Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Кръстена съм,ходих миналия месец на манастир,взех си гривничка и вода,мия си очите но не помага............ Да и нерви ме бият или ми става мъчно и започвам да плача всяка сутрин е така,будя се нощем,до преди два месеца спях нормално,сега съм във 7 месец и още толкова не ме лови сън,да не говорим че понякога място не си намирам......

# 571
Момичета, всичко през бременността е хормони. Не се шашкайте толкова. Нещата са поправими само да излезе бебето, но тогава според мен нещата биха изглеждали дори малко по-страшно.

# 572
Кръстена съм,ходих миналия месец на манастир,взех си гривничка и вода,мия си очите но не помага............ Да и нерви ме бият или ми става мъчно и започвам да плача всяка сутрин е така,будя се нощем,до преди два месеца спях нормално,сега съм във 7 месец и още толкова не ме лови сън,да не говорим че понякога място не си намирам......

Тогава добре. Но пии по-често от водата, може и молитвички да си четеш. Със сигурност няма да навреди Simple Smile

# 573
Дами , изключително съм притеснена .
Днес чух “фъс” от под мивката . Отварям о гледам препарата за хлебарки от само себе си незнайно как се спукай и фъшти няколко минути . Аз първо миризмата усетих и тогава отворих да погледна , помислих че е газ, понеже коиперацията е газифицирана.
С две думи подишах 2–3 минути и съм много притеснена . Дори на небременните се препоръчва няпускане на пространството след напръскване . Вярно количеството е различно , но все пак . Моля някой ,ако има опит да сподели .

# 574
  • София
Нищо ти няма Heart

# 575
Здравейте, преди 2 седмици с приятеля ми правихме секс( аз бях в цикъл), но го извади преди да свърши. А преди една седмица отново правихме, само че не бях сигурна какво сме направили и пих хапче ескапел. Всичко беше наред. Даже 4 дни след хапчето си направих тест за бременност и беше отрицателен. Проблемът е там че в момента 6-7 дни след последния полов контакт започнах да имам вагинално кървене и не съм сигурна дали е цикъл( ако е цикъл идва твърде рано). Някакви идеи какво се случва?

# 576
Какво може да се случва след хормонално хапче, взето без да е нужно? Пълна хормонална обърквация. Пише го дори в листовката.

# 577
нормално е след прием на орален контрацептив.

# 578
Имам въпрос за обременяването с глюкоза. Правих го в ранни седмици, защото бебето вървеше голямо. Оказа се, че нямам диабет. Сега съм в 26г с, но много ми се яде сладко. Всеки ден ям суха паста, вафла, не е кой знае колко, но хапвам по нещо.
Трябва ли пак да пускам това изследване, което не е приятно все пак?

# 579
Yan, по принцип желанието за сладко не е непременно свързано с наличието на диабет,както и често симптомите на диабета остават незабелязани. По принцип диабета най-често се проявява между 24 и 28г.с и доста лекари назначават обременяване, за да не остане диабета скрит. Дали да се подложиш е изцяло твое решение обаче, разбира се може да се консултираш и с АГ ако искаш.

# 580
Благодаря! Аз вече го правих, но в 4 месец мисля, че бях. Мисълта ми беше повторно прави ли се? Ще питам и АГ, но мисля, че не се повтаря Thinking

# 581
  • Седмото небе
Мисля, че в по-късни седмици се пуска пак контролно, щом е правено веднъж. Но пак е по-преценка на лекаря. Това че ти се яде сладко не мисля, че има общо с диабета.
Аз тия дни също налитам доста на сладости, за сметка на месото, солените и тестените неща, които ме привличаха неудържимо до преди 10ина дни.
Обременяване с глюкоза правих в 11 или 12 седмица...? Но със сигурност ми казаха, че по-натам ще го повтаряме. При мен най-вече заради това, че майка ми е с диабет и леко завишено тегло, а и аз съм доста склонна към лесно напълняване. Преди време при мен се съмняваха и за метаболитен синдром, който така и не доказаха.

# 582
Мисля, че нямаш нужда. Един от симптомите е пиенето на много вода, а не яденето на сладко.

П.п. то твоето ядене на сладко за мен си е ежедневие, дори преди бременността. Доста бременни май налитаме на въглехидрати.

# 583
Може повторно и даже повече. Аз лично сега ще го правя за 3ти път,защото съм рискова. Ако и сега е наред мисля,че ме чака още едно 30г.с.

# 584
Аз не съм правила никога,но нямаше и причини, но иначе 8 и 9месец си хапвах редовно по вафличка на ден😁😁

Общи условия

Активация на акаунт