Майчинството счетоводно - 86

• 38 893
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Да, съгласна съм с вас, това си е прилична сума.
Мислех и аз малко на по-високи социални осигуровки да довнасям, от началото на годината, но по някакъв калкулатор почти не даде кой знае каква разлика, че нали връщат 24 месеца назад, затова попитах, но при вас си е сериозна сумата.

# 121
  • София
В последните две години почти всеки месец на максимума. Летните месеци имам по няколко малко под него.

# 122
Здравейте! Искам да ви попитам : Майчинството за месец септември ще се изплати началото на октомври,  както останалите болнични или още през месец септември? Питам, защото подадох декларация до 410 ден и тя започва от втората половина на август и тази втора половина на август ми беше изплатена още през август - затова реших , че е възможно по различен начин да се изпалащат. Благодаря!

# 123
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Искам да ви попитам : Майчинството за месец септември ще се изплати началото на октомври,  както останалите болнични или още през месец септември? Питам, защото подадох декларация до 410 ден и тя започва от втората половина на август и тази втора половина на август ми беше изплатена още през август - затова реших , че е възможно по различен начин да се изпалащат. Благодаря!

Парите за септември ще получиш в началото на октмври.

# 124
Благодаря!

# 125
  • София
Повтарям си въпроса с надежда някой да знае:

Здравейте, моля за помощ при попълване на декларация по граждански договор. В майчинство съм, какво следва да посоча като данни?
Че съм с платени осигуровки върху какъв доход? Преди това съм осигурявана на максималните и в момента получавам по 119 лв. на ден мейчинство.

Това са опциите, измежду които мога да избирам:
Д Е К Л А Р И Р А М:

1. През месеца съм осигурен/а  за всички осигурителни случаи по трудови и служебни правоотношения при …………………  , адрес ………………… ЕИК ………….   върху месечно възнаграждение в размер на  ……………….. лв.( без сумата по тази сметка)

2. През месеца съм осигурен/а на друго основание (договор за услуга, договор за управление и др.) при ……………………………………………………………  , адрес……………………. ……………………., ЕИК…………………………………..
върху възнаграждение в размер на ……………………( без сумата по тази сметка) *

3. През месеца  не съм осигурен.

4. Пенсионер съм и  желая да бъда осигуряван за ДОО и ДЗПО:   да      не   

Благодаря много на отзовалите се!

# 126
  • В полите на Пирин планина
get_real, в настояшия момент, в какъв отпуск си?

# 127
get_real, по принцип си в графа 1, защото дори в майчинство си осигурено лице.Доходът обаче е друг въпрос.Зависи каква сума ще получаваш по граждански договор.
https://www.tita.bg/free/insurance/559

# 128
  • София
В момента съм в последните 68 дни във вид 163.7 Бременност и раждане (двтето е на 2 месеца)
След това ще е някакъв друг вид май...

# 129
  • В полите на Пирин планина
В момента съм в последните 68 дни във вид 163.7 Бременност и раждане (двтето е на 2 месеца)
След това ще е някакъв друг вид май...

В точка 1 си, както е писала Пантера. Доход - 0,00, защото доходът е от обезщетение за бременност и раждане.

# 130
  • София
Благодаря!

# 131
DSK има 😁малко странен въпрос тъй като декларацията ми е от 19 август е изпратена до 31  а за дните от 1 до 5 септември  сега ли ще ги получа или вече октомври

# 132
DSK има 😁малко странен въпрос тъй като декларацията ми е от 19 август е изпратена до 31  а за дните от 1 до 5 септември  сега ли ще ги получа или вече октомври

До около 15 септември.

# 133
Здравейте, полага ли ми се да получа половината от майчинството за втората година, след като се върна на работа, но в продължение на два месеца чистя натрупания платен годишен отпуск от предните години?

# 134
Здравейте, полага ли ми се да получа половината от майчинството за втората година, след като се върна на работа, но в продължение на два месеца чистя натрупания платен годишен отпуск от предните години?

Да, полага ти се.

Общи условия

Активация на акаунт