За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 402
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Скъпи майки, имам нужда от съвет... Моля обяснете ми как заспиват вашите бебета... Бебето ми е на 1 месец и вече в чудо съм се видяла, приспивам я по 2 - 3 часа (на ръце, в количка, на легло, с галене, с бял шум и т.н.)и когато я приспя и я сложа в кошарата се започва всичко отначало, ококорва очи и не може да заспи. Ако реша да я оставя на леглото да си спи например се буди пак след 30 мин. И започвам от начало.
 Плаче ми се от безсилие, малките бебета трябва да спят повече, нали?

# 226
Здравейте мами! Може ли да ми препоръчате столче за хранене. В момента сме все още на шезлонга, но е време да купим и столче.

# 227
Скъпи майки, имам нужда от съвет... Моля обяснете ми как заспиват вашите бебета... Бебето ми е на 1 месец и вече в чудо съм се видяла, приспивам я по 2 - 3 часа (на ръце, в количка, на легло, с галене, с бял шум и т.н.)и когато я приспя и я сложа в кошарата се започва всичко отначало, ококорва очи и не може да заспи. Ако реша да я оставя на леглото да си спи например се буди пак след 30 мин. И започвам от начало.
Моят син е на 20 дни, но и той не иска да спи в отделно легло. Пробвахме на кошара тип некст то ми, на кошара обикновена сгъваема и на дървено легло. На никое от тях не иска да спи. Единствено върху мен спи.
И в краен случай може да поспи известно време в гнездото си, което обаче е при нас на спалнята.
Задължително е обаче са заспи в мен и после го местя в гнездото.

# 228
Първите месеци най-удобно се спи върху мама. Simple Smile Кърмене без да се гледат часове, минути. Много гушкане. И ще си спестите мъките по приспиването. Още са малки за самостоятелно заспиване. Имат нужда от топлината на мама. Поне моето най-добре спеше в мен до към 4м. Има и такива бебета, дето като ги нахранят и оставят в леглото, гнездото,.. и заспиват сами. Но ми се струва рядкост. Продължаваме да си спим заедно и така успявам да се наспя. А и е много приятно чувството.

В шезлонг е опасно да храните дете!!! Вероятността да се задави е много по-голяма!!! Детето няма контрол да се изкашля както трябва, за да изхвърли храната - ако не дай си боже се наложи. Трябва да може да седи седнало и да е на 6м поне. Преди това храносмилателната им система не е развита, узряла за различна храна от кърма/ам. Червата са пропускливи. Иначе препоръчвам столчето на Икеа - антилоп. Супер е лесно за чистене и няма разни шарении да разсейват детето. Освен това е компактно като се разглоби и може да си го носите при пътуване. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 00:52 от Miya_73

# 229
Моето голямото дете беше така. Нахраниш го, оставиш гоня леглото и заспива. Мда..ама малкото не в така. Иска си гушкането.
Никога не съм хранила в шезлонга. Първо, че не искам да се цапа. Второ - аз мисля, че децата свикват с нещата около тях. Т.е. ако е яко в шезлонга 2+3 месеца, после ще е малко по- трудно минаването към столче. И с леглото съм на това мнение. Ако е спало в едно легло 5-6 месеца, после ще е криво свикването с ново легло.
Ние още ползваме люлката/ стол за хранене на Кангару за баткото. Чудя се дали ще купувам нов стол или ще има приемственост. И аз харесвам стола на ИКЕА, но ако взема такъв, който не се прибира просто ще останем без място в кухнята.

# 230
Към третия месец нещата се оправят. До тогава поне при нас беше същото. Синът ми и сега спи по 30 мин през деня, но си спазва прозореца за будуване, така че не е проблем и не става кисел.

Иначе нощно време си спи в кошарата, но го приспивам на спалнята с кърмене и после го местя. За нощните хранения го взимам пак при мен и го връщам.

# 231
И при нас е голям зор приспиването. Рев, дундуркане, рев, люляне, гушкане, обикаляне из къщата и накрая се изморява и заспива. Съвсем малките бебета трудно регулират преминаването от една фаза на съня в друга, затова е така. Не знам дали се оправят нещата, като пораснат, или е до дете.
Наскоро открих вълшебните свойства на градинската люлка и само така успява да поспи по-продължително, защото, като усетя разбуждане, люлея, докато заспи пак. Също успявам да приспя на люлката. Поръчала съм една електрическа люлка да видим дали ще иска да стои там.
Пробвай с някакво механично люлеене, ако се успива, се насочи към някоя люлка, за да са ти свободни ръцете поне малко през деня.

# 232
Нашите имат такава градинска люлка, прекарахме много време гушкайки се двете на нея и с десния крак леко си я люлях, хихи, действаше ни чудесно и на двете, супер успокояващо, но в нас няма място.❤

# 233
Бебето ти е мъничко, въоръжи се с търпение. Коликите вероятно ще започнат скоро, затова гушкай си бебчето, кърми го легнала, за да заспива до теб и ти да си почиваш. Общия сън е важен, но моя син откакто се е родил спи по 14ч. на денонощие. Не е толкова страшно. Оставяй го по коремче по 30-60 секунди ако може да издържа, така се изморява. Бебето има нужда от качествен нощен сън, затова по-рано да се слага вечер (примерно към 19:30-20ч.)

# 234
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И моето не иска да си спи в кошарата, и усети ли, че го оставям и край на съня. Пробвах само първите ден-два след изписването. Сега повечето пъти и най-често спи докато го кърмя, легнал на нашата спалня (аз го кърмя легнала). Като заспи, аз ставам и отивам в другата стая. И през нощта така спим , таткото и баткото са в другата спалня. Другият начин е в едно специално матраче за бебета (не гнездо)  на дивана в хола, слагам го , не пазя тишина, пускам пералня, телевизор, и той се унася, и ако почне да реве (а е нахранен и със сменен памперс) му давам залъгалка-биберон и пак започва да се унася. Е, понякога и двата метода не помагат, мъчат го колики и аз също разнасям на ръце.

# 235
  • Несебър
Тъкмо четох тази статия https://mamospimise.com/newborn-sleepy-cues/

# 236
Krassimira, супер статия! Simple Smile

Някой може ли да каже от кога почва да тече прозорецът на будуването? Предполагам от моментът, в който детето се събуди.
И още, кога трябва да започнем да го приспиваме? Когато прозорецък приключи или малко преди това?

# 237
Благодаря ви момичета. Изчетох всички статии на тази тема, как ли не пробвах, проблемът е че като успея да я приспя, без значение на ръце, върху мен, до мен например докато я кърмя, в момента в който мисля че се е отпуснала и я премествам, тя се ококорва и процедурата започва от начало... Снощи например след баня я сложих в количката, с малко движения напред назад, заспа... Реших обаче че не е безопасно да спи в количка и я преместих.... До 1ч не можах да я приспя пак... От 10ч. Изтощително е, през деня спи супер неспокойно,  заспи и след 10 минути започва да се буди... Аз не мога да сготвя, да изчистя, а имам и по-голямо дете... Голяма драма е с този сън.

# 238
Прозорецът започва да тече от момента на събуждане.
Детето трябва да е заспало, точно на интервала. Тоест приспиването трябва да започне по-рано.

Децата искат да спят при същите условия, при които са заспали. Ако вие заспите на чудно място гушнати от любим човек, а се събудите сами в тиха стая, вероятно няма да ви е гот. А какво остава за бебе.

Аз съм привърженик на бебеносенето за спане и кърменето за заспиване (кърмене легнали) до около 3-4 месеца. После малко по-малко да се правят меки промени към самостоятелно заспиване. А не приспиване на ръце и местене.

Едитвам, за да уточня, че и аз съм приспивала и местила. Не че нещо лошо е това, просто се убедих и от опит с детето и от книгите и прочетеното, че не е добър вариант. Един път работи, 9 пъти не работи...

# 239
Рокет,аз я оставям да будува към един час и после я гушкам,да се приспи.Надвиши ли час и половина будна се преумаря и изнервя.Моля ви,не ми казвайте,че не е нормално,чух го сто пъти от приятелки.
Вечер след баня я гушкам малко и я оставям в леглото й и излизам от стаята.Тогава заспива сама.От месец практикувам това и съм доволна ,тя си спи и е спокойна,към осем и по-рано понякога заспива вечер,сутрин винаги става към осем и двайсе,има едно-две хранения в този интервал .

Общи условия

Активация на акаунт