Отговори
# 195
  • София
Antoaneta/Cv/B, честито и на теб! Balloon Пожелавам ти малкият Преслав да бъде много здрав и щастлив! На теб - бързо възстановяване и дано се почувстваш по-добре в най-скоро време! Relaxed

Преди малко се обадих на една приятелка, защото ѝ бях обещала още преди 4-5 дни, че ще ѝ звънна да се чуем, а тя милата реши, че се обаждам, защото съм родила. Е не съм ... Unamused

Килограми не съм мерила от седмица, но тогава бях +12. Качвах равномерно през цялата бременност и ще съм доволна ако оставя поне 5-6 в болницата. Relaxed

# 196
  • Denmark
За всички нас, които все още си чакаме. 😂

Утре влизам в 40г.с. А се очакваше да родя преди 4 - 5 седмици. 😀

А, такаа, ела в моя отбор! 😂

Днес - разходка със стълби и всичко = нечовешки болки в кръста, ниско долу и таза и контракции постоянно И нее, бебето си е все още на топло. Казах, че докато не родя, няма да стана от леглото. 😄

То как да разбера колко кг съм качила като аз се усещам, че съм един голям бидон с вода... Много са относителни. Разбира се не говоря за 25-30, но тези с по 5 кг не сте честни. 😄 Аз съм около +15, но от ден за ден мога да варирам с +/- 3 кг, така че изобщо не знам. Ако оставя 10тина в болницата, ще съм много доволна ама едва ли. 😄

# 197
Мен цял ден ме боли кръста,ужасно неприятни стягания,но не бих казала болезнени... искам да раждам вече 😭 В понеделник съм на преглед дано да ме изненадат с хубави новини,тъй като на последния преглед нямаше никакво разкритие,а бебето имало да слиза още надолу.  😔

# 198
Здравейте,да са честити новите бебчета,много радост на семействата им и да са много здрави и късметлий в живота! 🍀😘🍼

Аз да разкажа малко,опрацията мина доста добре,но самото чувство не е приятно хич поне за мен,бях със спинална упойка,започна да ме пуска около 2 часа след това,бебето ми го донасяха два или три пъти по малко,но аз пак не можах да спя,както предната нощ,днес се раздвижих,седнах на леглото чисто сама и само ме хванаха да стана и това беше,бебето цял ден беше с мен,сядам-ставам нямах избор на акушерката не и се работеше хич.. 😁,сега ми се падна готина и го взе да се наспя,жал ми е малко,но имам нужда,кърма нямам,по две капки коластра,слагах и на гърдите и с помпа нищо все още.. имам въпрос към вече родилите момичета със секцио,главата днев много ме боли пих няккви неща главно парацетамол,не минава та затова ислах да се наспя,докторката каза от упойката,аз изпих количества вода за да не ме боли,но явно не работи или наистина е от недостиг на сън,краката ми започнаха да се подуват днес,не по време на бременноста,щели още да се надуят това беше отг.,и за газовете да питам колкото и да е срамно,кога спират,понякога не мога да изпусна, а само боли? Извинявям се предварително,дано някой изкаже мнение. Благодаря! ❤

# 199
За болката в главата от упойката съм чувала, че минава до седмица. А колкото до подуването краката, на мен ми отекоха на четвъртия ден след операцията и ми казаха, че било от банките, които са ми наливали. За 2-3 дни се оправиха. А за газовете ми казаха, че първия ден имам за задача да изпускам газове, а на следващия да отида по голяма нужда. Неприятно, ама и двете със съквартирантката го правехме, много е важно да се прави 😬 Нормално е не винаги да можеш да ги изпуснеш, дори на следващия ден се случва. Просто трябва да се отпуснеш, а не да се стискаш 😀 Пожелавам бързо възстановяване! ❤️

# 200
Мен глава не ме боля, което е учудващо (страдах от мигрена преди бременността), затова тук не мога да помогна. Пий колкото можеш повече течности даже насила.

За подуването - през бременността не са ми отичали краката, обаче виж дена след операцията...първо единия, после другия...като някаква страница бях, чак след 7-8 дни ми минаха отоците.

Иначе и на мен ми се надуваше корема от газове, рядко успявах да се облекча. Чак се виждаха как се издуват червата и как преминава като вълна през тях. Поисках си и свещичка за изхождане. За съжаление не ми помогна кой знае колко, даже и вкъщи продължи това положение. Пих дуфалак и сутрин на гладно гореща вода и се оправи положението.

# 201
  • Sofia
За килограмите да си кажа Grinning Влезнах да раждам 71кг. Началото на бременноста бях 64кг. Днес се премерих за 1ви път и съм 61 кг!!!! Това не съм го очаквала. С диети и спорт не можах да  сваля до толкова.... И коремчето ми не е голямо вече.

# 202
  • София
Ето това вече звучи супер обнадеждаващо Smile

# 203
  • Sofia
Ето това вече звучи супер обнадеждаващо Smile
Надежда винаги има Grinning Grinning
Истината е, че нямам много време за ядене... Като спи бебето, се опитвам да спя и аз. Освен това, май от кърменето наистина се отслабва Thinking

# 204
Разбира се, че има надежда

8 дни разлика... И аз подкрепям, кърменето помага за сваляне.😘

# 205
Здравейте и честито на всички вече мами!!! Отдавна не съм ви чела но ми е супер лудница, тепърва още гладя а след около седмица ми е секциото, направо ужасс..
Относно отслабването, аз първия път напълнях с около 10 кила по време на кърменето, страшно много огладнявах след всяко сучене, така че не се знае..
Аз да ви питам дали трябва да се мажем за стрии и след раждането, честно казано въобще не помня, макар че ми е трето?

# 206
  • Denmark
Доколкото знам е даже по-важно да се мажем след раждането. Аз напоследък забравям и се надявам с бебето да се подсещам като мажа него, да мажа и себе си. 😄

А колкото до яденето и кърменето - със сигурност се огладнява, но нали е важно колко и какво хапваме. 🙂 Аничка, ти като нямаш време да ядеш, това не повлиява ли на количеството кърма? 🙄

# 207
Както споменах, моята кърма намаля. Не знам дали е от това какво ям или от това колко ям. Като на двете отговора е почти нищо. Но пия много вода.

# 208
Май не е до ядене тази кърма, а до спокойствие и ген. Първото дете го кърмих доста време, ама с много зор де, въпреки количествата храна, която поемах, а при второто ми спря още в началото, ей тъй от нищото, много се разпокъсвах между двете деца и от неспокойствие сигурно..а една приятелка постеше даже, а кърмата й се лееше!

Сега гладейки се чудя дали ще имам нужда от повечето неща, в крайна сметка с какво ги обличате бебетата по това време, има ли нужда от дълги ританки и бодита въобще, да не говорим за елечета?

# 209
Аз ползвам дълги ританки, ромпъри и дълго ръкавче за през нощта. През деня си стоим по боди с къс ръкав и боси крака 😀

Общи условия

Активация на акаунт