На море в Гърция 2020 - VI

• 59 046
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
На коя звъняхте? Със сигурност Рамус издава сертификати в събота и неделя, поне централата в Дружба.
Тъкмо щях да се редактирам. Те са единствената лицензирана, която работи и в събота и неделя. Благодаря ви.

# 151
  • София
На коя звъняхте? Със сигурност Рамус издава сертификати в събота и неделя, поне централата в Дружба.
Тъкмо щях да се редактирам. Те са единствената лицензирана, която работи и в събота и неделя. Благодаря ви.
Престанете с това "лицензирана". Коя лаборатория извършваща ПСР тестове според вас не е лицензирана?

# 152
A Kaндиларов? преди централният офис работеше в събота.

# 153

Аз не съм попаднала никъде в сайта на МВнР на списък с лаборатории, които имат право да правят pcr тестове за влизане в Гърция. Може ли линк?

Тук https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/25986

# 154

Още сме в трудната дилема с една или две коли да пътуваме , защото сме 4 възрастни и едно дете на 12год.
Звънях до Гръцко посолство казват , че не може в една кола.
Нашите от Външно не знаят, защото "Изключение за повече пътници се допуска, когато в МПС пътуват родители с непълнолетните си деца,като удостоверяването на това се извършва чрез представянето на официален документ." и казах да питаме на Промахон по телефона.
Промахон много любезен грък говорещ приличен български ми каза, че няма проблем щом 5-тия щовек е под 18г.
Сега дилемата е голяма ...
Здравей,

Ние сме трима възрасни и две деца под 12г, в този случай има ли проблем. Не съм чула да има изискване за хората в колата. Ако и това го има вече наистина ще ни се размине Гърция Sad

"Какво е ограничението за броя на пътуващите в МПС в Гърция? Каква е глобата?
За лични МПС до 7 места се разрешава водач + трима пътници;
За лични МПС с 8 и 9 места се разрешава водач + петима пътници;

Изключение за повече пътници се допуска, когато в МПС пътуват родители с непълнолетните си деца, като удостоверяването на това се извършва чрез представянето на официален документ.
За всяко нарушение се налагат глоби в размер на 150 евро за всяко лице в автомобила."

# 155
Но да споделя, че преди седмица ни спряха полицаи- бяхме се набутали в 7 местен бус 6 възрастни и 5 деца, за да се придвижим до плажа. Дори забележка не ни направиха Smirk но изтръпнахме, де. Глобата е по 150 евро на човек.

# 156
Ето тук е основната информация https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/25968

# 157
  • софия

Аз не съм попаднала никъде в сайта на МВнР на списък с лаборатории, които имат право да правят pcr тестове за влизане в Гърция. Може ли линк?

Тук https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/25986
Изискването е
Цитат
Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, считано от 00.01 ч. на 15 юли 2020 г., вторник. По информация на българското посолство в Атина тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата.
Останалата тъпотия е българска трактовка за пълнене гушите на определени хора.
Гърците искат официален документ - pcr на английски с мокър печат. Това е.
Цитат
The Laboratories that perform the RT-PCR testing should be:
*National Reference laboratories
*National Public Health Laboratories or
*Private laboratories which are accredited from the respective national accreditation authorities (not necessarily specifically for COVID-19).
https://travel.gov.gr/#/

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 14:34 от zvаnchе

# 158
Една полезна статия. Тя цели да даде основни съвети за таверните – как и какво да си поръчаме и какво да очакваме.
https://www.guidegr.com/2019/06/09/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b … 1%80%d0%bd%d0%b0/

# 159
Плаж Боука на Закинтос заслужава ли си посещението? Снимките в интернет не ме впечатлиха особено, но видях някаква дървена пътечка покрай скалите.

# 160
Ако идвате от друг край на острова, едва ли си струва пътя. Но ние бяхме отседнали на 50 стъпала от него и за нас беше перфектен, най-много на него ходехме. Предимно е подходящ за деца, изключително е плитък.

# 161
Благодаря Параход, още не сме решили къде ще отседнем, но този път резервацията ще е след границата Grinning

# 162
  • Бургас
С мъжа ми сме на нисък старт само да кажат, че ще отворят Маказа и заминаваме на Лимнос за две седмици.
Преди дни решихме да се разходим до Равда. Не ни хареса въобще, тясна плажна ивица претъпкана със чадъри и шезлонги, които са пълни с хора. Тесни улички - Ок ама няма къде да паркираш.
Обичам си Черно море и си го гледам сутрин като бягам по плажната ивица, но само на солниците или централния в Бургас бих плажувала, но предпочитам гръцкото море и хапване Stuck Out Tongue Winking Eye

# 163
  • София
Здравейте Група!
Да попитам за пазара утре на Неа Мармарис, къде точно се провежда?
Дали има за нещо ориентир?

# 164
  • Варна
Да попитам за пазара утре на Неа Мармарис, къде точно се провежда?
Дали има за нещо ориентир?

Пътя на входа от Парадайс.
Иначе навсякъде по света пазар се търси като се тръгне срещу хората с торбичките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт