Отговори
# 270
Да споделя при мен как са нещата. Днес ми е датата на термина, но все още нямам никакви индикации...освен стягането на корема. Акушерката ми каза, че до четвъртък ако нищо не се е случило, ще трябва да ме приемат в болницата, за да следят бебчето, но за сега няма да се предизвиква раждане. Наистина си е изнервящо и притеснително това чакане, особено когато вече термина минава, но да се надяваме, че накрая всичко ще си дойде на мястото.

Имам въпрос, относно бащинството. По принцип нали 2 седмици се дават, или колкото разреши работодателя?
Бащинството е 15 дни от изписването на бебето.
Необходимо е да се предостави пред работодателя документ за изписване плюс акт за раждане.

# 271
Да, но моя мъж ми каза, че чел някъде, че зависи дали работодатфля ще ти даде 5, 10 или 15 дни. Аз си мисля, че е задължително да са 15, по закон.

# 272
Да, но моя мъж ми каза, че чел някъде, че зависи дали работодатфля ще ти даде 5, 10 или 15 дни. Аз си мисля, че е задължително да са 15, по закон.
Няма такова нещо. Бащинствата е 15 календарни дни и се изплаща от НОИ.

# 273
  • София
Здравейте да се похваля днес се роди синът ни Ник, 3600гр 50см 08:51ч. Секцио Heart
Алекс, да ви е жив и здрав Ник, много щастлив и с много късмет в живота. Heart На теб бързо възстановяване Hug

Аз по инерция си взех дамската чанта с цялото ми портмоне вътре и имах някакви пари, но се оказа че не ми трябват, защото не ни пускаха да излизаме от отделението, заради КОВИД. Иначе раждането мъжът ми го плати в деня на изписването.

# 274
Александра, честито бебче Ник и от мен! Да сте здрави, щастливи и да си се гушкате и целувате скоро по цял ден
💙💙💙💙💙😊🥰🤱🌷🌞

# 275
По закон дават 14-15 дни от деня на изписването. Вече дали работодателят ще позволи да се използват всичките е отделен въпрос. Да, те ще бъдат изплатени от НОИ всичките, но той може да не си пусне служителя за целия период. Типичен пример с моя позната. Мъжът й излезе само 1 седмица в отпуск, защото не му позволиха 2, но от НОИ ще си получи парите за двете седмици.
Моят мъж пък е военен и му се полагат само 7 дни по закон, за пръв път е ощетен  за разлика от частните служители.

# 276
Честита рожда Александра много да ви радва... Да ви питам майчета кога падат пъпчетата нащо 5ти ден не е паднало кога най късно падат че вече се притеснявам всеки казва в болницата пада ама нашето не падна

# 277
Честито бебче Ник 💙

Нашето пъпче падна след повече от седмица след раждането

# 278
Много ви благодаря момичета утре ще си го видя, а пък днес вече станах и се оптвам да се движа за да може да се възстановя по бързо всички казват ако стоиш 24 часа без раздвижване след операция после ще те боли много повече и ще е по трудно и успяхме и аз и още две дами и го правим за нашите бебчета правихме упражнение на леглото после станахме и ходене до колкото е възможно все пак операцията е от днес такаче се надявам утре сутрин като дойде рехабилитатора да бъде шокиран Heart искаме да си гушкаме бебчетата утре и сме се настроили на тази вълна че го правим за тях сега се чувстваме по добре и след малко пак ще пробваме като дойде сестрата в реанимацията

# 279
  • София
Александра, да ти е честито бебчето! Да бъде много здрав и всички да сте много щастливи! Balloon Пожелавам ти бързо да се възстановиш, за да се гушкате и целувате и сигурно ще успееш с тази нагласа Relaxed

# 280
Честито бебче, Александра! Да расте здрав, щастлив, безгрижен и много да ви радва! 🤩 Бързо възстановяване на теб, но като чета си доста мотивирана! Дано скоро си го гушнеш момчето 😊🙏🏼

За пъпчето... Нашето падна на шестия ден. Не се шашкай щом няма гной или кръв да тече. На бебчето на съквартирантката ми в родилното падна на 2рия ден... 🤷🏼‍♀️

# 281
Привет на всички! Да се похваля, на 10.08.2020г. в 21:30ч се роди моето бебче Ния. Heart Тежи 2960г. Роди се естествено.
Бях ви писала тук вчера за съвет. Нощта не успях да спя, защото имах леки контракции. Към 5 сутринта дремнах, но се будех от болките на 10 минути. Сутринта започна леко. Имах контракции, но нищо сериозно. През деня нещата прогресираха. Болеше ме доста на всеки 6 минути. Все още не бях сигурна, че раждам. Не че болката беше малка, но просто в главата си се бях настроила за истински ужас. В 19:30ч вече реших да тръгна към болницата, защото болката се усилваше много. Приеха ме с почти 6см разкритие. Докато попълня документите, докато ми направят клизма и сложат абокат, бум 9см разкритие. Още 10тина минути и вече напъвах. С 2 контракции и 6 напъна излезе главичката. После и телцето. Повечето от родилния процес съм го изкарала вкъщи. Нямам вътрешни и външни шевове. Hug Надявам се да мога да поспя тази нощ, защото не съм спала от почти 2 дена (но едва ли).
Пожелавам на всички такова бързо раждане. Боли, но боли за кратко! Heart

# 282
  • София
ellocin, хубав разказ! Честита да ти е малката Ния! Champagne Да бъде много здрава и да ви носи много щастие! Balloon

# 283
Здравейте, момичета. Дойде и моят момент да се похваля, че се роди Александър 😃 3400, 50 см. С насрочено планово секцио към 10 сутринта, той реши да се появи 9 часа по-рано на същия ден. След приема в болницата, след около 3 часа ми изтекоха водите. Повярвайте, няма как да не разберете, те просто плиснаха 😃 Бърз преглед, 1.5 см разкритие и викнаха доктора за спешно секцио. Почнаха и контракции, които не знам дали от паниката, но ми се сториха болезнени 😃
На всичко отгоре и упойка не ме хвана, та ме резнаха на живо 😃 Приспаха ме, после ме събудиха и казаха, че имам момченце. Като цяло планът ми за раждане беше изцяло провален от един много космат младеж. Направиха изключение и ми го донесоха в реанимация, а вчера за цял един час 😍 само го пипам, гледам и не мога да повярвам, че е моето бебе. Ръчички, нокти, ушенца, леле, направо е неописуемо. Гледам го и се чудя мое бебе ли е толкова съвършено, особено предвид факта, че го виждаш час след "ваденето" изкъпан, облечен, абе красавец 🤣
Още не знам къде се намирам, малко ме е страх, че днес ще съм цял ден с бебчо, вчера като ревна и се стъписах, толкова ми е жал за него, толкова мъничък.
Иначе, на който му предстои секцио, спокойно. Мен особено не ме боля, но мен упойката на краката ме хвана със закъснение 😃 Докторите знаят какво правят, само ставането е трудно, аз реших да се вдигна 7 часа след операцията. Придърпва, боли, но повярвайте, вчера като дадоха бебчето, и си го вдигнах, и се разхождах изправена из стаята, все едно не бях оперирана. После като го върнах и ме заболя отново, ама това нагласата е страшна работа 🙂

Иначе честити Ви бебчета, момичета. Нека да бъдат много здрави, няма по-важно от това 😍 А на другите пожелавам леко раждане и скорошна среща с мъниците 🤱

# 284
Madjarova92, ellocin, честити рожби! Да са ви здрави, силни и много щастливи! Браво на вас, справили сте се великолепно! Много щастливи моменти с бебоците! Heart Hug Party Time

Общи условия

Активация на акаунт