Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

 • 18 323
 • 696
 •   3
Отговори

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 645
 • Мнения: 744
Здравейте,
Може ли да попитам знаете ли прегледа при проф. Паскалева колко струва и по здравна каса може ли?
Благодаря предварително на отзовалите се 😊
Само на консултация бях, без изследвания през септември и без да съм бременна - 60лв., не работи по каса.

# 646
 • Мнения: 212
Началото на септември бях при нея 212лева ми излезе консултация и изследвания

# 647
 • Мнения: 8
Здравейте, момичета,
Много ще ви бъда благодарна, ако можете да ми съдействате с разчитането на резултатите от изследванията ми.
Миналата седмица бях на ЗЕТ в Турция и днес реших сутринта да пусна контролно някои изследвания, т.к. съм и с тромбофилия 4G/4G на PAI.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 10:38 от Mariq~

# 648
 • Мнения: 138
Здравейте, момичета,
Много ще ви бъда благодарна, ако можете да ми съдействате с разчитането на резултатите от изследванията ми.
Миналата седмица бях на ЗЕТ в Турция и днес реших сутринта да пусна контролно някои изследвания, т.к. съм и с тромбофилия 4G/4G на PAI.
                                          Здравейте,с тази мутация предполагам имате терапия.Аз съм със същата и имам.Тромбоцити,Д-димер и Артт са добре.Но витамините ви не са.Вит В12 горе-долу,но трябва да го поддържате на горно граница,вит.Д ви е в дефицит,той също трябва да се поддържа на горна гр.Ако не ги взимате още,започнете да ги приемате и то в мета форма.Фолата е завишен.

# 649
 • Мнения: 18
Не знам дали е свързано с тромбофилията,Клексана и кръвообръщението ,но 4,5 дни много ме боли левия крак,от свивката горе,коляното,и по права линия надолу,също като стъпвам.През ноща е най-зле,боли,стяга и се въртя на ляво и на дясно.Бременна съм 25 седмица,не знам какво да правя.Притеснява ме тоя крак.

# 650
 • Мнения: 8
Назначен ми е само натаспин след +тест.

# 651
 • Мнения: 138
Назначен ми е само натаспин след +тест.
                           Не го разбирам това от докторите,да не назначават терапия с инжекций при тази мутация.Незнам, аз имам терапия от Русев и си е спазвам още от преди забременяването.Свържете се с него ако можете за да ви е сигурно всичко.

# 652
 • Мнения: 8
Вие само с тази мутация ли сте и ако е удобно можете ли да ми споделите терапията си?

# 653
 • Мнения: 88
Mariq~, каква фолиева киселина пиеш и по колко? Фолата ти е сериозно висок, не виждам референтните му граници, но май си ги надскочила. Питай в лабораторията какви са. При такива стойности на фолата, трябва да спреш веднага да го пиеш, да изчакаш 1 месец, да го изследваш пак и чак тогава да започнеш метилирана форма на фолиева киселина. Това е по препоръки за мен от доц. Русев. Витамин Б12 и Д са ниски. Аз пия този: на Natural Factors B-12 Methylcobalamin 1000 mcg, витамин  Д от Турция. Аз също съм 4г/4г и пак по предписание на доцента бях на аспирин протект през ден преди и след положителен тест до някое време, и след положителен веднага започнах клексан 0.4. Като на всеки 20 дена се изследват Артт, д-димер, брой тромбоцити и според тях се коригира терапията. За сега те са ти в норма, така че няма от какво да се притесняваш там. Много е важно обаче на каква прогестеронова терапия си? Аз бях с по 1 апликатор на ден на Кринон гел. При + тест задължително е да направиш консултация с доц. Русев или с лекар, който ги зачита тези мутации.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 13:24 от fia37

# 654
 • Мнения: 74
Благодарение на това, че от скоро ви чета, започвам да се замислям, дали един от проблемите при нас за неуспешно забременяване, не е завишения фолат, който открих при последния кръвен тест... До сега не бях пускала фолат... Спрях фолиевата-мета за месец и е спаднал под горна граница... Но още е висок...

Преди да започнем опитите за бебе - необременена с всякаква информация, АГ-то ми ми каза да пия фолиева киселина и спомена, че някои жени имат мутации и да взимам мета форма... Скоро разбрах, че съм от тези жени... С мутация в този ген...

А, в годините назад, дълго време - години наред, по моя инециатива, взимах фолиева - обикновена...
Сега се замислям, че може да съм създала токсична среда и затова да не е можело да се случи забременяване... Евентуално...

При вас да е съществувал такъв проблем с фолата?

# 655
 • Мнения: 213
Mariq~ аз лично с такава стойност на вит.Д не бих забременявала. Пише, че е в критичен дефицит, а вит.Д е отговорен за много неща по време на бременност. Б12 не е в критичен, но при горна 900 е под 400, което не е никак добре.

Deona, последната ми бременност се случи при много високи нива на фолиева киселина. Сега вече, в 13-та седмица са в низините.

# 656
 • Мнения: 8
fia37 Благодаря за бързият отговор. Зет ми беше в Турция и те ми предписаха Folidoce фолиева киселина.
Изпратих на клиниката резултатите и се надявам скоро да ми дадат насоки как да процедирам с витамините. В момента прогестеронът, който приемам е Кринон гел - 1 бр. На ден. Имам записан час при Конова Кирм и се надявам да получа още едно мнение на 4g и да видим как ще процедирам.

# 657
 • Мнения: 138
Вие само с тази мутация ли сте и ако е удобно можете ли да ми споделите терапията си?                               Аз съм само с тази мутация.Още преди забременаване пиех АП през ден и витамините,защото бях с голям дифицит,имах и вливка Интралипид.
След + тест включих Клексан 04,пак вливка и така до ден днешен,вече без вливката(последната беше в 8-9 г.с.)и без АП.Като си следя показателите на всеки 3 седмици.

# 658
 • Мнения: 212
Момичета какво мислите според моя аг щом доплера е ок не е нужно изследване на 3 седмици горе долу през 2 седмици го следим

# 659
 • Мнения: 73
Здравейте! Моля, тези от вас, които имат опит със ситуция като моята, ако може да споделят опит.
Имам 4g/4g  и хетерозигот по mthfr.
Имам положителен тест след трансфер на 2Е 40.500   IU/L. От деня на трансфера съм на Акард 150 мг и 2 х 3 утрогестан. Бяхме се разбрали с моя доктор да започна фраксипарин 0, 4 след + тест. Сега ми казва, че няма нежда от него. Да продължа с акарда. Не знам как да постъпя. Имам 2 кухи яйца от предишни 2 трансфера. След тях направих изследванията за тромбофилия. При първия бях на аспирин 100мг, а при втория на фраксипарин 0,3. Не са ги комбинирали.
Днес изследвах и прогестерон 125.000   nmol/l. Днес е 7ми ден на 5дневни Е.
Блогодаря на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт