Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво е нужно за зимно бебе?

 • 1 331
 • 26
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 3 973
Имам декемрийче.
Кое не беше нужно ще отговоря аз космонавт, трудно за обличане и скъпо струващо. Вътре топло в колата топло нямаше нужда от космонавт ,а и зимата беше мека. Има няма 2-3 пъти ги е носила. По ми беше лесно едно яке ако е студено завивах крачетата с пелена.
Относно дрехите от 0-3 м най-удобни ромпърите отдолу бодита тип потник.
Като бойка от всяко 5-6. Чорапи 3-4 чифта. Шапки 2 бр. Пелени и одеалца.

# 16
 • Мнения: 246
Задължително ли е бебето да е с ританки още в началото?!

# 17
 • Мнения: 240
Няма нищо задължително, както ви е удобно на вас и на бебето. За мен ританките бяха удобство, тъй като не слагах допълнително чорап, а и детето риташе докато не ги събуе. На други им е било удобно повече панталонче с чорапки да слагат. Важното е детето да е подходящо облечено, според температурата.
Аз използвах зимния кош много повече от летния. Много бързо се унасяше като тръгнех по неравен терен, да друса. Използвах го до началото на 8 месец. Беше зима и предпочитах да е на по- закрито, а и можеше да се вдигне облегалката, за да вижда. Като проходи спря да иска да стои в количката и направо я прибрах. Използвах летния кош около 4 месеца и то през голямата част я бутах и държах детето Grinning
Носила съм и с ергономична раница. За кратки разстояния става, колкото и ергономична да е си тежи детето. Но определено не бих носила като има сняг и лед, опасно си е.

# 18
 • Мнения: 1 415
Ританките в началото не са задължителни, но са по-удобни. Някои слагат чорапи върху тях.

# 19
 • Мнения: 170
Аз пък не съм носила бебето в раница,кенгуро и други подобни. Зимата не е удобно. Трябва да вземеш голямо яке или такова за носене на бебе, което евентуално ще се позлва един сезон. Освен това аз съм с кола и трябваше като спра някъде, пред магазин примерно, да се съблека, да наглася бебето отдолу, после да се облека. Хамалогия голяма. Освен това бебето ми се роди големичко и втория месец вече тежеше 5.300 третият 6.500...каката съм я носила, но тя беше лека и беше родена лятото, а и тогава не карах. Освен това малкия заспиваше в колата и по лесно беше просто да го взема с коша и да го пренеса с него, отколкото с раница. Зимен кош ползвах много кратко. Тежък, неудобен, заема много място. По стъпала беше голямо усилие. Буквало единични пъти съм го ползвала. С количката в снега ми беше удобно. Не се е пързаляла, даже крепеше мен да не падна.

# 20
 • Мнения: 3 973
Аз самата мразя ританките, ропър или панталон и чорапи обличам.

# 21
 • Мнения: 280
Като брой дрехите много зависят от начина на живот. Със зимно бебе бях и в началото накупих доста неща, които всъщност ми влизаха в ежедневна употреба, прането ми съхнеше бавно и ми трябваха повече бройки. След това купихме сушилня и дрехите, които ми бяха нужни драстично намаляха. Переш и след няколко часа вече са отново по шкафовете, готови за употреба отново.
Средно като върна времето на зад ми бяха нужни - около 7-8 бодита потник, 8-9 с дълъг ръкав, 10-тина ромпъра/бяха ми най-удобни/, блузки с дълъг ръкав около 6-7, ританки отново 6-7, и панталончета 7-8. Бройката на всичко без сушилня се вдига с около 3-4. Разбира се това са най-основните неща.
Всеки ден бяхме на разходка, на няколко пъти и в току що натрупал сняг съм бутала количката. Космонавта, който купих се оказа ненужна вещ. Още си го пазя, защото се бях влюбила от пръв поглед в него, а не го облякохме нито веднъж. Извеждах малката по якенце, дебело. Имах 3 броя, които ми бяха достатъчни.
Моят съвет е да купите по няколко бройки от всичко и да видите кое ще ви е удобно на вас. Винаги можете да купите това, което ви липсва, но не можете да върнете вещите, които се оказват излишни. Със времето се свиква да установяваш по колко неща ти трябват за сезон,в началото наистина е по-трудно.

# 22
 • Мнения: 240
Между другото внимавайте и с размера. Когато раждах в стаята имаше една майка, която беше накупила много дрешки с размер 50. Ама бебета се роди 54см и почти нищо от купеното не му ставаше. Вероятно и това, което ние ставало го е износило за 2 седмици. Още една причина да вземете по малко бройки, колкото за първо време да имате.

# 23
 • Мнения: 1 415
Аз бях купила размер 56 и беше голям, защото детето се роди 50 см. Израстна бързо дрехите, за около 2-3 седмици. За мен също 50 размер не е удачен. По-дъбре малко по-големи, отколкото да стоят необличани. Дрехите зо бебе трудно се напасват, не е като за възрастен.

# 24
 • Мнения: 170
За мен списъкът, който Атркатвив е дала, е със страшно много дрехи. Аз определено нямах нужда от толкова. Особено 7-8 ританки и още толкова панталони....това са долнища за две седмици без да се пере. А при нас се пере на два дена.  + сушилня....много ми се вижда. Бодита тип потник изобщо не съм купувала. Всичко беше тениски, отгоре бях взела блузки 3-4 понеже вкъщи не е чак толкова топло. Напълно достатъчни ми бяха. Ромпъри има 4, спеше с тях. Бодита с дълъг ръкав изобщо не ползвах в началото.
Освен всичко друго бебо се роди голям. 54 см. И шишав. Така че първоначалните дрехи бяха обличани по 7-8 пъти и минавах на по голям размер. Още отначало си имах част от дрвхите 62 размер. Бързо влязоха в употреба.

# 25
 • Мнения: 668
Имам декемврийче с рефлукс и на нас ни трябваха страшно много дрехи, защото на ден цапаше поне 3-4 комплекта.  Най-важният съвет, който мога да дам за начало, е да купите по макс 3 дрешки от вид, за да видите на вас и бебето какво ще е удобно и колко ще е голямо детето. 
Моят син се роди 53 см, до края на първия месец вече бяхме на 62.  В същото време приялка роди бебе 47 см и "размина" сезоните на дрехите, които беше купила, защото беше заложила на 56 - т.е.  когато дъщеря й порасна достатъчно за плюшените суичъри 56, то беше вече  пролет към лято и така и не ги полва. 

Иначе за най-безсмислена полупка - всичко с качулка.  Бебетата на тази възраст само лежат по гръб и реално само пречи една качулка.  За навън има шапки, а и качулката не обхваща плътно главичката.  Много са сладки всички жилетки с качулки с ушички и подобни, но каегорично не бих повторила.

# 26
 • София
 • Мнения: 2 862
Гащеризоните и на мен не ми бяха никак удобни. Много бързо ги израстваха, а и това налага цялостно преобличане при евентуално изцапване. Ако е облечено с две части и се случи да върне мляко може само горната част на дрешките да се смени.
И аз не знаех, че има ново име.

Общи условия

Активация на акаунт