Астрология - 18 тема

• 37 651
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Естествено, че има хора, които не обичат животните и в това няма нищо лошо. Но тези, които ги тормозят са болни просто...
Честно казано не разбирам хора, които твърдят че обичат повече животни от хора. Не разбирам как дори кучета, които са изяли човек биват съжалени (защото нали хората са виновни) и осиновени, но изяденият човек не!? Проблемните деца трудно биват осиновени, но агресивните кучета веднага някой тръгва да ги превъзпитава и създава организация. Да, всичко е проблем на обществото и по един или друг начин в основата е човека ...отговорен  ... но не трябва ли да се обичаме един друг, за да проработи?

Аз пък обичам всички деца по света повече от животните , дори не мога да ги сравня и ми е странно някой да го прави. И възрастните хора ги съжалявам и обичам повече от всеки охлюв, насекомо или куче.
А от време на време ми се иска да работя в делфинариума във Варна. Море и животни ❤ с един куршум два заека.

6ти дом нали беше зъл дом , защо това да дава любов към животни или пък да е силна луната....

милена, вегетарианка ли си?

# 271
  • При децата ми
Скрит текст:
Естествено, че има хора, които не обичат животните и в това няма нищо лошо. Но тези, които ги тормозят са болни просто...
Честно казано не разбирам хора, които твърдят че обичат повече животни от хора. Не разбирам как дори кучета, които са изяли човек биват съжалени (защото нали хората са виновни) и осиновени, но изяденият човек не!? Проблемните деца трудно биват осиновени, но агресивните кучета веднага някой тръгва да ги превъзпитава и създава организация. Да, всичко е проблем на обществото и по един или друг начин в основата е човека ...отговорен  ... но не трябва ли да се обичаме един друг, за да проработи?

Аз пък обичам всички деца по света повече от животните , дори не мога да ги сравня и ми е странно някой да го прави. И възрастните хора ги съжалявам и обичам повече от всеки охлюв, насекомо или куче.
А от време на време ми се иска да работя в делфинариума във Варна. Море и животни ❤ с един куршум два заека.

6ти дом нали беше зъл дом , защо това да дава любов към животни или пък да е силна луната....

милена, вегетарианка ли си?

Защо 6-ти дом е зъл дом, и в този ред на мисли кои домове са добри?

# 272
"Противно на мнението на повечето западни астролози от края на ХХ век, които са решили, че в хороскопа няма „зли“ влияния, а само „възможности“ от различен вид, по-голямата част от древните астролози смятали, че 6-ти, 8-ми и 12-ти дом са зли, което означава, че планетите, поставени в тях, са като цяло слаби и че те произвеждат лоши ефекти вместо добри.
Основната причина за недоволството, което тези домове са получили, е че те са „без връзка“ с Aсцендента, т.е. те не формират нито един от класическите аспекти-секстили, тригон, квадрат или опозиция."

# 273
  • София
И аз имам голяма любов към животните, постоянно спасявам , помагам и храня някое животинче. Но помагам и на хора в нужда, разбира се.

Последно спасих едно коте от сигурна смърт и вече 2-ри месец го гледаме в офиса Simple Smile Вчера видях едно охлювче на колата и просто го махнах от нея и оставих на земята. Да, но се сетих, че оставям охлюва в паркинг - където няма да отцелее дълго. И ми стана жал - взех го с мен в колата, изкарах го навън и го пуснах на тревичка Grinning
Просто съм много милостива и жалостива. Все си мисля че тази любов към животните идва от Юпитер в Стрелец, но знам ли. Интересно ми е и на мен да разбера.  6-ти дом ми е в Рак, няма друго в него.

# 274
Здравейте! При зареждането на Mundane chart (дневно разположение на планетите) спрямо наталната ми карта ми излиза, че този ретрограден Марс сега прави тригон с наталното ми слънце. Само този аспект ми е по-интересно как и в коя сфера би се проявил? Благодаря!

# 275
  • в 1001-та нощ
Домовете, в които са Марс и Слънцето, както и тези, които управляват - най-общо казано. И е много възможно "да не го усетиш". Тригоните създават попътен вятър, усещане, че нещо се случва с лекота, има условия. Повече обръщаме внимание, когато нещо се закучи или не става, както го искаме.

Все пак става въпрос за ретроградие, неговите теми вероятно са били отворени още по време на сянката. Трябва да се разгледат и другите аспекти. Няма смисъл един аспект да се разглежда изолирано от всичко останало.

# 276
  • София
"6ти дом нали беше зъл дом"
Това не го разбрах. Някой може ли да даде повече инфо. Там са ми Сатурн, Уран и Нептун, това прави ли го още по-зъл? Laughing

# 277
Възможно, но такива са единици. Който е жесток, ще е такъв не само към животните. Любов към животните е много общо. За някои любовта към животните се изразява най вече в това, че обичат да ядат месо. От някои животни Laughing
По пътя на тази логика само тези, които са вегетарианци са способни наистина да обичат всички животни. Месоядните проявяват също някакъв вид жестокост. Някои ги обичат, но не всички се грижат за домашен любимец, защото е ангажимент. Обичат ли ги или не ?
Любовта към животните не е нещо специално, присъщо на малцина, че да му търсим точна рецепта. Все едно е нещо чрезвичайно. Луната е олицетворение на това към какво е отворено съзнанието на човек. През призмата на какво възприема света. Какво го кара да се чувства щастлив. Като цяло. Луна управител на пети в шести - човек, който се чувства удовлетворен, ако е в услуга на някой нещо, грижи се. По принцип и като цяло. В този ред на мисли,  този който полага грижи за домашен любимец, а не просто обича това или онова животно,  трябва да може и да поеме ангажимент, а не като не му оттърва, да си изхвърли кучето на улицата. Евентуално знакът на върха на шести дом, какъв тип грижа може да предложим/да се ангажираме.
Този, който си е гушкав, грижовен, емпатичен, приласкаващ - лунна символика, ще е такъв по принцип. Не само към животните.

# 278
  • Тра-ла-ла
В 6 дом имам Слънце, Меркурий и Марс. И 3-те в Рак....Значи ли, че скоро няма да се отърва от всичките си котки...и хора Joy, а само ще срещам още такива в нужда Rolling Eyes ?!

# 279
  • в 1001-та нощ
Прогресивните в същия дом и знак ли са?

# 280
  • Тра-ла-ла
Прогресивните в същия дом и знак ли са?
По-скоро имах предвид, че цял живот попадам на животни в нужда и все помагам по един или друг начин. Няма да изхвърлям домашните "добичета". А за хората...там е още по-сложно...Та се чудя на тези планети в Рак в 6ти дом ли се дължи?

# 281
  • в 1001-та нощ
Аз имам Луна У5 - в 6 дом - понеже коментирахте 6 дом. Имам нормално отншение към животните. Умилявам се от малките, харесвам котета, но не бих гледала у дома - това за мен би бил един ангажимент в повече - защото ще гледам на това така - Сатурн в 5 дом.

Една от близките ми приятелки - примира за кучета, всякакви - обожава ги е - меко казано. Аз виждам възторга в нея, като става въпрос за кучета, костенурки и т.н. - какъвто в мен липсва. Това е някакъв импулс отвътре, божествена искра, нужда. И не защото не обичам животните - при мен тази енергия циркулира и се възпламенява по други теми, в които горя.

Интересното при нея - съвпад на Сатурн и ЮЛВ на К6, слънчев Козирог и АС -Козирог - по някакъв начин я намират страдащи животни - примерно сляпо куче, друго осакатено ... попада на тях и има огромното желание да им дари любовта си и грижите си. Дълги години се е грижила за такива. Иначе по Сатурн - харесва големите канадски вълци (чисто черни) и най-накрая се сдоби с такъв чистокръвен.

# 282
Днес Васко Василев става на 50 години. По този повод, какъв мислите, че му е асцедента?

# 283
В 6 дом имам Слънце, Меркурий и Марс. И 3-те в Рак....Значи ли, че скоро няма да се отърва от всичките си котки...и хора Joy, а само ще срещам още такива в нужда Rolling Eyes ?!

Грижи се за животните!

Важното е да не отглеждаш мъж, дето да го хрантутиш, а той да лежи на дивана.

Като дете била ли си ограничавана и живяла ли си под режим, при който всичко се прави в определен час?

# 284
  • Тра-ла-ла
Как може да се тълкува следното в синастрия?! Малко на тюрлю гювеч прилича обяснението ми. Не муфтя за безплатен задълбочен анализ, а за някаква генерална картинка, освен че има яко Карма...

Плутон и Уран на мъжа попадат в 7 дом на жената, където са нейните Венера и Луна. Плутон прави съвпад с Венера на 0°43‘ (точен аспект), Уран прави съвпад с Луната - 1°08‘ (точен аспект). Часът на раждане на мъжа не се знае, освен че е рано сутринта (което той нарича 3-4ч, но реално може и да е и 5-6-7ч). Ако е роден в диапазона 2:55-5:07ч - излиза, че Венерата на жената попада в неговия 7 ми дом. А между 01:39-4:01ч - и Луната й ще попадне в неговия 7ми дом....иииии неговите Уран Scream и Плутон ще са в наталния му 7 дом. Манджа с грозде.....

Марс, Венера и Хирон на мъжа са в 1 дом на жената, където е нейната Лилит. Ако се използва True Lilith - с Марс прави съвпад на 4°57‘, а от Венера и Хирон е далече. Отделно в синастрията има много аспекти на СЛВ с планети и Хирон с планети. Да не забравя и култовото ЮЛВ (ж)-Сатурн (м) съвпад на 1°40‘. Някои аспекти, макар и различни по вид, са на кръст - СЛВ-Сатурн/Сатурн-СЛВ, СЛВ-Хирон/Хирон-СЛВ, Плутон-Хирон/Хирон-Плутон, Сатурн-Плутон/Плутон-Сатурн, Лилит-Слънце/Слънце-Лилит.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 00:34 от Джулая

Общи условия

Активация на акаунт