаха доставка и бяха свършили преди да стигна до там. Списъци НЕ правеха. Казаха, че са им закарали 20 бр. В останалите аптеки, в които проверявах така и не получиха ваксини. Или поне това ми отговориха.

Поне с Респивакс-а имах късмет. Тази сутрин пред мен го докараха в една аптека и си купих. Но детски нямаха. Sad

# 246
  • София
Извинете, какво е Респивакс?

# 247
  • София
Респивакс е имуностимулатор. На хапчета е. Не е конкретно против грип, но като няма ваксини, е вариант за мен.

# 248
Има и вносен вариант, Бронховаксом, никаква работа не вършеше за дъщеря ми.

Респивакс е имуностимулатор. На хапчета е. Не е конкретно против грип, но като няма ваксини, е вариант за мен.

Сега видях, че си писала имуностимулатор.
Не е. Вид ваксина е.

# 249
  • София
Според листовката е имуностимулатор.

Бронфоваксом и аз съм давала на детето една година. Никаква работа не свърши.
А Респивакс една година пихме и двете + него се ваксинирахме. Доволна бях, надявам се сега без ваксина пак да  е добре.

# 250
Да де, ама нали се казва, че усложненията при Ковид идват от свръхреакция на имунната система. Та дали е уместно да си подсилваме имунните системи? Това може да е добро за грип, ама силен имунен отговор е лошо за Ковид?

# 251
Каквото и да ползвахме, включително Бронховаксом, Респивакс, и други...докато не започнахме да се ваксинираме бяхме все болни. Благославям измислилите ваксините.

# 252
  • София
Ясно, аз не съм фен на имуностимулаторите, явно за това не го знам. Мерси!

# 253
  • София
И аз бях в списък, въпреки това проверявах редовно и лично. Във вторник сутринта ми казаха, че ще дойдат след обяд,след три часа отидох лично и нямаше. След още час ми се обадиха и по телефона да ми кажат, че няма да има за всички и се извиняват.

# 254
Да, пише имуностимулатор, но съдържа убити бактерии, т.е. действа на принципа на ваксините.
Не случайно в името има частица вакс.
Ето състава

Активно вещество - Всяка таблетка Респивакс съдържа 50 mg лиофилизирани убити бактериални култури от следните микробни видове: Streptococcus pneumoniae, Branhamella catarrhal is. Streptococcus pyogenes от група A, Haemophilus influenzae type b. Staphylococcus aureus. Klebsiella pneumoniae в количество съответствуващи на 1,25 χ 10 9 клетки от всеки вид. Садържа от 0.001 до 0,1 mg формалдехид.

Общи условия

Активация на акаунт