Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 16 505
  • 380
  •   2
Отговори
# 105
  • Мнения: 12
Момичета днес бях на преглед. Имаше 4 фокикула след стимуалция с Фемара 3 нямаха 16 мм и един 18 ,каза ми в четвъртък пунцкия , взех от манипулационната Прегнил,Цетротид и казаха кога ще ми кажат да ги поставим. Всичко добре многоо се зарадвах,пуснаха ми Е2 и ЛХ,и изобщо не ми харесват за 4 фокикула,обаче не са зрели над 18 и ме стимулираха с лекарство което подтиска Естрадиола и то висока доза 3*1 ,дали оказва и това влияние,карам и плача и се чудя дали ще ми се обадят изобщо.

# 106
  • Мнения: 29
Денис, безкрайни благодарности. Без теб и твоите знания щеше да ни е много по-трудно. Дано доброто, което вършиш за нас, ти се върне тройно!

# 107
  • София
  • Мнения: 30 627
Момичета днес бях на преглед. Имаше 4 фокикула след стимуалция с Фемара 3 нямаха 16 мм и един 18 ,каза ми в четвъртък пунцкия , взех от манипулационната Прегнил,Цетротид и казаха кога ще ми кажат да ги поставим. Всичко добре многоо се зарадвах,пуснаха ми Е2 и ЛХ,и изобщо не ми харесват за 4 фокикула,обаче не са зрели над 18 и ме стимулираха с лекарство което подтиска Естрадиола и то висока доза 3*1 ,дали оказва и това влияние,карам и плача и се чудя дали ще ми се обадят изобщо.
Скрит текст:
Е2 е нисък за Ф. с размер 18мм?! ( трябва да е 200-250 дори 300 pg/ml и то само за него)
ЛХ е висок - трябва ти Цетротид, защото ще ти прецака фоликулите.
Обади се ти - не чакай те да се обаждат.
Шанс има, така че действай ... и следи нивата на ЛХ,Е2 и Прогестерон - през два дни, поне.


svaly   Hug

# 108
  • Мнения: X
Здравейте, Denis, може ли да погледнете и моето изследване? На 33 години съм, изследването е направено на втория ден от цикъла. Преди година правих подробни изследвания след missed септември 2019, всичко беше наред. Но още не съм бременна и реших да пусна нещо ориентировъчно. Благодаря за отделеното време Simple Smile

# 109
  • Мнения: 12
Денис, обадиха ми се утре в 16:30 да бия цетротид и вечерта в 22 Хориомон.

# 110
  • Мнения: 530
Здравейте,
Моля за съдействие за разчитане на резултати. Лекари ми казват, че вече съм в менопауза, намалява ми естрадиола, всичко се случва доста бързо хоп и цикъл нямам от март месец. Така ли се случва? Моля да ме посъветвате към кой да се обърна и какво да предприемам. Благодаря ви. Прилагам изследвания първите са май месец, другите от края на юли




# 111
  • София
  • Мнения: 30 627
Здравейте,
Моля за съдействие за разчитане на резултати. Лекари ми казват, че вече съм в менопауза, намалява ми естрадиола, всичко се случва доста бързо хоп и цикъл нямам от март месец. Така ли се случва? Моля да ме посъветвате към кой да се обърна и какво да предприемам. Благодаря ви. Прилагам изследвания първите са май месец, другите от края на юли
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е добре, но не е достатъчен за да се направи точен извод за функцията на ЩЖ ( трябват Т3 и Т4)
Пролактинът е нисък - но, ниските нива не се свързват, в повечето случаи, със сериозен проблем, но той е важен за хормоналния баланс и синтеза на хормони. Добре е да се проследи  няколко месеца.
ФСХ е висок и показва, че или нещо пречи на функцията на яйчниците ( напр. ако има киста) или има доста намален ЯР.
Е2 е нисък - показва, че скоро няма да има О. ( в резултат на което, не се знае колко дълго ще продължи текущия МЦ, колко месеца)
Тестостеронът е нисък - след определена възраст нивата му доста намаляват, но може да показва и проблем с НбЖ - добре е да се проверят Андростендион и 17ОН Прогестерон  ( който трябва да се изследва точно на 3 ден от МЦ ... ако случайно има М.)
Имаш вит. Д дефицит, трябва да го приемаш и да достигнеш нива 80-100.
Провери и за други дефицити - желязо, хемоглобин, феритин, трансферин, ЖСК, В12, ФК, цинк ( той има отношение към синтеза на тестостерона), селен ... Почти винаги дефицитите влияят зле на синтеза на хормоните.
Консултирай се с Ендокринолог.

Пременопаузата ( периода преди самата менопауза), може да продължи от 1 до 10 и повече години, респ. при един настъпва много бързо, при друг по-бавно, а ако се положат и необходимите грижи, този период, може да се продължи поне още 5-6 год.  ( според моите наблюдение, през годините, върху познати и приятелки Simple Smile )
Много жени, свързват пременопаузата и менопаузата само с проблеми в МЦ и спирането на М., което е много неправилно, защото промените, които настъпват засягат цялото тяло ( органи, системи, метаболизъм...), както и психиката ( стрес, депресивни състояния, безпокойство, натрапчиви мисли, проблеми със съня и т.н.)
Колкото по-дълго една жена има М., макар и да е нередовна, това забавя остаряването на тялото и поддържа по-дълго време  здрава психиката.

# 112
  • Мнения: 312
Здравей, Денис!
Искам да те помоля да коментираш следните резултати:
Скрит текст:

Изследването е направено на 09.07.2020 и много се притесних относно стойностите. От няколко месеца съм се върнала към нисковъглехидратно хранене. Два дни преди изследването си позволих да хапна половин парче торта и се почувствах зле. Възможно ли по някакъв начин това половин парче торта да е оказала влияние при изследването? Надявам се въпросът ми не звучи твърде глупаво.

А това изследване е напревено на 04.08.2020. Стойностите са по-ниски. Към момента не пия медикамент за ИР. Все се надявам, че с подходящото хранене и повече движение, че успея да държа нещата под контрол.

Благодаря за отзивчивостта и вниманието, което имаш към нас всеки път! Flowers Hibiscus

# 113
  • София
  • Мнения: 30 627
Здравей, Денис!
Искам да те помоля да коментираш следните резултати:
Скрит текст:

Изследването е направено на 09.07.2020 и много се притесних относно стойностите. От няколко месеца съм се върнала към нисковъглехидратно хранене. Два дни преди изследването си позволих да хапна половин парче торта и се почувствах зле. Възможно ли по някакъв начин това половин парче торта да е оказала влияние при изследването? Надявам се въпросът ми не звучи твърде глупаво.

А това изследване е напревено на 04.08.2020. Стойностите са по-ниски. Към момента не пия медикамент за ИР. Все се надявам, че с подходящото хранене и повече движение, че успея да държа нещата под контрол.

Благодаря за отзивчивостта и вниманието, което имаш към нас всеки път! Flowers Hibiscus
Здравей!
Първото изследване показва, че си с ИР.
При второто, КЗ е висока и отново се предполага, че може да си с ИР. Ще ти назначат ОГТТест /обременяване с глюкоза, което е по-обективно.
Благодарение на храненето, си успяла да я контролираш ...  продължаваш да се храниш по същия начин.
Само НОМА индекса, не винаги е показателен или, ако показва ИР - означава, че има ИР, но ако не показва, това съвсем не означава, че нямаш. Напр. моя НОМА индекс си е добре ( защото съм на определен вид хранене), но съм с ИР.
ИР не се лекува, тя само се контролира, за да не се усложнява и да не ти вреди.

# 114
  • Мнения: 4
Здравей, Денис, може ли коментар и на моите изследвания, моля!!! Безкрайни благодарности!!!
Тестостерон/Testosteron        1.33       nmol/l     0.29 - 1.67     ECLIA
DHEA-S        6       umol/l     1.6 - 9.1     ECLIA
Андростендион/Androstendion        2.5       ng/ml     0.75 - 3.20     ELISA
Инсулин/Insulin        11.6       uIU/ml     2.6 - 24.9

# 115
  • София
  • Мнения: 30 627
Здравей, Денис, може ли коментар и на моите изследвания, моля!!! Безкрайни благодарности!!!
Тестостерон/Testosteron        1.33       nmol/l     0.29 - 1.67     ECLIA
DHEA-S        6       umol/l     1.6 - 9.1     ECLIA
Андростендион/Androstendion        2.5       ng/ml     0.75 - 3.20     ELISA
Инсулин/Insulin        11.6       uIU/ml     2.6 - 24.9
Здравей!
Инсулинът е висок и показва, че си с ИР. Другите са добре.

# 116
  • Мнения: 7
Здравейте, ужасно съм отчаяна 😭😭😭 След 4 неуспешни инсеминации вчера трябваше да си пусна амх за фонда за ин витро, за мой ужас излезе 1,08...днес реших да го пусна заедно с инхибин в друга лаборатория. Амх е още по-зле 0.85... инхибина не е готовв
От години правим опити, много изследвания, всички са горе долу в.норма..единствения проблем излезе тромбофилия и при бременност ще съм на фраксипарин и аспирин протект.
Тези резултати на амх ме съсипаха просто... имах надежда до вчера за естествено забременяване😭😭😭, т.к. съм имала биохимични и един мисед в 8гс.. но уви. Страхувам се, че оставам без яйцеклетки и дали ин витро ще ми помогне. На 30г. съм, а сякаш нямам време за нищо напоследък цикъла ми започва със зацапване, едвам тръгва, дали е от амх?в менопауза.ли влизам 😭😭😭Моля някой, ако може да ми помогне със съвет, опит или каквото и да е, просто не знам какво да правя и как да продължа да се надявам😭😭😭

# 117
  • Мнения: 62
Здравейте , знаете ли за изследване на пролактин, естроген, тестостерон и прогестерон трябва ли да спра витамините, които приемам и Сиофор и колко време преди това?

# 118
  • Мнения: 15

Здравей, Денис! Ще може ли мнението ти. Имам доказана овулация на 14ти ден от цикъла с ехограф. Днес е 7ми ден след О. Би трябвало и плантацията да е факт. Но не ми се виждат резултатите много обнадеждаващи.Гинекологът ми все пак даде надежда и каза да изчакам евентуално закъснение. Според БТ мерена анално по едно и също време сутрин, всичко е наред и дори трябва да е успешна и плантацията. Божа работа. Благодаря за вниманието!

# 119
  • София
  • Мнения: 30 627
Здравейте , знаете ли за изследване на пролактин, естроген, тестостерон и прогестерон трябва ли да спра витамините, които приемам и Сиофор и колко време преди това?
Не ги приемаш само в деня на изследването.


Скрит текст:
Здравей, Денис! Ще може ли мнението ти. Имам доказана овулация на 14ти ден от цикъла с ехограф. Днес е 7ми ден след О. Би трябвало и плантацията да е факт. Но не ми се виждат резултатите много обнадеждаващи.Гинекологът ми все пак даде надежда и каза да изчакам евентуално закъснение. Според БТ мерена анално по едно и също време сутрин, всичко е наред и дори трябва да е успешна и плантацията. Божа работа. Благодаря за вниманието!
Скрит текст:
Здравей!
Прогестеронът е нисък, показва, че не е имало О.
На 7-ми ден след О., се изследват Прогестерон и Е2, не ЛХ ... макар, че той малко е на горна граница
Може да има ЗФ/ЛУФ?! - добре е да те видят на УЗ
Ще чакам да пишеш Peace
ПП.
Имплантацията е от 7-ми до 10-ти ден, след О.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 14:31 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт