Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 770
  • 333
  •   1
Отговори
# 270
Можеш, можеш да отрезвиш, защото точно така непредубедено го виждат отстрани хората. Аз продължавам да твърдя, че е нехранимайко. А тя има глава, познава го, ще прецени за нея какъв е и защо е такъв.

Любовта си отива, да. Братан, как ми се иска да си прав, ама не, брат. Бащата на моето дете се кълнеше, че не може да живее без нас. Просто му съборих неговата представа за семейство и той вдигна после платната – нищо. Ни вопъл, ни стон. А толкова обичаше детето. Ами, може, но то това дете иска да му покажеш, че го обичаш. Може би отмъщаваше на мен, като съм направила такъв избор "да се оправям сама". Но това не е обич към детето за мен, а егоизъм. Та такива неща, животът е цветен, няма черно и бяло. Мъжът и жената могат да се разлюбят, но детето си да разлюбиш, когато вече не си с майката/бащата...

# 271
  • София
Всъщност, много хора не се обичат и правят деца да се задържат насила заедно.

# 272
Любовта си отива,но задълженията,особено към децата ти остават!

Принципно да, но много мъже като се развеждат, го правят не само с жените си, но и с децата си.

# 273
Любовта си отива,но задълженията,особено към децата ти остават!
Ей това звучи мега гадно.
В интерес на истината, търпях бащата на дъщерями изключително кратко време  и не съжалявам за това. Той не ме обичаше.

# 274
[quote
Авторке, имаше ли ефект препирнята ни тук за теб. Промени ли гледната си точка пи ситуацията ви с грам?
[/quote]

Затвърди се - че не е добре работата. Реално ще дам още малко време шанс дас е променят нещата, най вече заради децата и хубавите спомени. Пък особено като се роди бебето, тов си покаже кой накъде. Ще опитам пак да говоря, макар че нз дали има смисъл. Всеки път чувам само, че ние сме му най важни, но виждам друго на следващия ден

# 275
Всеки от нас има някаква лична история. Става грозно, когато я пренасяме върху другите.
Съни - бъни, пожелавам ти лека бременност, раждане и благоприятна динамика.

# 276
  • France
Съни, разбирам те когато казваш, че обичаш спомена за него Hug Бърнаутът е сериозна диагноза и явно не е успял да изплува. Моля те, само не вдигай тежко, не е хубаво да се изсипеш на 50 години.

За съжаление любовта е крехка и понякога ефемерна. И си отива без да се обясни как и защо. Това, което трябва да е вечно са обичта и задълженията към децата. И това няма нищо общо с клетвите и подписите между двамата родители.

# 277
Ами той е бил на крачка от бърнаута, но се е усетил и е направил рязък завой - точно затова напуска и работата си. Това, че е женен, не го лишава от правото на личен избор и желание да преосмисли живота си, НО не трябва да забравя отговорностите си и да бяга по тъча. Авторката споделя, че първоначално е приемала решенията му и новите му увлечения, но нещата са излезли от контрол.
Ако беше продължил, без да промени статуквото, може би действително щеше да бъде с диагноза бърнаут и извън строя психически и физически за поне 2 години. Т.е. промяната така или иначе е била наложителна. Въпросът е как да се постигне балансът между новите му потребности и задълженията към семейството. С игнориране и отлагане проблемът няма да се реши, а разговорите явно се нуждаят от друг подход, не укори и конско, че той като дете да се съгласява привидно, само и само да спрат да му дуднат.
При всички положения насила хубост не става. Ако това, което има, за него не е ценност, тогава по-добре да не си тровите живота взаимно.

# 278
Ами той е бил на крачка от бърнаута, но се е усетил и е направил рязък завой - точно затова напуска и работата си. Това, че е женен, не го лишава от правото на личен избор и желание да преосмисли живота си, НО не трябва да забравя отговорностите си и да бяга по тъча.
+1
Колко пък време се търси нова работа? Човек с трудов опит за месец-два намира, пък за 10 години заедно двама работещи все имат спестявания да издържат няколко месеца без доходи.

# 279
Sunny bunny, родителите му нали са живи? Спечелете ги за съюзници! На ваше място, бих отишла право при тях, когато ми дойде до гуша!
Между другото, много такива познати имам, нещо спичат и изведнъж започват да развиват духовност някаква и съответно връзките им се разпадат.
Затова, ако искате да запазите вашата, идете с детето на гости у свекърва си, а половинът да отиде да спи на Орлов мост, щом така иска.
И пак казвам - нека неговите роднини са на ваша страна.
А решението ще вземете няколко месеца след като дойде бебето.

# 280
Прочетах първия пост и прегледах някои от коментарите. Не разбирам как с лека ръка се съветва жена с дете и бременна, с 10 годишен хубав брак да махне с ръка и да си тръгне при наистина първи проблем.

От това, което авторката сподели, мъжът е бил, а и явно още е в криза. Какво стана с това да сме заедно в добро и лошо? Явно той е бил на ръба, според мен има нужда от помощ. Кофти момент е "избрал" за кризата си, но пък и без да се опита авторката да намери решение и да му помогне, няма как да знаем какво ще се случи.

Мъжете и те са хора, да не говорим, че психически са по-нестабилни, но и по-рядко склонни да потърсят помощ именно поради разбирането, че трябва да са силни и подкрепящи. Нивото на самоубийства при тях е статстически по-високо.

# 281
Такива не се самоубиват, само изкукуригват леко и се почва - паневритмия, веганство, бяло братство, нинджи и прочие. Правят си сбирки на себеподобни и се чувстват живи, междувременно си пишат по групите.
Авторката според мене трябва първо да проследи развоя на обстоятелствата, защото сега не е времето да взема решение за брака им.

# 282
Не е нужно да се самоубива, поведението му индикира проблем. Ако например детето ви на 11 години, започне да се напикава през нощта, ще го зарежете ли, защото е е променило, или ще потърсите причината?

Този човек и е партньор и да, разочароващо е поведението, но може да има сериозна причина. Не казвам, че не може и да е афера, но за сега няма такива индикации според авторката.

# 283
Прочетах първия пост и прегледах някои от коментарите. Не разбирам как с лека ръка се съветва жена с дете и бременна, с 10 годишен хубав брак да махне с ръка и да си тръгне при наистина първи проблем.
Защото този проблем е избор и е избор в кофти момент, и този избор продължава вече 2 години, не е изникнал току-що и се влошава.
Защо авторката да се фокусира и върху мъжа, като вече има едно дете, което той не поглежда, а друго е на път? Това ли е хубав брак?
В брака са двама. Ако единият не може да си нареди приоритетите и хобитата му са по-важни, е цинично да натискаш другия да крепи нещо, което е тръгнало да се руши отдавна. А този друг кой ще го подкрепи?

И тая работа с бърнаута също ми е съмнителна точно в този момент.

# 284
Между другото, колежката ми от 2 години се храни с добавки на Хербалайф и посещава сбирките им. На път е да си загуби работата. Чавка е изпила мозъка и. Тази жена се превърна в манячка. Единственото за което говори е храна. На работа е много зле и постоянно допуска грешки. В тях си се изнесла от семейната спалня и освен за много глупав смята мъжа си за нечист,защото ядял много месо. Тя и мен започна да се опитва да обижда, въпреки че я прикривам и и оправям грешките. Абе явно и липсва някакво важно за мозъка вещество, защото не и функционира изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт