Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 3 694
Аз се изнервих само докато Ви четях.

# 16
 • Мнения: 2
Здравейте Андреа, аз и моето семейство сме в подобна ситуация. Заради пандемията поискахме да отменим резервация за самостоятелна къща, направена чрез Arendoo.bg на 31.01.2020. Насочиха ни към собственика на имота, на който написах имейл за това, че условията сега са много променени - пандемия от COVID 19, изискване за PCR-тестове (4 броя), пътуване през Кулата, което удължава пътя ни двойно, чакане на границата и много допълнителни непредвидени разходи (налага се преспиване в Сандански или Благоевград, защото иначе трябва да изминем за един ден повече от 500 км + чакане на границата). Помолих го да прояви разбиране и да се съгласи с анулиране на резервацията и връщане на сумата за предплата, която е 255 евро. Получих, както при Вас, изключително груб и арогантен отговор с указания - да си направим тестовете, да минем през Кулата и т.н., и че очаква в срок от 48 часа да му отговоря дали ще ползваме къщата му или не. Предплатата можел да върне само ако затворят границата. Чувстваме се изключително обидени, защото от Arendoo.bg не получихме никаква защита, а гъркът не проявява капка човещина и се държи така, сякаш няма пандемия, а всичко е заради наши капризи. Искаме да изчакаме до датата на заминаването, 22 август, защото ако евентуално затворят границата дотогава, ще получим парите си обратно. Знаете ли дали има някакъв срок за анулиране на резервацията и има ли опасност от парична санкция за нас поради това, че сме анулирали непосредствено преди датата на заминаване, 22.08.? Прочетох условията за наемателите в сайта Arendoo.bg, но там не се споменават никакви срокове за анулиране.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 15:11 от Mariana Pondeva 673545

# 17
 • София
 • Мнения: 17 581
Аз не схванах логиката да направи отстъпка хазяина заради нещо, което не той е въвел като изискване.
Точно. Че и го ползват за изтривалка.

# 18
 • Мнения: 980
Ама, моля ви, като посещвате който и да е сайт, четете им Общите условия - не са написани, защото са нямали какво да правят някоя вторник вечер.

От сайта арендо -

Анулиране от Наемател

Като Наемател, ако решите да анулирате потвърдена резервация, направена през ARENDOO, преди и след настаняването ви в имота, политиката на анулиране, избрана от Наемодателя, ще бъде въведена в сила. Нашата възможност да ви възвърнем част от заплатената сума, зависи от избора на политика за анулиране от Наемодател. Информация и пояснения за анулиране ще бъде предоставена за всяка една резервация.

# 19
 • Мнения: 8 035
Е, нали затова е " капаро".
То всеки запазил ако отмени, къде е Илия на кирия.
Бих анулирала само при болест или смърт, да не дава Господ, ако съм един наемодател.

# 20
 • Мнения: 980
Той, човекът, не ги иска, според мен, не заради ниската оценка, а защото не знае какви мизерии могат да му направят на къщата и после с месеци да трябва да ремонтира, и да не може да отдава. Щом го заплашват с лоши оценки, без дори да знаят как ще прекарат и може да им е най-хубавата почивка до сега... и то, заради 200-300лв...

С право си пази имотът човека.

Че и с цялото си нахалство и притенции публикува историята публично. Бизнесът на човека няма да спре - най-много да повдигне интереса към неговите имоти.

# 21
 • Велико Търново
 • Мнения: 3 715
Щом по телефона го плашите с отрицателни оценки, вие ще омърморите света на място! Аз също щях да направя като собственика, ако платформата ми позволява, разбира се. Никой не иска нервни, клиенти зевзеци.

# 22
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 556
Гърците са много добри търговци. За да стигне дотук явно много се е ядосал и засегнал и с право.

# 23
 • Мнения: 8 035
Сега разгледах виличката- много добре изглежда, и цената е прилична.

# 24
 • Мнения: 2
До PapaSmurf
Аз прочетох Общите им условия, но не е ясно дали има някакъв срок за отказ на наемателя от ползване на къщата. Ако е напр. един ден преди датата на пристигане, това ок ли е? В Общите условия не се споменава нищо за това.

# 25
 • Мнения: 3 694
Папи, къде си?!? Имам питане?

# 26
 • Мнения: 980
До PapaSmurf
Аз прочетох Общите им условия, но не е ясно дали има някакъв срок за отказ на наемателя от ползване на къщата. Ако е напр. един ден преди датата на пристигане, това ок ли е? В Общите условия не се споменава нищо за това.

Провете си мейла от тях. В Общите им условия пише Информация и пояснения за анулиране ще бъде предоставена за всяка една резервация.


За всеки имот е различно, това също е описано.

# 27
 • Мнения: 37
Ние ползваме само Букинг!
Отсядаме във къща със голям двор близо до Неа Перамос!

# 28
 • София
 • Мнения: 5 813
От прочетеното вина в наемодателя не видях. Капарото е за сметка на капариращия, ако искате опцията за отмяна на пътуването, това си има цена.
Искането да поеме той цената на тестовете е безумно. В крайна сметка той няма никакво отношение към гръцкия граничен режим, още повече, че и той се сменя доволно често.

# 29
 • Мнения: 3 332
Ние ползваме само Букинг!

аа, и там няма сигурни неща, чукайте на дърво. миналата година един келеш-австриец ни отмени резервацията за виена ден преди да заминем, защото се бил объркал и се дублирали резервации. познай дали получихме защита от букинг. НИЩО, дори не отговориха.
в случая разбирам домакина.

Общи условия

Активация на акаунт