Колко често мъжът Ви говори с майка си и как я нарича?

• 8 834
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
Тя не обича обръщението "майко" и той й казва "мамче". Тя също понякога го нарича така. Определено не ми звучи наред.

Иначе се чуват около 2 пъти в седмицата, но по-често си пишат в Месинджър. Тя му звъни дори когато сме на почивка, а аз лично искам поне една седмица в годината без телефони. Естествено, нормално е да кажеш на родителите си, че си пристигнал до точка Б и си добре, но рапорти през ваканцията - не. Иначе аз се чувам почти всеки ден с майка ми за 1-2 минути, но поне когато сме на море или в чужбина й казвам, че искам да си почина и да забравя за телефона.

Пу..пу...дано не ми се паднат такива снахи.
Чува се когато иска, по колкото иска и говори с нея както иска.
Та тя му е майка.
Да не се чува в отпуската - защо? Тебе те дразнело...ми чувай си се в майка си колкото искаш.

P.S. Чудя се защо психолозите станаха толкова модерни. Ами то хората си имат някакви измислени представи и видиш ли ако другият и цялото му семейство не се вписва в тях - проблем.
Ми психолога ще ви го реши.
Да си призная, взела си се на сериозно. Отпусни се и се забавлявай. Най - вероятно мамчето ще те прати в пета глуха, така че поне се опитай да извлечеш най-хубавото от тази връзка.

# 136
  • Най-красивата страна
Съпругът ми ходи при майка си два пъти месечно.
Обажда се по телефона веднъж седмично.
Нарича я ,,майко,,.

# 137
Искам да разбера,защо толкова жени се дразнят на елементарната комуникация майка-син?Като се оженим или загаджим и да хванем телефона на мъжа и да изтрием номера на майка му ли?Ами утре и вашия син ще има семейство,да ви ритне ли ?

# 138
Аз не виждам и нищо странно в това да се споделя за храната и почивките.
Обаждам се на моята майка като готвя нещо, а не зная точно как да го приготвя или пък и казвам какво ново съм сготвила. Понякога и тя покрай мен започна да експериментира с нови неща.
За почивката по същия начин и споделям за впечатленията си.
Разбира се, съобразявам се и го правя не примерно сакато вечеряме, а ако мъжа ми гледа тв(примерно) отивам в другата стая.
На мен ми е неприемливо да правим нещо заедно, а той да се отплесне по телефона. Отиваме на разходка заедно, а той половин час да говори по телефона. Това не мога да го приема за нормално и съм му го казвала. На мен ако ми се обади някой гледам до 2-3мин да съм приключила. Ако е майка ми директно и казвам, че в момента съм заета и ако не е нещо спешно ще и се обадя по късно.

# 139
Искам да разбера,защо толкова жени се дразнят на елементарната комуникация майка-син?Като се оженим или загаджим и да хванем телефона на мъжа и да изтрием номера на майка му ли?Ами утре и вашия син ще има семейство,да ви ритне ли ?
Абсолютно подкрепям. Докато сме снахи се дразним , а като станем майки вече е друго. Не може с двоен стандарт.
Моите се чуват колкото сметнат за необходимо, не им броя пътите нито темите. Използва майко и майче. Включвам се и аз в разговорите  , ако имаме нещо да си кажем. Радвам се, че мъжът ми има нужда да се чува с родителите си. Човешко е. Бих искала и с моя син да поддържаме една такава нормална необсебваща връзка. Живот и здраве дано снахата позволи.

# 140
По въпроса за почивките: не искам да ми звънят - телефонът седи в хотелската стая. После се връщам и преглеждам, ако има обаждания. Мъжът ми си го носи с него. Да си му звънят. Това е проблем до децата. После и да ти звънят, ако си хукнал да гониш детето по площадката/плажа/планината, оттече работата.

# 141
Ами то трябва да ѝ се иска позволение по време на бракосъчетанието. Пред свидетели. Каже ли “да”, да няма после - ама не сме уточнили колко пъти и за колко време, както и съдържанието на разговорите. Отделно да има съгласие и за социалните мрежи и личните срещи, щото и там майчетата ядат ценно общо време.

# 142
Аз искам да повдигна друга тема. Толкова ли не обичате родителите си (тези, на които им е странно и дори осъждат това поведение), наистина ли сте отгледани и израстнали без любов, без разбиране, без родителска подкрепа?

Аз, на 35, ми е голям кеф да лафя с мама. Ама тя е кисела мацка - разбирам че някои майки може да са по-скромни. Говорим си за мода, вика ми поръчай ми тва, тва, тва, тва, тва и тва и от там тва и ми търси тва този номер. Викам ѝ ама тук е по-скъпо от Беге - тя ми вика МЕН КВО МЕ ИНТЕРЕСУВА, ТИ ЩЕ ПЛАТИШ, ХИХИХИХ. Снощи лафихме - за 4ти път ще ходи на море за тази година. Викам ѝ НЕ МИ ИЗЛИЗАТ СМЕТКИТЕ, а тя се смее и вика ТЕ НЕ СА ТВОИ, ЧЕ ДА ТИ ИЗЛИЗАТ.

Обсъждаме света, себе си, казваме си истините, споделяме си за любовта и храната... Дори и за напитките си споделяме - кой, кво от къде купил, дали му е харесало, бляблябля. Плюем касиерки и сервитьорки, както и хвалим. Тя все се опитва да ми набута някакви добри момичета, които са я обслужили някъде. Роднините клюкарим и плюем, че от нас по-хубави няма... Grinning

Какво по-нормално от това, да споделяш и да си най-добър приятел с родител?! С човек, който от първия ти миг на този свят е бил до теб? Разбира се, много хора не са живяли в лукс, но това не значи, че не са били обичани и родителите им не искат най-доброто за тях.

# 143
Има хора интровертни, други пък са екстровертни, има хора, които си пазят пространството, други пък си показват всичко онлайн, а децата са си отделни хора, а не копи-пейст. Аз пък не знам какво неясно има в това. И сега? Кое е правилното?

# 144
Да живееш без любов, особенно в детските си години, е тъжно.

Интроверти, екстроверти, черни, бели, терористи, наеми убийци... Всички сме хора и сме дошли от човек. Не ни е изпуснал щъркела. Или?

# 145
  • София
Не си чатят. Чуват се веднъж на ден, а при проблеми и повече. Нарича я Мамо. Ходи до тях поне 2 пъти в седмицата да види дали имат нещо нужда, но набързо и живеят близо до нас. Не ми пречи. Дори се радвам, че е загрижен. Техните са приятели с нашите и се чуват през 2-3 дни, излизат на кафе поне веднъж в седмицата. Аз с нашите не се чувам, че са в съседния апартамент, но минавам понякога и всеки ден набързо през тях или най-малкото звъня на вратата и питам дали искат нещо от магазина, дали да им изнеса боклука, дали ще излизат да пратя с тях някое дете или куче. Свекър ми и баща ми идват 1-2 пъти в седмицата до кантората на кафе. Имаме прекрасни отношения, но нашите и техните са приятели от поне 50 г. (преди ние със съпруга ми да се родим).

# 146
Оооо, чакай, чакай.... Да не звъниш час по час на мама, значи че си израснал без любов?!?! JoyJoyJoy

На друга пък да не й се падала такава снаха....
Да не дава Господ, свекърви като повечето тука, че горко им на младите невести....

Да се обади мама и да навигира бебеправенето, че е минала по тоя път и знае повече от младежта JoyJoyJoy

Тука е изпущена работата.... Свободни съчинения... Седнете си 6...

# 147
Да живееш без любов, особенно в детските си години, е тъжно.

Интроверти, екстроверти, черни, бели, терористи, наеми убийци... Всички сме хора и сме дошли от човек. Не ни е изпуснал щъркела. Или?

Разбрах те, който не общува по твоя начин и не се чува всеки ден с родителите си за по няколко часа, ги мрази и е израснал без любов.

Основите на общуването се поставят от родителя и са в рамките на характерите и на двете страни.

В тази тема лайтмотивът е "никоя еднодневка няма да определя как да общувам с детето си, я. Няма да ме поставят в ъгъла, аз имам Значение, тази/този пък за какви се мислят". А можеше и темата да стане интересна, ако имаше по-малко вживяване. Smiling Imp

# 148
Горният коментар, ако е от мъж, който на 35 години споделя как обича да клюкарства с мама, тя му търси девойки, казва му да й купува дрехи... Не ми звучи добре. Може да не съм разбрала, де, и не съдя, просто всеки изразява мнение.

Наистина не искам да разделям никой мъж от майка му, напротив. За първи път в живота си обичам така и от месеци съм сигурна, че това е човекът, с когото искам да остарея. И колкото по-сериозни стават плановете и намеренията ми спрямо него, толкова повече се оглеждам и ослушвам. Не искам да страдаме впоследствие или деца да страдат заради нас, затова искам да направя добър избор. Той е повече от добър избор, но внимавам и за червени лампички, които биха подсказали, ако вървя в грешна посока.

А бе, много влюбена и много изплашена, както каза някой по-горе. Благодаря на всички за споделените гледни точки, много са полезни.

# 149
Eva Vladova, най-червената лампичка за мен е доколко мъжът позволява на външни хора да се месят във връзката и във важните житейски решения. Всичко останало е бял кахър. Simple Smile Според мен.

Общи условия

Активация на акаунт