Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 981
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета.
Имало ли е други освен мен с болки ниско долу главно в ляво, пробождащи, по леки по силни, на моменти ги има на моменти ги няма (9-10г.с), просто като някаква странна тежест. Днес бях при следящия ме, вагинален ехограф, бебето движи има пулс и маха с ръчички, гледа шийката на матката и там всичко е наред. Каза да продължавам с ношпа 2по 2 сутрин и вечер, но все пак се притеснявам...
                   Аз съм така, особено вечер ме реже като при силни болки пред или по време на цикъл. Не пия нищо,то си минава само,дори,когато мн мърда пак ме боли много

# 556
На мен също ми се наложи да слагам Гиназол еднократно,но съм забравила колко време след това изтича.Гъсто ли е или воднисто?
Ами, трудно да се каже... на бельото има мокро петно и в центъра му понякога се вижда малко от крема, но не всеки път. А като изсъхне, по-бяло стои самото петно, с ганици къде е нацапано. Но не мога да хвана “изтичането”, то е само на бельото т.е. не го усещам като да тече, а като се случи вече го усещам на самото бельо... ох, ама и аз как го описвам....

# 557
Сигурно е от крема,но ако продължава отиди да те погледнат.В коя седмица си?

# 558
Сигурно е от крема,но ако продължава отиди да те погледнат.В коя седмица си?
В 24 г.с. Утре следобяд имам час при моят АГ, затова все още не съм хукнала към болницата, и реших да попитам дали има и други с такъв опит 🌸

# 559
Може да му звъннеш и да споделиш какво те притеснява.

# 560
  • Седмото небе
Да го предам и аз за нормално значи..
И аз последните дни съм станала непоносима..
Всички ме дразнят с никой не ми се говори когато остана сама вкъщи и излизам на разходки с кучето пък се чувствам адски самотно.. просто тези хормони бушува като луди.. имам чевството че се върнах в първия триместър
                                                    И аз съм така,да не говорим,че 5 дни се будя в 4 сутринта и край да заспя.... по цял ден ми е ужасно,сърцебиене,световъртеж, ту съм нервна,плача,имам главоболие,излизам,но ефект няма... а мислите ми оше по зле станаха😪😪😪😪😪😪😪😥😥😥😥😥😥😰😨😨😨😨адски ми писва вече
Убеждавам се, че това с безсънието, сърцебиенето и нервността явно е обща болка. Вие в коя седмица сте? Аз съм в 23+2... Още 10-15  дни да издържа ще е добре, че имам да ходя на работа. И ако не съм отпочинала добре ходя като сомнамбул и едвам си върша задачите. После като изляза в болничен няма да ми е такъв проблем нарушения ритъм на сън-почивка и ще си спя, когато ми е кеф и мога. Но дотагава се надявам да имам сили... Добре, че поне имам нормален апетит и успявам да се храня добре, иначе само на витамини ще грохна бързо.
Тия дни се опитват и киселини да ме притесняват. Имам под ръка Талцид при нужда. Съседката, която е със седмица назад от мен пък е доволна от Необинацид. И него ще пробвам. Вие имате ли такъв проблем и какво правите срещу тия гадни киселини?

# 561
Момичета, относно сърцебиенето и тревожността, изследвали ли сте щитовидната жлеза? Знам, че там нещата могат да да свързани.
Bqloto, да обадих му се, каза че е най-вероятно е от гиназола, но утре ще видим.

# 562
Момичета, при бременност нормално ли е СУЕ да е повишена? При мен е 23, при норма 15, но не ми се вижда проблем, тъй като останалите показатели са ми в норма. Урината ми е чиста, вагиналния секрет също, левкоцитите са ми в норма. Ако има запознати, ще се радвам да чуя мнения.

# 563
Момичета, при бременност нормално ли е СУЕ да е повишена? При мен е 23, при норма 15, но не ми се вижда проблем, тъй като останалите показатели са ми в норма. Урината ми е чиста, вагиналния секрет също, левкоцитите са ми в норма. Ако има запознати, ще се радвам да чуя мнения.
И при мен се върти в този диапазон, до сега не са ми казвали да е проблем. Реф.стойности на различните лаборатории също се разминават. това намерих като инфо за стойностите, не знам до колко може да се разчита на него.

# 564
Нормално е.

# 565
Нормално е, именно заради бременността. Иначе, ако няма бременност би било високо.
Аз пък точно обратното се притеснявам. Моето преди 2 седмици беше 26, а вчера излезе 10. Не знам дали това е нормално - да е толкова ниско. При бременност СУЕ се увеличава, но не знам дали е задължително да се увеличи.

# 566
Момичета, относно сърцебиенето и тревожността, изследвали ли сте щитовидната жлеза? Знам, че там нещата могат да да свързани.
Bqloto, да обадих му се, каза че е най-вероятно е от гиназола, но утре ще видим.
                                        Аз ходих миналата седмица,на пипане каза че е добре ,пусна ми изследвания но само на нея а не всичките и беше всичко наред,говоря че не за всички хормони.  И на мен всичко ми се увеличава,въртя се като колело и пак стигам до лошото,тези мисли и усещания не се махат,ужасно е

# 567
Те от самосебе си няма да се махнат, от теб зависи. Дръж се постоянно ангажирана за да не ти остава време мислите ти да се реят свободно. Излизай на въздух и се разхождай навън, колкото се може по-дълго. Промени си хранителния режим и консумирай повече храни, които стимулират производството на серотонин. Посети психолог. Общувай и се виждай с приятели по-често. Изтегли си комедии, гледай онлайн скечове, смешни клипове с животни и деца, слушай музика. Изследвай си хормоните. Пий много вода.

Това е на първо време. Няма да стане за един ден или седмица, но и натрапчивите мисли не идват за един ден, а са хранени и подклаждани.

Успех!

# 568
Добро утро,искам да попитам освен докато някоя майка е била с депресия и паническо разтройство,,имала ли е периоди да не може да спи с дни??? Вече една седмица не мога да спя,ставам и лягам със страшен главобол+натрапчивите мисли,страха и напрежението,имам чувството че не мога да пазя равновесие,но имам и световъртеж....

# 569
Доста хора се оплакват от натрапчиви мисли и други психични състояния. Светена вода (от православната Църква) пиете ли през бременността? Много помага и за бебето. Светена вода може да изсипете и в 2л. шише и да си доливате с обикновена, тя пак се освещава. Може и вода от аязмо да се пие, но тя не може да се долива. Като заговорих за това е добре човек да е кръстен и после да кръсти бебето възможно най-скоро.
Извинявайте ако има нещо, дано съм била полезна.

За спането и аз имах период в който спях по 4 часа нощем. Просто като се събудиш и не ти се спи или киселини почват, или нервички по краката... После през деня си доспивах.

Общи условия

Активация на акаунт