Астрология - 18 тема

• 37 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Много ми е добре, чувствам се прекрасно и точно като на мястото си. Не усещам нищо отрицателно, напротив.

# 181
И при мен се отразява в негативен план. А ретро Марс ми е баш отгоре на Слънцето и така бързо паля фитила, че наталният ми в Телец само може да му диша прахта. Rage

# 182
При мен се случи нещо интересно - точно Меркурий беше преминал в Скорпион  /погледнах - в 0гр. 0мин и 4сек/ и ми се обади моята преподавателка по астрология,с която не сме се виждали поне 7 години и се оказа,че търсела друга жена, със същото име, т.е по грешка е звъннала на мен. Обаче,аз реших ,че е някакъв знак,защото поне от две години се каня да я навестя. Всъщност в 1-ия гр. на Скорпион е моята Локус фортуна.Принципно не се чувствам особено различно ,дори ме е обхванал някакъв ентусиазъм за писане и контакти с хора от близкото минало. В трети дом ми е транзита на Меркурий - квадратира себе си и Слънцето ми във Водолей, но прави положителни аспекти с други натални планети в Дева и Козирог. Предстои ми и не лек разговор със сестра ми във връзка с наследство,отглаган 5 години.

# 183
Аз откакто загубих близък човек мисля само за смъртта, сякаш за пръв път осъзнах, че тя наистина съществува. Досега хората, които са умирали са били доста далеч от мен и не съм мислила, че е възможно да се случи и на моите близки или винаги съм мислила, че ще е след мнооооого години, толкова далеч във времето, че не си струва да мислиш.
Но сега като се случи и мисля всеки ден какво има след това и къде са душите ни, защо не помним ако има прераждане, дали след смъртта ни виждат и знаят, че ги обичаме?

И имам въпрос към вас, защото много пъти се е говорило по един или друг начин за родова карма, уж всяка съдба била индивидуална и всяка карта различна, но все пак ама родова карма , значи това не е точно така. Бащите на моите родители са починали преди да имат 50 години и аз никога не съм познавала дядо(коя планета и дом в картата отговорят за дядовците ?) И възможно ли е това да е родова карма и да се случи и на баща ми и мъжа ми?  Само да кажа, че двама мъже от семейството(брата на баща ми и чичо на майка ми са на 57 и 81 и са живи все още, но и двамата нямат деца, та тази карма явно засяга само мъжете от семейството, които имат деца?

# 184
Здравейте, утре имам рожден ден, ставам на 33 (както може би ще предположите от солара), това е солара ми за тази и другата година. Пускала съм го и друг път, но сега бих помолила ако някои може да каже нещо хубаво, което ми предстои. На 33 съм, нямам брак, нито деца, не съм много удовлетворена от работата си, дали в това отношение мога да очаквам някаква промяна към по-добро Simple Smile Thinking

# 185
  • в 1001-та нощ
Anne, препоръчвам ти да прочетеш двете книжки на д-р Майкъл Нютон - "Следите на душите" и "Пътят на душите" - намират се в електронен вариант безплатно. Има и трета книга, но тя е техниките за регресия. Та в - първите две ще намериш много приятно поднесени отговори на много въпроси. Някои от тях ще си усещала интуитивно, други ще си предполагала - там ще ги видиш структурирано и увлекателно поднесени. Четат се бързо - до края на седмицата - ще си готова.

Всичко свързано с кармата е "недоказуемо" - каквото и да ти се каже - не може да се провери. Но ако приемем, че това е енергия и тя се "предава", като поле - има логика. На мен два пъти ми е казвано такова нещо и съм склонна да вярвам - в рамките на допускането. Направила съм и необходимото, за да прекратя веригата и да неутрализирам тежестта, ако така може да се каже.

# 186
Благодаря! Ще потърся книгите.
Точно това ми е питането какво може да се направи, за да се неутрализира това и прекрати веригата и да спася мъжете в семейството да живеят по-дълго!? 😪
Ти какво направи? Може и на лично.

# 187
Сега нали предстои ретрограден Меркурий на 14ти, а пък аз започвам да се явявам на интервюта за работа и съм притеснена дали ако интервюто е проведено на ретрограден меркурий би било проблем за мен. Кое трябва да избягвам в тази фаза - подписването на договор или стартовата дата на новото място да не попада в този период? Аз съм с ретрограден меркурий, но за отсрещната страна няма как да знам

# 188
Мисля, че прекалено се преекспонират ретроградните му фази.
Ако в момента не ти е управител на годината, според мен няма драма. И ако е изпълнено това условие, в периода на интервютата Меркурий трябва да сключва или неблагоприятни мунданни аспекти, или с планети от наталната карта... а и все пак зависи с какви планети и на какво са сигнификатори в наталната карта.
Да се гледа само фазата и през кой дом преминава е твърде несериозно, но сега ще се изпише една камара такива статии по астро блогове и в социалните мрежи, мога да се обзаложа. )))

# 189
Това е в реда на нещата, повърхностните анализи на някакви астрологични фактори, които предлагат еднозначен отговор и решение, са по-достъпни за широк кръг читатели, които просто ги интересува нещо конкретно именно за тях. Все пак е някакъв ориентир.

# 190
Домързя ме през лятото да задвижа един нов проект, а бях нагласила и елекция. Но като гледам какво масово се бълва и минава за истина от първа инстанция, губя каквато и да било мотивация. А сега и да искам, звездното време не е подходящо за мен – Меркурий ми управлява годината и е слаб в солара. В такъв случай ретроградната му фаза наистина не е препоръчителна.

# 191
  • в 1001-та нощ
Sotis, по ведическата ли определяш управителя на годината - т.нар. даши или е друго? Аз гледам фирдариите - предполагам се различават от ведическите периоди?

# 192
Не, в случая говоря за управителя на годишната профекция, по западната.
Фирдарите са много по-опростен вариант в сравнение с дашите. При дашите има безброй правила и детайли как ще сработи един или друг период. Но така разгледани, дашите дават по-прецизен резултат, дори като тайминг.

# 193
Мисля, че прекалено се преекспонират ретроградните му фази.
Ако в момента не ти е управител на годината, според мен няма драма. И ако е изпълнено това условие, в периода на интервютата Меркурий трябва да сключва или неблагоприятни мунданни аспекти, или с планети от наталната карта... а и все пак зависи с какви планети и на какво са сигнификатори в наталната карта.
Да се гледа само фазата и през кой дом преминава е твърде несериозно, но сега ще се изпише една камара такива статии по астро блогове и в социалните мрежи, мога да се обзаложа. )))
Благодаря, Sotis! Действам, пък накрая ще послушам сърцето си. Понеже имам елементарни астро познания и много ме плашат като кажат ретрограден Меркурий Flushed

# 194
По тази картинка, без да са нужни кой знае какви познания, можеш да се ориентираш кой ти е профекционният управител на годината. Важи от рожден ден до рожден ден, т.е. стартира заедно със солара.

Това е планета, която управлява знака на профекцията.

Общи условия

Активация на акаунт