Отговори
# 210
При мен от вода ми се пълнеха гърдите с кърма. Дори я ограничавах. Седна ли да кърмя си вземах и водата с мен.
Но и дооооста сладко ми се ядеше и качих кг.
Използвате ли колани или стягащо бельо?

# 211
Моето го обличам с боди с къс ръкав и панталонки. Намерих едни много хубави и тънки в Уайкики.
Без вода не кърмя.. умирам от жажда всеки път като седна

# 212
И аз пия много течности.
На моето бебе му е студено, пробвахме с боди с къс ръкав и чорапки, но са му доста студенти крачетата и ръчичките. Минах на дълго боди с ританки.

# 213
Честито на всички мамчета, да са здрави и много щастливи малките мъничетата Simple Smile

За мамите, които сме в очакване имате ли някакви по различно симптоми от контракциите....аз нямам такива и започвам да се вглеждам във всичко останало ( както когато чакаш да видиш 2те чертички на теста за бременност ).... аз имам леки менструални болки сутрин като се събудя, пеодължават до час, но не е нещо особено, коремът си седи супер високо, а гърдите ми започнаха да растат и да ми парят зърната все едно някой ги щипе , някоя от вас имала ли или има ли такива усещания? Терминът ми е 12 август, надявам се утре на прегледа да има някакво разкритие...

# 214
  • Denmark
Честито на всички мамчета, да са здрави и много щастливи малките мъничетата Simple Smile

За мамите, които сме в очакване имате ли някакви по различно симптоми от контракциите....аз нямам такива и започвам да се вглеждам във всичко останало ( както когато чакаш да видиш 2те чертички на теста за бременност ).... аз имам леки менструални болки сутрин като се събудя, пеодължават до час, но не е нещо особено, коремът си седи супер високо, а гърдите ми започнаха да растат и да ми парят зърната все едно някой ги щипе , някоя от вас имала ли или има ли такива усещания? Терминът ми е 12 август, надявам се утре на прегледа да има някакво разкритие...

Мхм, аз имам същите. Тъкмо сега се събудих с болки сякаш ми е дошло Flushed и за гърдите същата работа - от няколко дни са суууупер чувствителни и наедрели (най-после йеей). То че става нещо в този организъм, става, но кой ще е денят, никой не знае...

За кърменето навсякъде пише, че жената се нуждае от течности, да. На моята мама й е спряла кърмата, защото е била дни наред сама със сестра ми и не е смогвала с пране, чистене, бебе и всичко останало, милата. Аз по принцип не съм човек, който се стресира особено за такива неща. По-важно ще ми е да си нахраня/гушкам/играя с бебето вместо да пусна прахосмукачка или пералня, но все пак ще е едно бебе само. Мамите с две и повече деца сте герои според мен,аз не бих се справила. Flowers Tulip

# 215
Да, мазането против стрии трябва да продължи и след раждането Simple Smile
Марая, много ми напомняше за първата ми бременност. Всяка сутрин се събуждах и се оглеждах за изтекли води. Всеки ден ми звънеше някой "да ме чуе" и всеки, който ме видеш, казваше "Айде беше, какво става". Това чакане беше ужасно. На третия ден след термина се обадих на АГ и й казах, че искам окситоцин и това бебе да излиза от мен Simple Smile
Ти си по-търпелива, герой Simple Smile Дано скоро реши да излиза малкото човече и всичко да мине леко.

# 216
  • Denmark
Дари, нямам избор, за съжаление. Ако си бях в България, други щяха да са нещата сигурно, но тук акушерката даже ми намекна, че и в 42 седмица ако се чувстваме добре с бебето, не е задължително да предизвикваме, ако не искам. Flushed Тия хора са луди, честно. Grinning
Много ти благодаря! Hug Моля се при всички ни да минат нещата гладко и скоро всички августови бебета да са в ръцете на мамите. И татковците, хайде Sweat Smile Flowers Hibiscus

# 217
Честито на новите ни бебечета Heart
Marayah искрено ти съчувствам, аз бях на преглед и докторката ми измери шийката 3'7?!?! Скоро и аз няма да раждам явно, ще си го нося до коледа Joy Според нея в следващите десет дена нищо няма да се случи... Ще си чакаме.

# 218
  • София
Искрено ви съчувствам на всички момичета, които още чакате. Аз последната седмица преди да родя се чувствах толкова тежко и зле, не можех да си представя как ще изкарам до датата на секциото. Вчера за първи път излезнах за половин час в градинката до нас да се разходя и се чувствах като перце. Нищо не ме болеше, не стъпвах тежко, не пуфтях, абе хубаво усещане Joy Стискам палци да ви се случат нещата максимално бързо и безболезнено.

Аз кърма продължавам да нямам. Имам капчици само когато се стисна, но така на струйки да излиза и да тека, няма такова нещо. Малката суче, но и дохранвам задължително с АМ. Пия какви ли не чайове, ям супи, пия много вода, но не тръгва тази кърма и това е. Може би е ген, защото майка ми също не е имала кой знае колко. Що се отнася до обличането- за момента я обличам с боди с дълго ръкавче и ританки. Не смея като че ли да й сложа къс ръкав, може би още мъничко да наддаде кг. и тогава.

# 219
Родилите майчета да ви питам  след колко време излязохте на разходка, в това топлото време сякаш няма да се устиска много, особенно ако има и други дечица в семейството и няма баби за помощ....

# 220
Почвам вече да се изнервям, снощи ПАК бях с болезнени контракции на 15 мин., Заспала съм и нищо, днес коремът ми тежи надолу, никакви контракции. Излязохме с баткото и изведнъж ми се зави свят. Едва се прибрах, кръвното добре, но пулсът скочи двойно. И отведнъж все едно нищо не е било.

Взех си за всеки случай два вида чай за кърма......

За излизане-ще се излиза. Просто ще гледам преди обед основно за дълги разходки, после ще търся сянка. В квартала има зеленина, така че не е проблем.

# 221
Ние излязохме около 10тив ден. Излизам и сутрин и вечер. Аз не усещам чак такава нечовешка жега. Даже днес има и ветрец. По- скоро вятър би ме притесняваше , отколкото жега.

# 222
И аз от няколко дни съм с болезнени контракции, но си минават. Снощи ходих на тонове вечерта, всичко е наред.
Нали ви се оплаках, че моя АГ е в отпуск другата седмица. Та вчера се притесних как 2 седмици няма да ходя на преглед (защото последно бях във вторник) и реших да отида да си пусна едни тонове.
И като отидох в болницата, се оказа, че той е нощна смяна. Като ме видя, вика "Какво става", а аз "Ами вие ми казахте, че излизате в отпуска и ме притеснихте" Grinning
Трябваше да го питам къде ще ходи на море, да си запазя и аз в същия хотел, та да ми е спокойно. Хем една почивка да му опъне. И без това 2-3 седмици никъде не смея да тръгна.
Христа, твоя термин кога беше?

# 223
Лайка, nulenceto, daiana66, kristina_,  Antoaneta/Cv/B, честити бебчета! Да са живи, здрави и щастливи! Много да ви радват! Бързо възстановяване на вас!

Дано не пропускам някоя родила мама, че едва ви изчетох.

Относно чакането - и аз съм след термин вече (по календар даже закъснявам със седмица). АГ каза, че засега ще чакаме 10 дни (но дали от терминът по календар, по ФМ или от 05.08, когато ми го каза, не разбрах). И аз тези дни се активизирах и поне свърших доста неща и дори успях да си отпочина, защото предните месеци ми бяха доста натоварени. Засега няма симптоми, само по няколко стягания и издуване на корема, 2-3 пъти да ме заболи за кратко, малко увеличено течение. Но ме съмнява, че като отида на преглед може да ме оставят вече и да ми пуснат системи, както при първото ми раждане. Но ще видим. При първата бременност всеки ден правех дълги разходки и въпреки това бях с предизвикано раждане.
А относно гърдите - бяха ми станали като със силикон - до към юни (бях много доволна, защото съм с чашка Б Simple Smile ) и после започнаха да намалят, а дори последните дни имам чувството, че са с размери почти като от преди забременяването. Ама важното е да имат кърма, но като намаляха не знам, как ще бъде.

Аз спрях около 22.07 Магнерота и Прегнакеър, които също имат магнезий, и също смятам Прегнакеър да си го изпия живот и здраве след раждането. Бебето на 14.07 в 36 седмица беше 3 кг на ФМ, и засега раждането ще бъде нормално, ако нещо не се промени.

Успех и късмет на всички чакащи раждането! Hands Pray

# 224
  • Sofia
Честно казано не знам, дали намалява. Ще опитам да се изцвдя, да видя колко има. Пия и чай за кърмене. А и той на два часа е на гърдите ми...
Мисля от утре да излизаме вече.

Общи условия

Активация на акаунт