Паническо разстройство - 45

• 45 211
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Аз отдавна се шегувам с това че нещо ни пускат по въздуха, ама нищо чудно да е истина.
Liiya, не съдя никого от моята камбанария. И не съм против АД, а против дългогодишен прием. Няма как да не полагаме усилия. Да кажем че с АД ни е добре, чувстваме се супер спокойни,
(което не го вярвам всъщност, и с АД има и добри и лоши моменти ), пили сме ги година-две, е, значи е време да опитаме да се справим сами. Да пием АД с години може би е скриване на главата в пясъка. Даже може би като минат много години, замислете се, толкова ли сте добре, постоянно, не го вярвам. Мозъкът свиква,  кризите са позамазани, но не са изчезнали. Ако някой тук пил АД повече от 10 години каже че през този толкова дълъг период всичко му е било цветя и рози, мисля леко ще послъже. Ама така, с ръка на сърцето си признайте. Да не говорим ако АД не се "уцели" какво става. Пиеш втори, трети АД.... Това искам да кажа, че според мен дългия прием не те прави по-силен и по-спокоен. Просто си спестяваш кошмара на спирането. Защото колкото по-дълго пиеш по-трудно спираш. Няма как да е лесно, а дългия прием според мен е избор на лесния , но грешен път. Съжалявам ако разбуня духовете тук. Пак ще кажа , дано не, но ако се наложи пак ще пия АД, но веднага, щом се почувствам по-добре, ще се боря да се справям без тях. Не съдя и не налагам мнение, но нали сме тук да споделяме и обменяме мнения. Ето, това е моето.🙂
Ето казвам ти. Аз пих Серопрам 20 г.. През това време имаше и добри и лоши моменти, но не може да се сравнява с положението което беше преди АД.
Преди месец доктора ми смени АД. Явно за толкова много години Серопрама вече не действа така както в началото. Сега го заменихме с Цирпалекс. Сега е по-добре отколкото със Серопрама. Мисля да пия Ципралекс още 20 г. пък тогава ще го сменям с някой друг Simple Smile ако съм жив все още, разбира се. Поне АД има доста, докато ги изредиш всички и той живота си минал Simple Smile

# 226
  • София
Аз изобщо не съм сигурна, че ми действа Есцитила. Тази сутрин си имах криза с всички екстри, а предните дни все някакви неразположения. Ама защото знам от вас, че трябва да стисна зъби и стискам. Кога евентуално може да се говори за АД, който не действа?

# 227
Към Кура булгара: Това ми звучи като онази реклама за содата "пиеш от 20 години и твърдиш че помага" 😀 Шегата настрана, всеки знае кое е най-добро за него. Аз понякога се плаша от това че съм зависима от лекарства. В моя случай , тези за кръвното. И си казвам , ами ако стане нещо сериозно , катаклизъм някакъв, нещо по-сериозно от коронавирус, какво ще правя, ако няма от къде да си купя лекарства. Ама да се надяваме че няма да се стигне до там.

Елдорадо, да, трябва да се стиснат зъби в началото. Обаче ако мине месец и половина  и няма подобрение никакво, мисля че няма и да има. Говори с твоя психиатър.

# 228
  • София
Елдорадо, аз ти казвах и преди, че имам като твоите симптоми, когато съм на черешата. Открих накрая, че Спазмалгон ми помага.
Ако не ти се бърка с другите лекарства, просто го пробвай.
Ти на толкова много лекари и изследвания ходѝ, и по Спешни кабинети, че няма начин нервите ти да са наред. Мислѝ си за нещо елементарно, което за съжаление още не си открила. Нервата може да удари къде ли не. Както при мене - прави ми спазми на храносмилателната система, пулсът ми се вдига до небето, цялото ми тяло се тресе все едно ще се мре. А дори нямам сериозен проблем в храносмилането, поне нямам болка.
Ето днес съм така, защото не зная как да кажа на привидно добронамерен и праведен човек да ****************. И понеже ми се струпаха двама такива днес, получих криза. Но знам откакво е и не се шашкам. Дори не желаех да се тровя с лекарство и си направих чай от мента. Но не ми подейства. Тогава се обърнах към ментовката и ми мина. 50 мл приятно разливаща се топлина, която се оказа и лечебна. Направо Еврика.

# 229
Аз от 7 години пия Ципралекс  и Флуанксол ( понякога ги забравям и лятото пия по половин)и да ви кажа честно съм Ок почти не помня да съм имала кризи, но като се сетя преди да ги започна какво беше и ме е страх да ги спра. Имам чувството, че от самата мисъл, че ги спирам ще получа ПА

# 230
  • Перник
Здравейте искам да ви попитам според вас кой вариант е по-добър- АД с години( може би и до живот) или без АД , но постоянно пиене на бензо?
 Питането ми е лично за мен, защото аз откакто пия Ципралекс  и Флуанксол се чувствам Ок и не прибягвам до бензо( пия 2-3 пъти в годината по четвъртинка) но ако го спра ме е страх че ще имам нужда все по често от Клонарекс
Въпроса е безмислен. Бензо не се пие с години - уврежда. АД до живот е често срещано и как да кажа, приеми, че е като лекарствата за автоимунни, кръвно и т.н. Не е по различно.
Какво уврежда бензото? И при какъв прием количество /време

# 231
  • София
Хора, мога ли да пия аналгин? Един зъб ме засвитка здраво. Пия Есцитил, Ремирта и Ксанакс? На всичко отгоре се намирам в град без денонощни зъболекари.

# 232
Добро утро
Понеделнишки хич не започва добре. Още със събуждането в 7 и докато се оправях вкъщи за работа ме тресна пак страха, нереалност и треперене. Взех си такси и като пристигнах в работата 20 мин съм стояла пред вратата, рева и не мога да вляза в офиса. Възможно ли е всичко да се връща отново. Не знам как ще изкарам до 5 ч и въобще какво да правя.

# 233
Здравейте хора,

определено има я бури , я нещо друго. Аз се държа като цяло, имах една лека атака преди 10 дена, когато реших ,че ще припадна навън с малката,но се освестих и ми мина за 1-2 минути.

След това стабилизирах леко положението,  обадиха се обаче стомашните ми проблеми , които си докарах още със започването на тази нервна история. Взех пробиотици и Мастиха от Хиос, като цяло и стомаха се поуспокои тези дни. Отвреме навреме обаче ми се гади, все още не мога да разбера дали е от нерви( най-вероятно).

Имах късмета да прочета за рак на панкреаса и хайййдее , здравей Хипохондрия. Това е  първият ми по-труден период от Февруари насам. Отдавам го и на биологичната си памет - предните 3 години най-тежките кризи имах точно Август месец. Истината е,че си нямам идея дали такава памет съществува въобще :Д

Все още си пазя палео диетата и се движа по много. Започнах и да плета,което намирам за много отпускащо, нищо че съм на 29 и ми е рано. На работа също отстоявам себе си по-лесно и не се връзвам на дребни случки много много. Започнаха да ни връщат и пълното работно време, за което ви черпя виртуално.

Сега чакам да ми пристигне каничка за прочистване на нос. В нея се слага разтвор с морска вода и се изсипва в ностната кухина. Освен, че лекува алергии, този метод казват че балансира и нервната система, не съм сигурна на какъв принцип. Ще пробвам и ще кажа, че  носа ми е 24/7/365 дни в годината яко запушен.

За спането не мога да се оплача, сънувам си, дори да се събудя си заспивам пак, не съм уморена сутрин..ооо и още една малка победа - всичко беше ок с диетата, обаче често си купувах чипс или подобен джънк, от което си ме беше срам направо. Не можех да се откажа просто, а ми ставаше тежко от тези боклуци, егати - захарта махнах по-лесно. До миналата седмица, в която се осъзнах ,че съм минала през магазин и дори не съм се сетила да мина през щанда с боклуци. От тогава нито ми се е прияждало, нито съм се сещала. Гризането на всевъзможни неща ми беше начин да се самоуспокоявам, и се радвам че вече нямам нужда от това.

И така - това е от мен, чета ви, но за повечето теми нямам как да помогна и затова и не пиша. Simple Smile

# 234
Данжелита, може би точно защото е понеделник. Днес е трудно, утре по-малко трудно и така полека. Дръж работата, че без работа по-зле. Някак си , знам по себе си докато ходех на работа, през уикендите се отпускаме и в понеделник ни иде да се гръмнем на тръгване за работа. За жалост не бива да е така. Моят терапевт,миналата година казваше "работата трябва да те вдъхновява, те кара да летиш" е...си, къде е тая работа. 😀. Данжелита не мисли за връщане на кофти моментите, приеми че това е само понеделнично.

# 235
Сали и аз си мислех, че защото е понеделник, но не. Обадих се на пси и тя ми се накара защо си правя своеволия с хаповете, като току що ми е присветнало и съм взела да ги намалям веднага. Пусто не мога и не мога да се примиря че ги пия. 10г се боря да махам велаксина и сега още 1 АД ми добавиха. Примирих се вече с първото, но с другото не мога. Егати. По лесно спрях ксанакса от тъпото тритико. В работата ми се носи славата днес дочух, че съм егати пердето щом се били събрали всички шефове в кръг и аз съм минала през тях за ве цето. Те предпочитали да се напикат, вместо да минат.
Което направо ме смая. Аз и перде. Нищо ама нищо общо.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 19:25 от Danjelita1

# 236
  • София
Аналгин може, нали? Откачам от болки. Минах сутринта през зъболекар, ама полза няма.

# 237
Аналгин може, нали? Откачам от болки. Минах сутринта през зъболекар, ама полза няма.
Може мн ясно не се тревожи, колко пъти съм пила и то с ксанакс. Нищо няма да ти стане

# 238
https://youtu.be/xltKeze0LEY
Пускам ви един клип, някой пък може да извлече полза от това. На мен ми помага.. Както и упражнения, които си правя..

# 239
  • София
Имате ли идея дали може зъболекарска упойка с нашите лекарства? Май ще се стигне до ровене в зъба. И то в Шумен🤦‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт