Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 авг. 2006, 14:20 ч.

Помощ - на интервю за работа съм!

 • 1 646
 • 20
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 245
Много ми е притеснено, момичета, довечера съм на интервю за работа.
До снощи не ми пукаше въобще, но усещам, че почва да ме обзема паника. Притеснявам се много. Изчетох всичко, което намерих в нета свързано с темата, и въпреки всичко много се притеснявам.
Споделете вашия опит, въпросите, които са ви задавали и т.н.

# 1
 • Мнения: 1 540
Здравей!
Съветът ми е да се успокоиш, защото ако си напрегната ще говориш повече, отколкото трябва /от личен опит го казвам  Blush/ и няма да направиш добро впечатление. УСПОКОЙ топката  Wink
УСПЕХ   bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 245
Ох, правя всичко възможно. Ще видим като отида там, дали няма да припадна?! Laughing

# 3
 • Мнения: 1 540
Ами, ще припадаш! Все едно отиваш на гости, така го приеми  Wink  Simple Smile

# 4
 • Мнения: 4 978
Дръж се естествено, спокойно и уверено и не се притеснявай.
По отношение на въпроси/отговори, зависи какво е интервюто и за каква работа.
Има фирми, в които ще те харесат ако отговаряш шаблонно, в други точно това няма да им допадне. На място трябва да прецениш.

# 5
 • София
 • Мнения: 245
Длъжността е Офис - организатор

# 6
 • Мнения: 4 978
Длъжността е Офис - организатор

мисля, че трябва да си добре организирана, да можеш правилно да поставяш приоритети в работата си, да работиш добре в екип и под напрежение, да изпълняваш поставените ти задачи в срок ....

# 7
 • Ботевград
 • Мнения: 2 289
Най-често задавани въпроси: 

1.Какви умения и познания притежавате, които Ви правят подходящ за длъжността?
2.Защо считате, че отговаряте на изискванията, които ние поставяме към изпълняващия длъжността?
3.Какви са Вашите конкретни постижения в областта?
4.Как се виждате в следващите няколко години? Как възнамерявате да реализирате своята визия в тази насока?
5.Какви са Вашите силни и слаби страни?
6.Имате една минута да ме убедите, че трябва да наемем точно Вас …
7.Кои са основните фактори, които влияят на решението Ви да напуснете дадена компания / да приемете дадена оферта за работа?
8.Можете ли да опишете ситуация, която демонстрира Вашите способности да се справяте в променлива среда?
9.Каква е предпочитаната от Вас роля при работа в екип? Можете ли да опишете ситуация, която демонстрира Вашето обичайно отношение и стил на работа в екип?
10.Можете ли да ми опишете най-скорошната ситуация, при която сте работили под напрежение? Как се справихте?

Някои насоки за постигане на успех: 

Не се притеснявайте да демонстрирате силните си страни. Скромността не е предимство.
Когато Ви попитат за Вашите слаби страни, опитайте се да ги опишете като предимства.
Никога не "предполагайте" какво интервюиращият си мисли. Някои от най-неудобните ситуации, в които може да изпадне кандидат са свързани с неподходящо интерпретиране от негова страна на възможни познанства, произход, убеждения на интервюиращите. Те могат да преценят предположенията Ви като обидни или неподходящо неформални.
Никога не се сравнявайте с другите кандидати – най-малкото Вие не ги познавате. В този смисъл подценяването на техните компетенции или пренебрежителното отношение към тях ще бъде третирано, като проява на лошо възпитание.
Не пропускайте възможността да задавате въпроси. По този начин ще демонстрирате интереса си към длъжността. Освен това, може да получите отговор на въпроси, които ще ви изградят по-точна идея от гледна точка на условията на една потенциална оферта за работа. По-долу са представени няколко примерни въпроси:
Какво отличава Вашата компания от останалите?
акви ценности се поощряват в организацията?
Какви са дългосрочните планове на компанията?
Какви са приоритетите за отдел "АВС"?
Какви са взаимоотношенията и пресечните точки на длъжността, за която кандидатствам с останалите длъжности в организацията?
Каква е философията на компанията към персонала?
Какви биха били възможностите ми за професионално развитие в рамките на компанията?
Кога мога да очаквам обратна информация за изхода на конкурса? Мога ли да разчитам, че ще бъда информиран за резултатите, независимо от това дали ще бъда одобрен или не?
Когато стане въпрос за пари трябва да избягвате да повдигате въпроса сам. Изчакайте интервюиращият да попита за Вашите очаквания.
Когато Ви попитат за Вашите очаквания възможна стратегия е да отклоните въпроса, като кажете, че не разполагате с достатъчна информация за характера на длъжността. Интервюиращият, обаче може да Ви подкани да зададете въпроси, които биха Ви помогнали да се ориентирате и след това да се върне отново на въпроса.
Отговори, като "Парите не са определящи за мен, следователно не бих искал да ги коментирам и бих предпочел да чуя Вашата оферта" или "Считам, че заплатата трябва да бъде дискутирана, едва след като видите на практика способностите ми" са със съмнителна валидност.
По-добрата стратегия е да посочите Вашите очаквания.
Когато кандидатът е убеден в способностите си не бива да се притеснява да иска адекватно възнаграждение.
Безспорно е обаче, че трябва да претендирате за разумно възнаграждение. Не се колебайте да разкриете претенциите си, но преди това се уверете, че разполагате с цялата необходима информация, за да прецените значимостта на длъжността и обема на работата. Вашите очаквания следва да са повлияни от една страна от собствените Ви финансови нужди и настоящ статут, а от друга – от относителната тежест на длъжността в компанията.

Подготовката преди интервюто и увереността в себе си е 75 % гаранция за успех!

# 8
 • София
 • Мнения: 19 359
Дишай дълбоко и хич да не ти пука. Ако ти е писано - ще стане!

Понякога можеш да се представиш перфектно и после фирмата да се окаже менте. Понякога може да не се предстевиш толкова добре, но хората да видят че си притеснена заради интервюто и да те вземат заради способностите ти.

Желая ти късмет!

# 9
 • София
 • Мнения: 2 887
Щом си прочела доста и вярваш в себе си, ти трябва само спокойствие. Ето ти една тактика - представи си, че имаш списък с десетина интервюта в различни фирми и ти е гарантирана работата в някое между 8мо и 10то, а това ти е първото. Просто си се явяваш на интервюта, защото имаш свободно време и ти се занимава стова, преди важното интервю.

Бъди естествена, но не гледай да се харесаш на всяка цена - винаги фалшиивее.

# 10
 • Мнения: 213
Според мен е най-важно да си искрен в отговорите си. Така и ти се притесняваш по-малко, и работодателят го оценява.

# 11
 • Мнения: 3 424
Усмихвай се!

# 12
 • Мнения: 1 419
Как мина интервюто?
Надявам се, успешно!  Peace

# 13
 • Ботевград
 • Мнения: 2 289
Добро утро!
Днес сигурно ти е първият работен ден, а?  Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 245
Интервюто мина по най-неочаквания за мен начин. Вместо те да ме интервюират, аз интервюирах тях hahaha. Оказа се някаква рекл. агенция за разпространяване на рекламни материали. Абе, нещо ми намирисва работата Thinking Няколко пъти ги попитах в какво точно се състои МОЯТА работа, но те избегнаха въпроса ми;-) Офиса не приличаше на нищо - пълна скръб ooooh!
Но днес е нов ден и аз съм на още две интервюта. Вчера пък един приятел на съпруга ми каза, че ще пита на 2-3 места. Въобще впрегнала съм всичко живо да ми търси работа, че мисля след седмица да си подам предизвестието в настоящата.
А само като си помисля вчера колко притеснение му ударих... Joy

Общи условия

Активация на акаунт