Tичане (6)

• 70 512
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Бягането на пътека е огромен компромис и то само, ако навън има много заледявания. При пътека ми се натоварват повече прасците и набиват пръстите, т.е. не е по-комфортно за тялото. SvetlaK вече чудесно е обяснила за преимуществата да се тича навън.
В зала бих предпочела стълби или крос-тренажор пред бягане на пътека. 

# 736
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Точно това исках да попитам аз!Имам пътека - стара е вече.Чудя се нова ли да взема или ще е по добре кростренажор.Ползвам ги само при кофти време като дъжд ( не обичам да се мокря) или поледици.

# 737
  • София
Захарче, посети няколко пъти фитнес зала, за да видиш как ще ти е с крос-тренажор.

# 738
Записвам се и аз при вас.
Отново почнах да тичам, след като го бях зарязала тичането доста дълго време.
Има ли и други като мен, които започват с тичането, горе-долу какви цели си поставяте откъм натоварване, км?

# 739
Здравейте, нормално ли е пулсът ти да е между 160-170 когато тичаш с темпо около 6 м/км? Забелязвам че много хора са с нисък пулс, докато при мен винаги е бил по-завишен и вече се чудя доколко това е нормално.

# 740
Е то зависи до колко е трениран човек, може би и от околната температура също зависи. Лятото ми беше по-нисък пулса, сега е по-висок.
Може би с времето постепенно ще свалиш пулса.
А пробваш ли да тичаш предимно във 2-ра зона, общо взето 70-80% от тичанията ти трябва да са в тази зона, дори ако се налага да редуваш ходене с тичане.

# 741
  • София
papito, дали устройството го измерва правилно? Пулсът ти е висок. Аз също бягам със сравнително висок пулс години наред, но твоите стойности не са ок.

# 742
Здравейте, нормално ли е пулсът ти да е между 160-170 когато тичаш с темпо около 6 м/км? Забелязвам че много хора са с нисък пулс, докато при мен винаги е бил по-завишен и вече се чудя доколко това е нормално.

Аз съм така. Тичам от 3 години, няма значение дали бягам толкова бавно, че реално ходя, или по-бързо. Засичала съм с мерене на ръка и хронометър и с апарат за кръвно, показва си вярно фитнес гривната. Чувствам се добре по време на бягане, не е като да нямам въздух или да ми е трудно. Ако някой има отговор на тази мистерия...

# 743
  • Перник

Аз съм така. Тичам от 3 години, няма значение дали бягам толкова бавно, че реално ходя, или по-бързо. Засичала съм с мерене на ръка и хронометър и с апарат за кръвно, показва си вярно фитнес гривната. Чувствам се добре по време на бягане, не е като да нямам въздух или да ми е трудно. Ако някой има отговор на тази мистерия...

И аз съм така Simple Smile От 5 години бягам. Според часовника в 80 % от времето съм в червената зона(около и над 170) , въпреки че реално се чувствам добре, не се задъхвам, не го усещам тоя пулс. Така че приемам данните от часовника само за информация Simple Smile

# 744
Записвам се и аз при вас.
Отново почнах да тичам, след като го бях зарязала тичането доста дълго време.
Има ли и други като мен, които започват с тичането, горе-долу какви цели си поставяте откъм натоварване, км?

Аз започнах от скоро да тичам, може би от септември месец. Ходя на стадиона вечер. Тичам около 2-3 пъти седмично по 5 км. Това разстояние го минавам за около 30-35 мин. Като натоварване го чувствам добре и не знам трябва ли да увелича километрите или да си карам така. Тичам най-вече за тонус и добро здраве. Като килограми не забелязвам разлика от както почнах да тичам, не че имам за сваляне де, но като усещане е неописуемо. Толкова заредена се чувствам, хем ходя след работа и малко или много съм изморена физически и психически. Мисля да продължавам и занапред, като зимните месеци - януари, февруари, не знам как ще се справям. Но колкото-толкова!

# 745
Ако искаш да разнообразяваш, може тези 5км да ги тичаш на интервали с различно темпо. Ако искаше може да увеличиш постепенно км, но на стадион е скучно да обикаляш в кръг.

# 746
  • София
Здравейте и за много години!
Тичайте с лекота и без травми през Новата Година Simple Smile

Моля да ми посочите немския сайт на Brooks.
Ще се радвам да сподели и отзиви за него, ако сте го ползвали.

# 747
  • Бургас
Денис, виждам, че никой не се е включил, затова давам линк на това, което намерих. Не съм пазарувала обаче оттам. https://www.brooksrunning.com/de_de

# 748
  • София
Много ти благодаря за включването.
Този сайт и аз го намерих, но нещо ме притеснява дали е оригиналният им сайт.
Може да се плати с ПП, така че ще помисля още малко и най-вероятно ще поръчам Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 08:11 от denis©

# 749
  • Бургас
Мисля, че е това, но и Амазон е вариант, стига да откриеш, каквото търсиш https://www.amazon.de/-/en/Running-Schuhe-Brooks-Running/s?keywo … 7ipuF2PgXL9KJRvTQ

Общи условия

Активация на акаунт