Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да зарадвам приятел

 • 1 127
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 75
Здравейте, момичета! Имам приятелка, която в рамките на година изстрада страшно много. Загуби майка си, мъжът й почти не й помага, сама се справя с домакинство и дете, а за капак сега се съмняват, че е болна от рак. Излишно е да казвам как се чувства. Опитвам да разговарям с нея, да я подкрепям, но знаете, че в такъв момент е трудно да намериш утеха. Живеем в различни градове и искам да й подаря нещо, да я изненадам. Просто искам да направя нещо мило за нея, за да има поне за мъничко нещо, което да я усмихне. Ето защо търся вашата помощ. Как мога да я изненадам? Какво да й подаря? Нещо, което ще я усмихне, ще й вдъхне надежда. Моля, дайте ми идеи.

# 1
 • Мнения: 5 645
Пътувайте заедно. Нищо не разтоварва по същия начин, както пътуването.

# 2
 • Мнения: 922
Една екскурзия,даже и еднодневна.В момента изобщо не и е до материални неща.

# 3
 • Мнения: 1 321
Заведи я на СПА , или някоя друга почивка . Само за уикенда даже .

# 4
 • Мнения: 2 206
Ти по-добре я познаваш, но аз лично се радвам да получа качествена козметика за кожата.

Има нещо психологическо, което не знам дали важи за всички хора. Ако човек е болен от рак или мисли, че е болен от рак, той започва наистина да си брои дните и да си мисли, че пиесата свършва за него. От тази гледна точка всякаква покупка на дреха или бижу му дава сякаш някаква сигурност, че още е тук и ще бъде тук.

Разбира се, и пътуването / СПА си ги бива като идея.

# 5
 • Мнения: 764
Прати й цветя с куриер. Другите идеи също ми допаднаха, особено ако можеш да отидеш да прекарате малко време заедно.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 10 434
Отиди с нея за подкрепа на следващия ѝ преглед.

# 7
 • София
 • Мнения: 790
Намери жена да я отмени в домакинството и да гледа детето, а тя сама да прецени какво да прави със свободното си време. Свободата е безценна.

# 8
 • Мнения: 467
Подари ѝ някакво талисманче и някак  ѝ покажи, че детето и няма да остане само, ако нещо се случи. И ако е човек, който допуска други до себе си обаждай ѝ се често. Сега едва ли нещо може да я накара да се усмихва, по-скоро ѝ трябва подкрепа да събере сили да се бори. Надявам се диагнозата да не се потвърди, за щастие често се случва.

# 9
 • Мнения: 3 119
Ти си я познаваш по-добре и можеш да предположиш какво ще и хареса. Според мен, да й показваш, че детето и няма да остане само, ако я няма, е меко казано нетактично. Екскурзия не е лоша идея, ако сте двете и тя има на кого да остави детето и домакинството си. Иначе, ако тръгне сама на екскурзия, твърде вероятно е да потъне в черни мисли по пътя. Всяка жена се радва на хубав парфюм или козметика, зависи какъв е и твоят бюджет.

# 10
 • Varna
 • Мнения: 21 666
Една лукс спа процедура, ваучер за скъп салон за красота;  Маркова козметика, ако си пада по тези неща...нещо което ще я накара да се почувства добре, жива и красива.
Дори и да има рак, това не е края. Нека жената не бъде отписвана.
Лично мнение.

# 11
 • Мнения: 17 667
Скрит текст:
Една лукс спа процедура, ваучер за скъп салон за красота;  Маркова козметика, ако си пада по тези неща...нещо което ще я накара да се почувства добре, жива и красива.
Дори и да има рак, това не е края. Нека жената не бъде отписвана.
Лично мнение.

В никакъв случай отписвана да не се чувства и смъртоносно засегната. Лекар на моя болна позната и казваше: " Хайде, спокойно, имаш рак, можеше и грип да имаш. Вчера двама от грип си заминаха". И каза някакво име на жена, излекувана от рак. Тоя човек беше толкова убедителен, че мен ме успокои, дето бях просто придружителка, но доста притеснена. "Болест като всичките, може да си идеш от нея, може и да се излекуваш. Няма какво толкова да се плашите." Дотолкова ми е подействал тоя човек или и аз съм имала тая логика на разсъждение, не знам, но, като чуя вече болен от рак, не се стряскам, не се панирам. Болест, като всичките. За съжаление, моята позната не можа да се пребори, но другите две жени, с които се срещаше по процедурите, оцеляха. Та нищо не се знае предварително.
Може би бъди до нея, когато има нужда, но не като край болен човек, а така, както до сега сте били, като приятелки, все едно нищо не се е променило. Пак можеш нещо да подариш, аз не се наемам да предлагам, не познавам жената, но ти би трябвало да знаеш какво би я зарадвало.

# 12
 • Мнения: 5 238
Ти по-добре я познаваш, но аз лично се радвам да получа качествена козметика за кожата.


И това ти вдъхва надежда. Така ли?

Аз бих потърсила някакво растение в саксия, което да е много издръжливо. Бонсаите например живеят много години, някои от тях си имат легенди (смислени неща). Има и лечебни растения, които "пречистват". Растения, които като гледаш, успокояват. Въпрос е, обаче, да отделиш един ден в проучване - какво растение би ти допаднало за нея. Азиатските растения обикновено носят някакви послания. Нещо от този род бих подарила аз, заедно с историята му.

# 13
 • Мнения: 3 119
Зависи кой какво харесва. Аз лично не обичам саксиите. Би ме натоварило някой да ми връчи някое растение със задълженията да се грижа за него. Хиляди пъти ще предпочета парфюм.

# 14
 • Далече, далече
 • Мнения: 3 784
Може да й сготвиш нещо, например домашни сладки, ако знаеш какво обича. Може също да й предложиш да направите нещо забавно и повишаващо адреналина, но зависи какво харесва тя.

Според мен в този момент би се зарадвала при мисълта, че някой е загрижен за нея.

Общи условия

Активация на акаунт